noiembrie 2010
Stagiunea concertistică 2010
O inedită articulaţie timbral-estetică între delicateţea muzicii pentru harpă şi dinamica imaginilor slideshow & video vă este propusă în spectacolul Acorduri pentru harpă şi proiecţie de cameră, prezentat la Sala mică a Ateneul Român. Evenimentul va avea loc duminică, 14 noiembrie 2010, la ora 19:00, în calendarul stagiunii Filarmonicii "George Enescu" din Bucureşti.

Protagonista serii va fi harpista Roxana Moişanu, care va alterna în cele două părţi ale programului sonorităţile harpei celtice cu cele ale harpei de concert. Însoţitorul său de călătorie în acest road-movie printre epoci, stiluri şi genuri muzicale, Radu Rădescu /visuals/, va încerca printr-o liberă asociere de idei şi stări să provoace imaginaţia spectatorilor, în dubla lor ipostază de ascultători şi privitori, angajaţi în captivantul joc al fanteziei bi-senzoriale. Piesele muzicale alese, de la tezaurul medieval, renascentist şi baroc, trecând prin muzica tradiţională şi ajungând până la piesele celebre din soundtrack-uri sau la pophit-urile de azi, vin să depună mărturie despre accesibilitatea şi universalitatea repertoriului pentru această familie de instrumente, care îşi revendică rădăcinile încă de la antica liră sau biblica harfă.

Recitalul este punctat de o serie de momente "cu dedicaţie", în care intensitatea emoţiei va fi potenţată prin apelul tandru la memorie. Numeroasele transcripţii şi aranjamente realizate special pentru harpă, unele chiar de către solistă, vor fi completate în final cu una dintre compoziţiile proprii ale Roxanei, totul într-un ambient cald şi intimist, care intenţionează să speculeze atent la nivel scenografic şi de light-design spaţiul ataşant al sălii baroce de la subsolul Ateneului. Se spune că omul modern este robul imaginii, iar aserţiunea conform căreia o imagine face cât o mie de cuvinte a devenit deja un clişeu. Dar dacă un acord de harpă face cât o mie de imagini, atunci vă invităm să demontaţi clişeele, lăsându-vă antrenaţi într-o aventură multimedială destinată a vă delecta simţurile preţ de o oră... şi ceva.


Concertul este organizat de Filarmonica "George Enescu: din Bucureşti, str. Franklin 1-3.
Biletele se pot procura de la casa de bilete a Ateneului Român, telefon 021 315 68 75.
Program: marţi-vineri 12:00-19:00, sâmbătă-duminică 16:00-19:00.
Preţul biletelor este de 16 lei (întreg) şi 8 lei (redus).
Email: [email protected], [email protected]
Web: http://fge.org.ro

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus