aprilie 2012
Toată lumea din familia noastră
Cel de-al doilea lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toată lumea din familia noastră, va avea premiera pe marile ecrane pe 6 aprilie 2012. Filmul va fi proiectat în avanpremieră în România la Festivalul Internaţional de Film Bucureşti 2012, unde face parte din competiţia oficială. În perioada 6 - 12 aprilie 2012, filmul va putea fi vizionat în cinematografele din Bucureşti, Constanţa, Oradea şi Cluj.  

Pelicula a avut premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin 2012, în secţiunea Forum şi a fost singurul lungmetraj românesc din programul Berlinale din acest an. Aceasta a fost cea de-a doua participare a lui Radu Jude la Berlin, după ce în 2009 lungmetrajul său de debut, Cea mai fericită fată din lume, a câştigat Premiul C.I.C.A.E, acordat de Confederaţia Internaţională a Cinematografelor de Artă. 

Toată lumea din familia noastră tratează cu umor povestea tristă a unui tată şi a fiicei lui, care vor să petreacă împreună o vacanţă ca-n rai, însă deocamdată sînt prinşi în iadul relaţiilor de familie de pe pămînt. Filmul îi are în rolurile principale pe Şerban Pavlu, Sofia Nicolaescu, Gabriel Spahiu, Mihaela Sîrbu şi cu apariţia extraordinară a cunoscuţilor actori Tamara Buciuceanu-Botez,  Stela Popescu şi Alexandru Arşinel. Scenariul este semnat de Radu Jude şi Corina Sabău, autoarea romanului Bloc 29, apartamentul 1.


Radu Jude este regizorul scurtmetrajelor câştigătoare a numeroase premii, Lampa cu căciulă şi Alexandra. Lungmetrajul său de debut, Cea mai fericită fată din lume, a câştigat  premiul FIPRESCI la Sofia IFF şi IndieLisboa IFF, premiul Golden Tower - Palic European IFF şi Award Cine-Ecole - ACID Program Cannes şi a fost selecţionat în peste 60 de festivaluri de film.

Toată lumea din familia noastră a fost dezvoltat în cadrul CineLink  (Festivalul de Film de la Sarajevo) şi CrossRoads (Co-Production Forum, organizat de Thessaloniki International Film Festival) iar la Sofia Meetings a fost premiat cu Best Pitch Award. Proiectul este susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei, Eurimages, HBO România, Teleclub şi City Cinema. 

Regia: Radu Jude Cu: Şerban Pavlu, Gabriel Spahiu, Mihaela Sîrbu, Sofia Nicolaescu, Stela Popescu, Alexandru Arşinel, Tamara Buciuceanu-Botez

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus