mai 2011
Articole diverse

Documentarul de scurtmetraj Căutare a fost recent selectat pentru competiţia celei de-a 39-a ediţii a unuia dintre cele mai prestigioase festivaluri din lume, Festivalul internaţional de scurtmetraj de la Huesca, Spania. Susţinut de televiziunea franco-germană ARTE, de Programul MEDIA al Uniunii Europene şi realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Institutului Cultural Român, Căutare a primit în 2010, la Cannes, marele premiu pentru scurtmetraj al secţiunii Quinzaine des Réalisateurs, "pentru cel mai curajos proiect". Documentarul este produs de Aristoteles Workshop, un atelier anual de film documentar în care nume celebre ale filmului european îndrumă 16 tineri din Europa de Est în crearea propriului documentar de 30 de minute. Înscrierile pentru ediţia 2011 a workshopului se încheie pe 31 mai 2011.


Scurtmetrajul Căutare a fost realizat în 2009, la Sibiel, de echipa formată din Ionuţ Piţurescu, Bogdan Pălici şi Adrianna Dunin-Wasowicz. Despre film: într-o lume a plasticului şi reciclării, doi dogari nomazi cu un ritm de viaţă aparte, pricepuţi la lucruri de care nu prea mai e nevoie, fără bunuri împovărătoare, nici măcar un ceas, îşi găsesc timp să caute sensuri. Sau lipsa lor. În această existenţă marginală, care l-ar entuziasma pe Zola, prietenia lor pare a rezista într-o zonă atemporală.
 

În 2011 participarea lui Ionuţ Piţurescu la Huesca este susţinută de Institutul Cultural Român. Documentarul românesc va concura alături de producţii din India, Franţa, Polonia, Germania, Suedia, Olanda, Marea Britanie, Turcia, Kirghistan, Africa de Sud, Australia, Elveţia, Rusia, Muntenegru. Căutare va rula în cadrul selecţiei oficiale a concursului internaţional de scurtmetraj documentar, vineri, 10 iunie 2011, de la ora 11:00, la Teatrul Olimpia.
 

Festivalul internaţional de la Huesca (3-11 iunie 2011) este un eveniment cinematografic cu o tradiţie de aproape 40 de ani. Anul acesta, 1503 scurtmetraje din 86 de ţări au fost trimise pentru a fi selectate. Festivalul are patru secţiuni principale: scurtmetraje ibero-americane, scurtmetraje internaţionale, documentare de scurtmetraj ibero-americane şi documentare de scurtmetraj internaţionale. Iniţial, selecţia s-a concentrat pe producţii din America latină şi Europa, însă din 2010 include şi filme de pe alte continente.
 

Producător al filmului românesc selecţionat le Huesca, Aristoteles Workshop continuă să producă alte patru filme documentare  vara aceasta, între 25 iulie - 28 august 2011, la Vama (judeţul Suceava), în Bucovina, la cea de-a şasea ediţie de atelier de film. Pentru înscrieri, vă aşteptăm până la data-limită, 31 mai 2011!  Mai multe informaţii pe www.aworkshop.org


anca romanescu | pr | 0751 224 222 | 0727 731 552 | [email protected] | aworkshop.org

 

si foto Vama 2010

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus