noiembrie 2010
Zilele Filmului Românesc, 2010
600 de spectatori au participat la proiecţiile organizate într-o sală de cinema improvizată din Alba Mall, special amenajată pentru evenimentul Zilele Filmului Românesc, ajuns în Alba-Iulia. Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu de Andrei Ujica sau Marţi, după Crăciun de Radu Muntean, sunt filmele care s-au bucurat de aprecieri din partea spectatorilor. După Alba-Iulia, este rândul sighişorenilor să se bucure de cele mai reprezentative producţii romanesti ale ultimilor ani. Sighişoara este oraşul care va încheia această primă ediţie a evenimentului, în perioada 26-28 noiembrie 2010. ZFR este un eveniment organizat după modelul caravanei 4, 3, 2, în cadrul căreia filmul premiat cu Palme d'OR a putut fi văzut în 15 oraşe din ţară, şi se derulează în perioada 5- 28 noiembrie 2010 în Botoşani, Brăila, Tulcea, Râmnicu Vâlcea, Alba-Iulia şi Sighişoara, proiecţiile fiind organizate în săli de teatru sau cinema. Mai multe detalii despre programul proiecţiilor sunt disponibile pe www.zilelefilmuluiromanesc.ro sau www.zfr.ro.

Ajuns în Alba Iulia, evenimentul Zilele Filmului Românesc s-a bucurat de prezenţa unui număr mare de spectatori. Nerăbdători să vadă cele mai noi filme româneşti, aceştia şi-au cumpărat biletele cu mult timp înainte. Astfel, 600 de spectatori au putut urmări Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu de Andrei Ujică şi Marţi, după Crăciun de Radu Muntean, filme recent lansate la nivel naţional. Preţul unui bilet a fost de 1 leu.

Evenimentul Zilele Filmului Românesc se apropie de final. Ultimul week-end cu filme româneşti va avea loc la Sighişoara. Proiecţiile vor avea loc la Casa de Cultură "Mihai Eminescu". Sighişorenii vor avea ocazia să vizioneze alături de filme româneşti deja menţionate şi alte producţii apreciate precum Francesca, în regia lui Bobby Păunescu, Boogie, în regia lui Radu Muntean, Amintiri din Epoca de Aur, un film colectiv sau binecunoscutul Occident, în regia lui Cristian Mungiu.

Programul evenimentului Zilele Filmului Românesc din Sighişoara, este:

Vineri, 26 noiembrie 2010
18. 00 - Francesca
20.00 - Amintiri din Epoca de Aur 1 - Tovarăşi, frumoasă e viaţa!

Sâmbătă, 27 noiembrie 2010
17.00 - Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu
20.00 - Marţi după Crăciun

Duminica, 28 noiembrie 2010
16.00 - Occident
18.00 - Boogie
20.00 - Amintiri din Epoca de Aur 2 - Dragoste în timpul liber

Intrarea: 3 lei

"Acest eveniment îşi propune să promoveze filmul românesc, dar mai cu seamă mersul la cinema, un obicei care s-a pierdut în timp. Crearea unor evenimente, cum este Zilele Filmului Românesc, care să atragă atenţia asupra filmului, se pare că este reţeta pentru a aduce publicul înapoi în sălile de cinema." a declarat Nicoleta Talpeş din partea Media Image Factory.

Filmele care vor rula în cadrul Zilele Filmului Românesc:
Marţi, după Crăciun - regia Radu Muntean
Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu - regia Andrei Ujică
Francesca - regia Bobby Păunescu
Boogie - regia Radu Muntean
Amintiri din Epocă de Aur 1 - Tovarăşi, frumoasă e viaţă - film colectiv
Amintiri din Epocă de Aur 2 - Dragoste în timpul liber - film colectiv
Occident - regia Cristian Mungiu

Evenimentul este organizat de Voodoo Films şi Media Image Factory în parteneriat cu primăriile oraşelor Tulcea, Brăila, Botoşani, Râmnicu Vâlcea, Albă Iulia, Sighişoara.

Parteneri media naţionali: Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Radio Guerilla, Newsin, TABU, Adevărul, Cinefan, Filmetari, LiterNet.ro, HR-România.

Parteneri media locali: KissFM Alba Iulia, Monitorul de Botoşani, stiribotosani.ro, TeleM, BotosaniNews.ro, KissFm Sighişoara, ATV, Cuvântul Liber, Sighişoara Reporter, RadioSon, Mall Alba, Tarnava TV, Zi de Zi, Radio Delta, Ziarul de Mureş.

Producţia publicitară pentru eveniment a fost oferită de Benett Advertising.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus