Cosmopolitan / septembrie 2004
- Vîrsta, înălţimea şi ocupaţia: 39 de ani, 1.90 m, actor.

- Unde s-a născut: în Coventry, Marea Britanie.

- Taţi şi fraţi: un tată adevărat, cîntăreţ de muzică country, care a părăsit familia pe cînd Clive avea 3 ani şi care a reapărut în viaţa actorului 16 ani mai tîrziu; un tată vitreg; şi patru fraţi, el fiind penultimul născut.

- Cine i-a fost coleg la Academia de artă dramatică? Ralph Fiennes.

- Cum a debutat: într-o piesă pusă la Royal Court, într-un rol pe care-l juca de obicei Gary Oldman, preluîndu-l cînd acesta a căzut la pat.

- Ce l-a făcut faimos? Serialul TV Chancer. Din cauza celebrităţii "de peste noapte" şi a asaltului mediatic a renunţat la rolul şmenarului simpatic din film şi a continuat cu un film bizar în care are o relaţie cu soră-sa.

- Ceva urmări? A pierdut un contract de publicitate cu o marcă de bere, care nu-şi dorea ca imagine "un tip care o pune cu soră-sa".

- Ce l-a făcut din nou faimos, după zece ani de obscuritate? Filmul Croupier, în care e un scriitor în criză şi înglodat în datorii care se angajează într-un cazinou londonez plin de persoane dubioase.

- Şi totuşi, unde l-am mai văzut: în The Rich Man's Wife, unde are o relaţie ilicită cu Halle Berry; în Gosford Park, unde interpretează un valet legat printr-un trecut misterios de Helen Mirren; şi în The Bourne Identity, unde, la fel ca-n Gosford Park, nu scoate prea multe cuvinte pe gură, dar în plus, conduce un BMW superb şi-l are în vizor pe Matt Damon. Apropo, unde l-am mai văzut la volanul unui BMW? Devoratorii de publicitate l-au văzut, mai mult ca sigur, în seria super-şic de cinci reclame la BMW, în care a jucat un şofer misterios şi a avut-o ca parteneră pe Madonna în filmuleţul regizat de Guy Ritchie.

- Unde ar fi trebuit să-l vedem? Alături de Angelina Jolie, bătînd lumea în lung şi-n lat în Beyond Borders. Filmul n-a avut însă succes în SUA, aşa că-l aşteptăm pe video. Dar şi în mai vechiul Nobody's Children, în rol de român (pe nume Bratu!). Filmul e însă un spanac aiuritor cu americance care vin în România să adopte copii după Revoluţie.

- Autoportret: "Sînt un tip destul de masculin, dar şi foarte sensibil; nu mi-e ruşine de latura mea feminină."

- Cum l-a descris Robert Altman: "Rasat şi numai bun de James Bond." Iar asta se poate vedea şi dincolo de costumele de epocă pe care le poartă în King Arthur.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus