august 2011
Concursul de scenarii Strangers Script Lab
Concursul de scenarii Strangers Script Lab, organizat de Strada Film, cu sprijinul Uniunii Europene şi în parteneriat cu Policy Center for Roma and Minorities, şi-a ales câştigătorii. Pe baza notării propunerilor de către lectori şi a feedback-ului lor în scris, au fost selectaţi cei şapte finalişti care vor intra în prima ediţie a laboratorului de scenaristică Strangers Script Lab.

Aleşii sunt:

 Andra Chiriac - Once Upon a National Day (România)
 Bogdan Mureşanu - Where is Sophia? (România)
 Cristina Bîlea - End of Summer (România)
 Ivana Mladenovic - La Liberte (Serbia)
 Monica Mitarcă - Windows (România)
 Pedro Collantes - Strangers (Spania)
 Zadok Zemach - The Long Way to Bucharest (Israel).

În săptămâna  28 august - 4 septembrie 2011, cei şapte aleşi vor pleca în direcţia Micloşoara, acolo unde vor petrece cea dintâi săptămână de studiu într-o cabană de vânătoare, alături de specialişti din domeniu cu care vor discuta şi vor dezvolta proiectele aflate în prezent în stadiul de treatment pentru un scenariu de lungmetraj. Printre personalităţile importante din industria filmului, mass media şi alte domenii artistice care au jurizat proiectele se numără: Mathieu Darras (fondator Nisi Masa, director artistic Bratislava IFF, membru al Semaine de la Critique, critic de film Positif), Bogdan Şerban (prezentator Radio Guerilla), Andreea Esca (prezentator de ştiri PRO TV şi Redactor-Şef revista The One), Şerban Alexandrescu (Creative Director Headvertising), Edward Lawrenson (critic de film Screen International, director artistic London Film Festival), Txell Bonnet Batala (scenarist, Barcelona), Marius Chivu (Dilema Veche) şi Cătălin Mitulescu (regizor, scenarist).  

Câţiva dintre aceştia vor fi prezenţi şi pe durata celei dintâi sesiuni de workshop de la Micloşoara, şi anume Edward Lawrenson, Txell Bonnet Batala, Cătălin Mitulescu, dar şi cunoscutul fotograf Benoit Paillé din Australia, renumit pentru proiectul lui foto intitulat Strangers (http://www.benoitp.com/). În plus, la finalul săptămânii - în weekendul 2-4 septembrie - celor prezenţi deja în laborator li se vor adăuga Alex Munteanu (producător de film), Şerban Alexandrescu, Marius Chivu, Andreea Esca, Daniel Mitulescu, Tudor Jurgiu (regizor), Raluca Mănescu (scenarist) şi alţi invitaţi, pentru a lua parte la discuţii. Toate costurile de acomodare şi de transport vor fi asigurate de către organizatori.

Strangers Script Lab are ca scop obţinerea unor scenarii profesioniste, care au potenţialul de a deveni filme de succes, cât şi crearea unui context creativ care să încurajeze tinerii scenarişti să interacţioneze cu oameni din domenii artistice cât mai variate. Cu o săptămână înainte de a doua sesiune, participanţii vor trimite scenariile în stadiul de prim draft, care vor fi discutate ulterior în timpul celei de-a doua săptămâni, în cadrul unor pitchuri la care vor participa producători de film. Cel mai bun lungmetraj apreciat de comisie va fi premiat cu 2000 de euro la sfârşitul laboratorului.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus