mai 2012
Festivalul TIFF 2012
În perioada 26 aprilie - 20 mai 2012, toţi cei interesaţi să participe la prima ediţie a Transilvania Talent Lab (TTL) se pot înscrie online pe site-ul www.tiff.ro.
 
Transilvania Talent Lab este un program de training organizat de Festivalul Internaţional de Film Transilvania, în parteneriat cu Asociaţia Culturală Control N. Prima ediţie a TTL se va desfăşura la Cluj-Napoca în perioada 3 - 7 iunie 2012, în cadrul celei de-a 11-a ediţii TIFF.
 
Propunându-şi să acopere toate laturile necesare dezvoltării şi realizării unui proiect cinematografic, Transilvania Talent Lab este primul program de training din România care se adresează în egală măsură atât realizatorilor de film, cât şi celor interesaţi de zona de organizare de eveniment şi management cultural, oameni care îşi doresc să se implice în diferite zone ale cinematografiei, cum ar fi coordonarea unor ateliere şi workshopuri, organizarea de festivaluri, de cinemateci, cluburi de film etc.
 
De asemenea, pentru că producţia şi distribuţia unui film au din ce în ce mai mult o componentă interactivă, Transilvania Talent Lab se adresează şi artiştilor vizuali şi creatorilor de conţinut online şi cross-media. Sunt invitaţi să participe cei care doresc să aprofundeze cunoştinţe legate de sfera online-ului şi modul în care poate fi folosită aceasta în realizarea unui proiect de film.
 
Transilvania Talent Lab îşi propune să ofere, pe lângă sesiunile de seminarii, masterclass-uri şi studii de caz aplicate pe modulele programului, şedinţe de lucru şi dezbatere pe proiectele pe care participanţii le prezintă prin intermediul aplicaţiei online. Fie că este vorba despre un film sau un eveniment cinematografic, ideile şi planul de lucru vor fi discutate cu experţii Transilvania Talent Lab.
 
Timp de 5 zile 16 oameni pasionaţi de film şi new media vor parcurge toate etapele realizării unui film şi unui eveniment cultural în sfera cinematografică. Ei vor participa la proiecţii speciale din cadrul TIFF, seminarii şi masterclass-uri despre regie, scenariu, imagine, sunet, montaj, producţie, crowdfunding, marketing, distribuţie sau strategii de festival şi vor avea şansa de a discuta proiectele lor concrete cu specialişti renumiţi din industria filmului, români şi străini, prezenţi la TIFF.
 
Transilvania Talent Lab este structurat în 3 MODULE de lucru, adresate tuturor participanţilor, indiferent de domeniul din care provin: modul 1 - Dezvoltare (dezvoltarea unui proiect cinematografic), modul 2 - Producţie (producerea unui proiect cinematografic) şi modul 3 - Marketing şi Distribuţie.

 

Toţi cei 16 participanţi la prima ediţie a programului de training Transilvania Talent Lab vor avea ocazia să ia pulsul Festivalului Internaţional de Film Transilvania, prin prisma întâlnirilor cu importanţi profesionişti din domeniu, vizionării de filme în baza programei de lucru a training-ului şi modului în care vor înţelege la finalul training-ului mecanismele prin care se construieşte un astfel de eveniment cinematografic.
 
Participanţii Transilvania Talent Lab vor beneficia de acreditare TIFF, care le va garanta accesul la toate proiecţiile şi evenimentele marca TIFF 2012.
 
Înscrierile pentru Transilvania Talent Lab se derulează în perioada 26 aprilie - 20 mai 2012. Toţi cei interesaţi să participe la prima ediţie trebuie să se înscrie online pe www.tiff.ro, urmând paşii aplicaţiei electronice.
 
Taxa de participare la Transilvania Talent Lab este de 100 de euro, sumă care acoperă cheltuielile de cazare şi masă la Cluj pe perioada programului, accesul la toate proiecţiile şi evenimentele TIFF şi include training-ul specializat acordat participanţilor. Pentru participanţii care locuiesc în Cluj-Napoca taxa este de 75 de euro. Cei 16 participanţi vor fi selecţionaţi pe baza aplicaţiei, iar cele mai bune două aplicaţii vor fi câştigătoarele Bursei Transilvania Talent Lab.
 
Participanţii Transilvania Talent Lab trebuie să aibă vârsta minimă de 18 ani. Sunt invitaţi să se înscrie atât cei cu o pregătire universitară în domeniul filmului, cât şi cei fără.
 
Mai multe detalii despre prima ediţie a Transilvania Talent Lab se găsesc aici: http://www.tiff.ro/

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus