aprilie 2012
Festivalul TIFF 2012
Festivalul Internaţional de Film Transilvania (1 - 10 iunie 2012, Cluj-Napoca) îi provoacă pe clujenii pasionaţi de film la o nouă sesiune de creativitate. Competiţia Locală, dedicată atât amatorilor cât şi profesioniştilor din mediul cinematografic clujean continuă şi în 2012. Competiţia Locală TIFF 2012, dedicată artiştilor locali, este organizată de Festivalul Internaţional de Film Transilvania, în parteneriat cu Fabrica de Pensule.

Toţi cei interesaţi pot trimite până pe data de 15 mai 2012 (ultima zi de recepţionare a filmelor), filme pe orice temă, cu lungimea maximă de 30 de minute, într-unul din formatele: MPEG2, AVI sau MOV. Producţiile trebuie să fie realizate în perioada 13 iunie 2011 - 15 mai 2012 şi să fie subtitrate sau dublate în limba română. Filmele, împreună cu formularul de înscriere completat (disponibil pe www.tiff.ro), trebuie trimise la Cinema VICTORIA, B-dul Eroilor, nr. 51.

Competiţia este adresată cineaştilor amatori sau profesionişti care locuiesc, lucrează sau studiază în prezent în orice localitate din judeţul Cluj.

Iniţiată cu succes în cadrul celei de-a noua ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, competiţia are ca scop promovarea şi susţinerea creaţiilor artiştilor care vin din zona artelor vizuale şi care, până acum, nu au avut şansa de a fi vizionate în cadrul festivalului.
 Oraşul Cluj-Napoca este un centru important de cultură şi un mediu artistic viu, lucru demonstrat, printre altele, şi de numărul tot mai mare de filme care provin din această zonă, înscrise în preselecţia TIFF, de la o ediţie la alta.

Organizatorii vor anunţa selecţia filmelor care intră în Competiţia Locală TIFF 2012 până la data de 31 mai 2012. O parte din aceste filme va fi prezentată în cadrul TIFF-ului, în cadrul unui eveniment special. 
Cea mai bună creaţie va fi desemnată de un juriu alcătuit din trei personalităţi din mediul cinematografic românesc şi va fi recompensată în cadrul unei Ceremonii de Premiere organizată la Fabrica de Pensule. În 2011, Premiul pentru cel mai bun film a fost acordat ex aequo producţiilor Jucăria (R. Laura Punkosti, 12' 21") şi Casa Blanca 1 PM (R. Octavian Fedorovici, 1' 45").

Fabrica de Pensule va acorda o Menţiune Specială filmului care abordează subiecte sau problematici relevante pentru societatea contemporană şi contextul social actual.


0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus