Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Articole diverse

Boardwalk Empire, în premieră la HBO


februarie 2011
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
HBO prezintă în premieră şi în exclusivitate serialul original HBO câştigător a două Globuri de Aur, 2011 (Cel mai bun serial TV, categoria dramă şi Cel mai bun actor într-un serial TV, categoria dramă - Steve Buscemi), Boardwalk Empire / Imperiul din Atlantic City.

America anilor '20: Marele Război s-a încheiat, Wall Street era în plină înflorire şi totul era de vânzare, chiar şi Campionatul Mondial de Fotbal American. Era o vreme a schimbărilor: femeile au căpătat drept de vot, radio-ul a început să transmită, iar tinerii conduceau lumea.

Pe plaja din sudul New Jersey-ului se afla Atlantic City, o spectaculoasă staţiune cunoscută drept "Locul de joacă al Lumii", un loc în care regulile nu se aplicau. Stăpânul incontestabil al Atlantic City-ului era trezorierul oraşului, Enoch "Nucky" Thompson (Steve Buscemi), deopotrivă politician corupt şi gangster. Datorită poziţiei sale strategice la malul mării, la câteva minute de Philadelphia, câteva ore de New York şi mai puţin de o zi cu maşina de Chicago, oraşul constituia un important punct de activitate pentru traficanţii de rom iar Nucky Thompson a profitat din plin de asta.
 
Împreună cu fratele său Elias (Shea Whigham), şeriful oraşului, şi o echipă de mafioţi şi alţi răufăcători locali, Nucky a ocupat o poziţie de nişă, fiind omul la care mergeai dacă aveai nevoie de alcool. Era un gangster liberal şi făcea afaceri cu toată lumea, de la Arnold Rothstein (Michael Stuhlbarg) şi "Big Jim" Colosimo (Frank Crudele), la "Lucky" Luciano (Vincent Piazza) şi Al Capone (Stephen Graham).
 
În serial mai joacă Michael Pitt în rolul lui Jimmy Darmody, fostul protejat şi şofer al lui Nucky; Michael Kenneth Williams în rolul Chalky White, liderul comunităţii afro-americane din oraş; Dabney Coleman în rolul comodorului Louis Kaestner, mentorul lui Nucky; Paz de la Huerta în rolul iubitei lui Nucky, Lucy; Aleksa Palladino în rolul Angelei, iubita boemă a lui Jimmy Darmody şi mamă a băieţelului lor de 3 ani; Paul Sparks în rolul lui Mickey Doyle; Anthony Laciura în rolul lui Eddie Kessler; şi Gretchen Mol în rolul lui Gillian, o dansatoare locală cu care Nucky împarte un trecut complicat.
 
HBO România va difuza din 11 februarie 2011, câte două episoade din serialul original Boardwalk Empire / Imperiul din Atlantic City, în premieră şi în exclusivitate. Acestea vor putea fi urmărite în fiecare vineri, începând cu ora 20:00. Toate articolele despre Articole diverse


1 comentariu

  • Imperiul din Atlantic City
    Cristiana Toma, 15.02.2011, 12:40

    Oh, da, m-am uitat şi eu, mai mult de nevoie, unde în ultimii ani HBO nu a reuşit să mă mai surprindă cu nimic în ceea ce priveşte serialele nou create. Subiectul fiind pur american (dacă nu e, vă rog scuzaţi-mi incultura :D) chiar nu mă preocupă, am în schimb o slăbiciune pentru Steve Buscemi, nonşalanţa, conformismul, şi de ce nu, sângele, serialelor HBO.
    Nici Michael Pitt nu e deloc de neprivit. Dimpotrivă. No, acum aştept cu nerăbdare următoarele episoade.

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Călătorie spre centrul creierul uman - On the Trail of Evil la Documentary Mondays, Comunicat de presă
 Documentary Mondays - cine suntem, cum suntem, unde suntem, Comunicat de presă
 Programul educaţional TEHC, 2018, lansează un concurs de video-eseuri pentru elevii de liceu, Comunicat de presă
 În curând, Săptămâna filmului European despre romii invizibili, Comunicat de presă
 Zile de film argentinian la Bucureşti, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Articole diverse


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer