octombrie 2010
Cruciada Culturii 2010
Pe 27 octombrie 2010 are loc recitalul pe care Mischa Maisky îl va susţine la Ateneul Român în cadrul Cruciadei Culturii. De această dată cavalerul frumosului ne întâmpină cu aerul unui rockstar. Mischa Maisky a înlocuit "uniforma de concert" cu ţinute lejere şi mişcări ample care reflectă pe deplin personalitatea sa. În această notă, marele violoncelist alături de fiica sa, Lily Maisky, vor întâmpina publicul român cu un program de recital excepţional ce va cuprinde lucrări de Beethoven, Schumann, Debussy, Granados, Albeniz, Cassado şi Manuel de Falla.

"Muzicienii sunt foarte norocoşi, pentru că pot comunica prin intermediul muzicii, care este - după mine - singurul limbaj universal. Muzica nu cunoaşte bariere lingvistice, culturale, nu are limitări. De aceea, noi putem călători în întreaga lume şi comunica cu oameni din fiecare colţ al acestei planete, prin mijlocirea artei sunetelor, ceea ce este un privilegiu enorm." declară artistul într-un interviu acordat Radio România Cultural. Pe 27 octombrie 2010, Mischa Maisky alături de fiica sa vor pune în dialog violoncelul, pianul şi sute de iubitori ai frumosului.

Biletele pentru recital se găsesc online pe eventim.ro, în librăriile Humanitas şi în reţelele de magazine Germanos, Vodafone şi Orange. Cei care doresc să afle mai multe despre artişti şi despre demersul Cruciadei Culturii pot găsi toate informaţiile necesare în cadrul site-ului proiectului, cruciadaculturii.ro.

"Violoncelul este asemenea unei femei frumoase care nu a îmbătrânit, ci devine mereu mai tânără, mai delicată, mai suplă, mai graţioasă." concluziona Pablo Casals. Pe 27 octombrie 2010 Mischa Maisky îi va conferi instrumentului său toate aceste calităţi.

Recitalul se desfăşoară în cadrul Cruciadei Culturii, mişcare iniţiată la începutul anului 2010 de Agenţia de Vise şi Fundaţia artEST, sprijinită de Unicredit Ţiriac Bank şi de Uniunea de Creaţie Interpretativă a Artiştilor din România. Proiectul îşi propune să scoată la lumină repere veritabile şi să aducă la un loc oameni de cultură cu idei şi viziuni comune.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus