decembrie 2010
Felii
Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu anunţă lansarea oficială a coloanei  sonore din spectacolul Felii de Lia Bugnar, cu Ofelia Popii. Cele nouă piese pot fi descărate online, gratuit, de la adresa http://www.sibfest.ro/TNRS.aspx.
 
Cea de-a patra reprezentaţie a producţiei Felii de la Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu a marcat lansarea oficială a coloanei sonore din spectacol. Toate cele nouă piese incluse pe această coloană reprezintă creaţia originală a compozitorului Vlaicu Golcea, unul dintre cei mai premiaţi tineri muzicieni din România. Muzica lui Vlaicu Golcea este construită în jurul propunerii textului scris de Lia Bugnar şi îmbracă spectacolul mixând stări pentru a reda şi amplifica paleta emoţională sugerată prin mişcarea scenică, prin text şi imagine.
 
Felii este o produţie de teatru ce are la bază un scenariu scris de Lia Bugnar. Câştigătoarea premiului UNITER 2007 pentru cea mai bună actriţă în rolul principal pentru creaţia Mefisto din mega-producţia Faust, Ofelia Popii interpretează cameleonic în acest spectacol şapte personaje diferite - şapte femei al căror destin îşi schimbă traiectoria datorită morţii unui bărbat. Felii este un spectacol emoţionant ce oferă privitorului câteva tipologii feminine conturate de fâşii de viaţă. Spectacolul a avut premiera anul acesta pe data de 2 octombrie 2010.

 
Cu o discografie de peste 30 de titluri apărute în ţară şi peste hotare şi o bogată activitate concertistică, compozitorul, sound designerul, producătorul şi muzicianul de jazz, Vlaicu Golcea îşi desfăşoară activitatea muzicală şi în diverse domenii ale artei sincretice: muzică de teatru, de dans contemporan, film, instalaţii multimedia. A semnat muzica la peste 30 de spectacole de teatru, iar în 2009 a primit premiul UNITER pentru muzică de teatru. Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu a mai colaborat cu tânărul compozitor pentru muzica din spectacolele Hamlet, Auto Da Fe, Breaking the Waves şi Opinia Publică.
 
Felii, de Lia Bugnar
Cu Ofelia Popii
Scenografia & Ligh Design: Dragoş Buhagiar
Coregrafia : Florin Fieroiu
Muzica : Vlaicu Golcea
Durată spectacol: 1h30min (fără pauză)

Track list*:
 
1. Fotoliul şi Margareta
2. Alo... tati
3. Clea
4. Bela... Margareta...şi o cană de ceai
5. Marcel la spital
6. Ela
7. Multiplu de...
8. Drag Cleo
9. Dincolo
 
* Prin descărcarea acestor piese utilizatorii înţeleg că aceste materiale sunt repertoriu protejat prin Legea 8/1996 şi sunt de acord să le folosească doar în scopuri personale, non-comerciale. Difuzarea acestora în spaţii publice, comercializarea sau alterarea acestora sub orice formă este strict interzisă.

De: Lia Bugnar Regia: Lia Bugnar Cu: Ofelia Popii

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus