Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Orient Express

Orient Express-Sergiu Nicolaescu iese cu o nouă producţie


România Liberă, septembrie 2004
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Stagiunea de toamnă a premierelor cinematografice româneşti se deschide astă-seară cu Orient Express de Sergiu Nicolaescu, film despre care autorul spune că "atunci cînd unora li se va face dor de mine să se uite la el". Scris de Sergiu Nicolaescu împreună cu Ioan Cărmăzan şi Corneliu Dragomirescu, filmul este adaptat după romanul Prinţul de Tudor Teodorescu-Branişte şi redă sfîrşitul prinţului Andrei Moruzi, în 1935, sfîrşit pe care Sergiu Nicolaescu îl vede ca pe un final al unei întregi epoci. "Personajul îmi este total opus", a mărturisit ieri regizorul la vizionarea pentru presă, dar Ioan Cărmăzan a recunoscut faptul că multe din cele aflate de la Sergiu Nicolaescu se regăsesc în replici şi că el însuşi s-a trezit la un moment dat bărbierindu-se şi întrebîndu-se pe cine bărbiereşte. Actorii filmului au avut şi ei cuvinte de laudă la adresa regizorului. Marina Procopie revine astfel la film după o pauză de 25 de ani. Dan Bittman i-a mulţumit şi tatălui său că l-a făcut să semene cu regizorul (el îl joacă pe prinţul Moruzi în tinereţe).

Lui Vlad Zamfirescu i-a fost cam frică de Sergiu Nicolaescu la început, iar Daniela Nane a recunoscut că în copilărie era îndrăgostită de el şi vroia să fie actriţă şi să joace într﷓un film de-al său. Directorul de imagine, Florin Mihăilescu, a remarcat "realismul magic" al imaginii. "Îmi cer scuze că n-am avut înjurături în film", a mai spus Sergiu Nicolaescu. "Mă placeţi, nu mă placeţi, dar fiecărui film îi dau tot ce pot. Eu nu cred că există generaţii mai bune sau mai rele. Toate generaţiile au dreptate". În ce priveşte genul filmului, Sergiu Nicolaescu admite că "am abordat cu curaj un dialog cu spectatorii poate puţin mai greu. Acest gen de filme se făceau în Franţa anilor ‘50-’60". Regizorul a anunţat că mai are două proiecte pe care vrea să le realizeze, iar Ioan Cărmăzan că lucrează la o carte cu dialoguri cu acesta. Toate articolele despre Orient Express


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Iulia Blaga


Alte articole

 Telenovele cinematografice, Mihai Fulger
 Orient Express - Un film despre Sergiu Nicolaescu, Iulia Blaga
 Morudzi vs. Salina sau despre Nicolaescu, acest Visconti al românilor - Orient Express, Laurenţiu Brătan
 Iubire de sine - Orient Express, Andrei Gorzo
 Orient Express - scurt sinopsis, Distribuitor Media Pro Pictures
 Toate articolele despre Orient Express


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer