martie 2011
În urma succesului avut în 2010 la concertul de închidere a stagiunii Orchestrei Naţionale Radio, unde s-a cântat in prima audiţie Domino, concertul pentru percuţie şi orchestră, compoziţia lui Adrian Enescu, Horia Andreescu, un maestru al artei dirijorale româneşti, Zoli Toth, artist al formaţiei "Sistem", mai mult decât o vedetă în showbiz şi Adrian Enescu, compozitor de muzică simfonică, jazz şi film sunt invitaţi pentru un nou concert la Timişoara, pe 1 aprilie 2011, în Sala Mare a Filarmonicii Banatul.


Lucrarea a fost compusă special pentru Zoli Toth, absolvent al Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca, de unul dintre cei mai apreciaţi compozitori români ai momentului, Adrian Enescu. "Domino va deveni cu siguranţă una din lucrările de referinţă pentru percuţioniştii profesionişti de pe întreg mapamondul. Instrumentarul foarte divers, structura, armonia şi - nu în ultimul rând - melodicitatea fac din această lucrare o compoziţie specială" a declarat Zoli Toth.
 
Concertul a avut un deosebit impact datorită valorosului dirijor Horia Andreescu, sub bagheta căruia orice muzică atinge perfecţiunea. După triumful avut, solişti percuţionişti importanţi ai scenelor de concert doresc să includă lucrarea lui Adrian Enescu în repertoriul lor.


0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus