noiembrie 2004
Erată la Nr. 9:
Arafat, acest Yoda al palestinienilor, n-a murit... sau nu vor să ne spună ei nimic... după ce am încheiat cu această ştire la juma' de oră agenţiile de ştiri au retractat...

Pentru ediţia a zecea, aniversară la MOVIELAND pe LiterNet, acest site care a împlinit trei ani, (felicitări şi bem la a treizecea), nu se poate decât cu ştiri incredibile... (sau de nota ZECE, zece, pe care doar 11 din Spinal Tap îi întrece)


1. Incredibilii sunt pe locul UNU.

Incredibles, acest incredibil film animat Pixar regizat de Brad Bird (The Iron Giant) a încasat 70,5 de milioane în primele trei zile, locul întâi în box-office-ul american; criticile sunt excepţionale, vorbind chiar de filmul anului.

Este clasat ca al cincilea opening pe anul 2004, al 14-lea all time, câteva sute de mii de dolari peste debutul lui Finding Nemo. Analiştii de box-office şi-au luat-o în gură iară, au prezis că va încasa 225 de milioane de dolari în SUA şi până la 500 de milioane în lumea întreagă, mult sub cifra uriaşă a celui mai mare succes Pixar, Finding Nemo , 865 de milioane de dolari. Recordul absolut pentru un film de animaţie este deţinut de Shrek 2 (882 milioane dolari).

Incredibilii a costat doar suma...incredibilă de 92 de milioane de dolari, a fost peanuts să şi-i scoată, compania se va despărţi probabil de Disney şi acţiunile lor sunt hyper-bine cotate. Dar competiţia vine din spate ca un tren...este vorba de:


2. Polar Express

Filmul Warner Bros, regizat de Robert Zemeckis, cu un Tom Hanks animat este primul film realizat în procedeul motion capture şi a costat 165 de milioane de dolari. Expresul a intrat deja de miercuri 10 noiembrie în cinematografele normale, plus sălile Imax. Este primul film care intră în săli specific 3 D şi sălile obişnuite în acelaşi timp. Deşi e mult mai family oriented (Incredibilii este primul desen animat PG de la Pixar), procedeul tehnologic revoluţionar al Expresului Polar, apropiat de cel al lui Sky Captain and the World of Tomorrow) care a fost un eşec comercial în SUA) este un gamble dar poate reprezenta unul din viitorurile (Back to the Future anyone) posibile ale artei cinematografice din secolul XXI...


3.
Şi se pare că Julian Mc Mahon nu va fi James Bond, la fel se zice şi despre Colin Farrell.

Actorul neo-zeelandez are obligaţii contractuale pentru un al treilea sezon din Nip/Tuck (pe care o să-l vedeţi la anul şi la noi la TV) plus rolul lui Victor Von Doom din Fantastic Four. A fost ales în schimb regizorul, se pare că este din nou Martin Campbell, neo-zeelandezul care a revigorat franciza cu Goldeneye. Regizor avem dar nu se ştie cine va fi agentul 007. Un site de pariuri se ocupă de şansele participanţilor la cursă.

Şansele cele mai mari le are Obi Wan Kenobi, urmat de Sir Thomas Fairfax, Regele Arthur, Van Helsing, Alexandru cel Mare, Lancelot, Gheorghe (cel cu Dragonul), Hulk, Legolas, Chris Feeney (beats me...), Dracula; Batman, etc, etc....


4.
şi în final, din nou ştiri despre Episodul III, prima imagine oficială a generalului Griveous, bad guy intergalactic al Războaielor Clonelor.

Generalul, alien şi droid, se poate bate spectaculos, cu trei săbii laser deodată. Griveous trebuia să aib[ vocea lui Gary Oldman. Din păcate pentru Oldman, Lucas e nesindicalist.

din Movieland-ul virtual şi nevirtual,
Alin Ludu Dumbravă


PS:
Doliu în Dallas, nu oraşul-ci serialul care a spart nu numai România. Howard Keel (Şapte mirese pentru şapte fraţi), a murit duminică 7 noiembrie, ziua fostelor defilări şi nume de străzi autohtone. Keel avea 85 de ani. El a intrat în serial în 1981 atunci când Jock (Jim Davis ) a murit şi Miss Ellie a trebuit să se re-mărite. Keel l-a jucat pe milionarul Clayton Farlow , cel care o curtează pe Barbara Bel Geddes.

Pentru cei ne-morbizi, aflaţi că Mira Sorvino a născut o fetiţă, Courtney Love pledează nevinovat(ă), Michael Moore a anunţat Fahrenheit 9/11 1/2 chiar dacă Bush n-o să mai poată candida în 2008; Tara Reid (Bunny Lebowski, mă duc să caut bancomatul) a împlinit 29 de ani; în aceiaşi zi (8 noiembrie) era ziua lui Alain Delon şi imdb, cel mai mare şi tare site de film de pe internet, n-a catadicsit să-l menţioneze- sic transit gloria (Gaynor)...

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus