mai 2011
Regizorul Radu Muntean (Hârtia va fi albastră, Marţi, după Crăciun) a început filmările pentru un documentar de lungmetraj ce urmăreşte poveştile unor deţinuţi care şi-au găsit partenerii de viaţă în timpul executării pedepselor.
 
Filmările pentru acest nou documentar original HBO, care va fi regizat de Muntean împreună cu scenaristul Alex Baciu, se desfăşoară în principal în închisorile din Rahova, Tulcea, Giurgiu, Craiova, Poarta Albă şi Târgşor şi vor dura până în luna iulie 2011. "Nu vom insista asupra faptelor ce au stat la baza arestării personajelor din film. Intenţia noastră nu e să judecăm, ci să vorbim cu oameni care nu mai au nimic de pierdut şi pentru care dragostea reprezintă poate singura speranţă într-un viitor mai bun."  
 
Documentarul, care este filmat în HD, are un consultant de specialitate în persoana doamnei Dana Cenuşă de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Director de imagine este Tudor Lucaciu, producător executiv din partea Multimedia Est este Dragoş Vâlcu iar producători HBO Central Europe sunt Carmen Harabagiu, Aurelian Nica şi Andrei Creţulescu.
 
Premiera la HBO România va avea loc în decembrie 2011.
 

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus