mai 2011
Concursul de scenarii Strangers Script Lab
Strada Film, în parteneriat cu Policy Center for Roma Minorities şi asociaţia Script, şi cu sprijinul Uniunii Europene lansează primul laborator de scenaristică din România, Strangers Script Lab, care se va desfăşura anul acesta în două localităţi diferite din ţară, în perioada iulie-octombrie 2011.

Strangers Script Lab are ca scop obţinerea unor scenarii profesioniste, care au potenţialul de a deveni filme de succes, cât şi crearea unui context creativ care să încurajeze tinerii scriitori români să interacţioneze cu oameni din domenii artistice cât mai variate.

Scenariştii profesionişti sau amatori sunt invitaţi să acceseze siteul http://www.strangerslab.eu şi să completeze aplicaţia cu un treatment de zece pagini pentru un scenariu de lungmetraj, un fragment dintr-un scenariu precedent şi CV-ul personal, respectând cerinţele concursului.

Singura regulă este ca subiectele propuse să aibă o componentă de discriminare etnică.

După o selecţie riguroasă a aplicaţiilor, 5 scenarişti vor fi selectaţi în cadrul laboratorului, pe parcursul căruia îşi vor dezvolta proiectele din stadiul de treatment până la forma finală a unui scenariu de lung metraj, sub îndrumarea unor specialişti in domeniu.

Invitaţii laboratorului vor fi figuri importante din industria europeană de film, precum şi personaje marcante din scena culturală, artistică şi din mass-media românească, dar şi studenţi care vor alcătui focus group-uri şi vor dezbate deschis cele 5 propuneri ale laboratorului.

Cel mai bun lung metraj apreciat de comisie va fi premiat la sfârşitul laboratorului, cu 2.000 de euro.

Concursul de subiecte a fost lansat astăzi, 16 mai 2011, aplicaţiile fiind aşteptate pînă pe 15 iunie 2011. Proiectul va fi susţinut de către organizatori la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes.

Organizatori: Strada Film (http://www.stradafilm.ro/) / Policy Center for Roma and Minorities (http://www.policycenter.eu/)
Proiectul face parte din campania REACT (Policy Center for Roma and Minorities) (http://www.policycenter.eu/en/raising-awareness-on-roma-issues)
Proiect susţinut de Uniunea Europeană. (http://ec.europa.eu/).

Adresă de contact:
[email protected]
http://www.facebook.com/pages/Strangers-Script-Lab/107399942678403
http://www.strangerslab.eu

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus