martie 2012
Articole diverse
Sâmbătă şi duminică - 3, 4 martie 2012 - în sala 105A din Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "Ion Luca Caragiale" din Bucureşti (str. Matei Voievod nr. 75-77) va avea loc evenimentul Protest. Proiecţie şi dezbatere. Vor fi proiectate filmele lui Vlad Petri ce documentează protestele din Piaţa Universităţii (ianuarie - februarie 2012), aceasta fiind prima prezentare publică a tuturor episoadelor. Fiecare proiecţie va fi urmată de o dezbatere pe tema implicării civice cu invitaţi din domenii diferite de activitate. Accesul este liber.

Acesta este primul dintr-o serie de evenimente (proiecţie + dezbatere) având ca temă fenomenul Piaţa Universităţii.
 
Programul evenimentului
 
 Sâmbătă, 3 martie 2012
 
18.00 - Proiecţie a primelor 8 episoade ale filmelor lui Vlad Petri, documentând protestele din Piaţa Universităţii în perioada 14 - 21 ianuarie 2012.
20.00 - Dezbatere pe tema implicării civice pornind de la filmele prezentate (Partea I)
 
 Duminică, 4 martie 2012
 
18.00 - Proiecţie a episoadelor 9 - 24 ale filmelor lui Vlad Petri, documentând protestele din Piaţa Universităţii în perioada 22 ianuarie - 25 februarie 2012.
20.00 - Dezbatere pe tema implicării civice pornind de la filmele prezentate (Partea a II-a)


Invitaţi la dezbatere:
 
Mihail Bumbeş - preşedinte al organizaţiei non-guvernamentale Miliţia Spirituală, care a comandat studiul Activism civic şi atitudini faţă de protest în rândul tinerilor din România.

Claudiu Crăciun - lector universitar doctor la Catedra de Ştiinţe Politice şi Studii Europene a Facultăţii de Ştiinţe Politice. În data de 1 februarie 2012 a avut o intervenţie în Parlamentul European cu privire la protestele din Piaţa Universităţii.
 
Vasile Ernu - scriitor, coordonator CriticAtac.
 
Claude Karnoouh - antropolog şi sociolog francez. Locuieşte de 15 ani în România şi este autorul a numeroase articole şi eseuri de antropologie culturală şi politică, filosofia culturii şi filosofie politică. În prezent este profesor invitat la Universitatea Naţională de Artă din Bucureşti.
 
Mihaela Michailov - critic de teatru şi dans, dramaturg. Cercetător şi doctorand la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "Ion Luca Caragiale" din Bucureşti.
 
Vintilă Mihăilescu - profesor universitar doctor şi şeful Catedrei de Sociologie a Facultăţii de Ştiinţe Politice, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative. În prezent coordonează un volum de sociologie a Pieţei Universităţii.
 
Mihaela Miroiu - profesor universitar la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative.
 
Vlad Petri - regizor, operator, fotograf. A absolvit UNATC în 2004. Începând cu 14 ianuarie 2012 a documentat şi publicat zilnic în mediul online câte un episod cu evenimentele din Piaţa Universităţii.
 
Costi Rogozanu - editor VoxPublica şi membru CriticAtac.
 
Vlad Ursulean - jurnalist independent. A scris şi publicat pe blogul personal unele dintre cele mai citite articole despre protestele din Piaţa Universităţii din ianuarie - februarie 2012.

Gazdele dezbaterii:
 
Adrian Titieni - rector UNATC
Sorin Botoşeneanu - decan al Facultăţii de Film din cadrul UNATC
Nicolae Mandea - decan al Facultăţii de Teatru din cadrul UNATC
 
O parte a invitaţilor va fi prezentă doar într-una din zile.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus