Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Piel que habito, La / The Skin I Live In

Controversatul La piel que habito al lui Almodóvar, din 11 noiembrie 2011, în cinematografe


noiembrie 2011
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
La piel que habito al lui Almodóvar este un horror. Nu ca gen cinematografic în sine, spune regizorul care a câştigat până acum de două ori Oscarul, ci din cauza temei - schimbarea sexului ca pedeapsă dată cuiva - despre care Almodóvar crede că este cea mai groznică pedeapsă posibilă. O abordare complet diferită a transexualităţii, comparativ cu toate filmele lui de până acum.


Cel mai recent film al lui Almodóvar, şi probabil printre cele mai controversate, La piel que habito / Pielea în care trăiesc a avut premiera internaţională la Cannes, în Competiţia oficială din mai 2011 şi va rula în cinematografele din România din 11 noiembrie 2011. În rolurile principale, Antonio Banderas şi Elena Anaya. În România, noul film-cult al lui Almodóvar este adus de Independenţa Film, casa de distribuţie care a promovat filme independente de referinţă, de nişă sau câştigătoare a unor premii internaţionale prestigioase, ca Todo sobre mi madre, Trainspotting, Melancholia, Le fabuleux destin d'Amélie Poulain, In The Mood for Love, Vicky Cristina Barcelona, Dogville etc.).

Povestea. De când soţia i-a murit în incendiul care a urmat unui accident, doctorul Robert Ledgard (Antonio Banderas), un eminent specialist în chirurgie plastică, s-a ocupat de crearea unui nou tip de piele, artificială, rezistentă la arsuri, cu care şi-ar fi putut salva soţia. După doisprezece ani, reuşeşte să creeze o piele care funcţionează ca un scut împotriva tuturor agenţilor externi. În continuarea anilor de studiu şi de experimente, Robert mai are nevoie de trei lucruri: să fie lipsit de scrupule, să aibă un complice şi un cobai. Scrupulele n-au fost niciodată o problemă. Iar Marilia (Marisa Paredes), femeia care a avut grijă de el de când s-a născut, este complicele perfect. Cât despre cobaiul uman...

În prima săptămână pe ecrane (11 - 17 noiembrie 2011), La piel que habito va rula la Studio, Hollywood Multiplex, Grand Cinema Digiplex, Cinema City Cotroceni, Cinema City Sun Plaza, Glendale Studio, Cityplex, The Light Cinema - în Bucureşti, Cinema City - în Cluj şi Cityplex - în Constanţa şi Braşov. În perioada următoare filmul va ajunge în toată ţara.
 

Pedro Almodóvar (62 de ani) a primit până acum de două ori Oscarul - o dată, pentru Cel mai bun film într-o limbă străină,  Todo sobre mi madre, în 1999, iar în 2002, pentru Cel mai bun scenariu original - Hable con ella. După Cannes, La piel que habito a fost prezentat la Toronto Film Festival, în septembrie şi la New York Film Festival, în octombrie 2011.

 
La piel que habito este produs de El Deseo (eldeseo.es) şi distribuit internaţional de compania americană FilmNation Entertainment (wearefilmnation.com). Scenariul îi aparţine lui Pedro Almodóvar, în colaborare cu Agustín Almodóvar şi bazat pe Mygale, de Thierry Jonquet (Éditions Gallimard), iar director de imagine este José Luis Alcaine. În România La piel que habito este distribuit de Independenţa Film.
 

facebook.com/pages/LA-PIEL-QUE-HABITO-în-România

lapielquehabito.com

 
contact:
anca romanescu | pr | 0751 224 222 | 0727 731 552 | [email protected]
 Toate articolele despre Piel que habito, La / The Skin I Live In


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

Sageata Alte linkuri: imdb.com
 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 O farsă inteligentă - La piel que habito, Roxana Coţovanu
 Bad boy - La piel que habito, Andrei Gorzo
 Autor de cinema. Despre Pedro, înainte de a deveni Almodóvar, Comunicat de presă
 Dinafară-i vopsit gardul şi înăuntru - Almodovar - La piel que habito, Maria Andrieş
 Identitate - La piel que habito, Lucian Maier
 Toate articolele despre Piel que habito, La / The Skin I Live In


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer