martie 2012
Festivalul TIFF 2012
Unul dintre cele mai importante proiecte iniţiate şi derulate de HBO România, Concursul Naţional de Scenarii, este organizat în parteneriat cu APFR (Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc), organizatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF).
 
Concursul Naţional de Scenarii reprezintă o rampă de lansare, o intrare în lumea filmului pentru amatorii talentaţi, dar şi pentru profesionişti. La secţiunea documentar se pot înscrie deopotrivă amatorii şi profesioniştii, în timp ce secţiunile lung şi scurt metraj se adresează exclusiv amatorilor.
 
Perioada de înscrieri a Concursului Naţional de Scenarii organizat de HBO este 10 februarie 2012 - 26 martie 2012. Juriul Concursului Naţional de Scenarii este alcătuit din:
1. pentru secţiunile scenarii de scurt şi lung metraj: Cristina Corciovescu (critic de film), Gabriela Ceuţă (development & research manager HBO), Ana Maria Sandu (scriitor / jurnalist), Mihai Chirilov (director artistic TIFF / critic de film), Marian Crişan (regizor / scenarist).
2. pentru secţiunea scenariu de documentar: Cristina Corciovescu (critic de film), Adina Pintilie (regizor), Ana Maria Sandu (scriitor / jurnalist), Aurelian Nica (original production manager HBO), Mihai Chirilov (director artistic TIFF / critic de film).
 
Premiile oferite de către HBO România în cadrul Concursului Naţional de Scenarii sunt următoarele:
1. Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de lung metraj - 3000 USD
2. Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de scurt metraj - 1500 USD
3. Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de documentar - 2000 USD
4. Premiul HBO  - 3 zile la TIFF va fi pus la dispoziţia celor 9 (nouă) finalişti ai celor trei categorii
 
Înscrierile pentru Concursul Naţional de Scenarii - Ediţia 2012 se pot realiza numai prin intermediul site-ului www.hbo.ro/concursscenarii, unde poate fi găsit şi regulamentul complet pentru toate secţiunile concursului.


0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus