noiembrie 2011
Concursul de scenarii Strangers Script Lab
Bucureşti, 5 noiembrie 2011: Strangers Script Lab a premiat la sfârşitul celei de a doua sesiuni de workshop cel mai bine dezvoltat proiect în cadrul laboratorului de scenaristică.

Ferestre, scris de Monica Mitarcă, a câştigat premiul de 2.000 de euro. Comisia, alcătuită din Edward Lawrenson, Matthieu Darras, Alex Munteanu, Cătălin Mitulescu şi Tudor Jurgiu, a apreciat claritatea poveştii, considerând-o totodată şi cea mai aproape de o formă de film.
 
Monica Mitarcă s-a născut pe 26 februarie 1975, în Braşov, România. Începând cu 2010, este doctorand în Comunicare, cu studii şi prezenţe la diferite workshop-uri internaţionale de psihologie şi jurnalism. Monica a lucrat ca scenarist pentru serialul Virtual, difuzat la Antena 1 în lunile ianuarie şi februarie 2008. În prezent, are în dezvoltare trei scenarii de lungmetraj.
 
Laboratorul de scenaristică Strangers Script Lab are ca scop obţinerea unor scenarii profesioniste, care au potenţialul de a deveni filme de succes, cât şi crearea unui context creativ care să încurajeze tinerii scenarişti să interacţioneze cu oameni din domenii artistice cât mai variate. Toate costurile de acomodare şi de transport au fost asigurate de către organizatori, cu sprijinul Citroen România, maşina oficială a workshop-ului Strangers Script Lab.
 
Cele două sesiuni ale laboratorului de scenaristică Strangers Script Lab, la Micloşoara şi la Somova, au adus faţă în faţă mai mulţi lectori români şi străini, atât din industria filmului, cât şi din mass media şi alte domenii artistice. Aceştia au fost invitaţi să discute proiectele în detaliu şi să aleagă, la final, un câştigător.
 
În timpul petrecut în laborator, cei şase scenarişti - Andra Chiriac Odată, de ziua naţională, Bogdan Mureşanu Unde este Sofia?, Cristina Bîlea Vara s-a sfârşit, Monica Mitarcă Ferestre, Pedro Collantes Străini (Spania), Zadok Zemach - E drum lung până la Bucureşti (Israel) - au dezvoltat proiectele pornind de la un treatment de zece pagini şi ajungând, în final, la stadiul de prim draft. Cu o zi înainte de deliberarea juriului, a avut loc şi o sesiune de pitching în care fiecare participant şi-a susţinut proiectul timp de zece minute în faţa comisiei.

Strangers Script Lab este un proiect organizat de Strada Film, cu sprijinul Citroen România, Lenovo, Aqua Carpatica, Bristot Coffee, Grolsch, Anthony Frost, Street Delivery, British Gallery, Institutul Francez, Tataia, Feeder, The One, Radio Guerilla şi Veioza Arte.
Proiectul face parte din campania REACT, implementată de Policy Center for Roma and Minorities şi sprijinită de Comisia Europeană, o campanie pilot care se concentrează pe creşterea nivelului de conştientizare cu privire la problemele sociale întâmpinate de cetăţenii romi, precum şi pe schimbarea atitudinilor negative faţă de aceştia.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus