Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Articole diverse

Ana Ularu joacă în filmul Susannei Bier, câştigătoare a Oscar-ului 2011


mai 2012
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Ana Ularu filmează la început de mai 2012 la Praga, pe platoul de la Serena, cea mai recentă peliculă semnată de regizoarea daneză Susanne Bier, câştigătoarea din 2011 a Oscar-ului pentru cel mai bun film într-o limbă străină (Hævnen).  Actriţa de 26 de ani joacă alături de Bradley Cooper (The Hangover - 2009, The A-Team - 2010, Wedding Crashers - 2005, Limitless - 2011) şi Jennifer Lawrence (rolul principal din blockbuster-ul The Hunger Games - 2012; Winter's Bone - 2010), interpreţii rolurilor principale. Ana a primit trofeul Shooting Stars, la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin 2012 şi Premiul Gopo pentru Cea mai bună actriţă într-un rol principal în 2012.
 
Serena este o dramă plasată în perioada crizei economice din perioada interbelică, în statul Carolina de Nord, din SUA. Pelicula va fi lansată în cinema în 2013.

Ana Ularu o interpretează pe Rachel Hermann, mama copilului lui George Pemberton (Bradley Cooper) şi femeia care credea că îi va fi aleasă, dar ajunge să fie ilegitimă şi ameninţată.
"E un rol cu foarte multă emoţie, un personaj care îşi descoperă puterea şi determinarea prin intermediul instinctului de supravieţuire, unul din eroii subtili ai literaturii", spune Ana. "Şi e o plăcere să construiesc raportul de puteri şi traiectoria lui Rachel, mai ales fiind antagonista Serenei (Jennifer Lawrence), alături de o regizoare pe care o ADOR", povesteşte actriţa.


În plină perioadă de producţie, Serena spune povestea lui George Pemberton (Bradley Cooper) şi a soţiei sale, Serena Pemberton (Jennifer Lawrence), ce călătoresc din Boston în munţii din Carolina de Nord, unde întemeiază un imperiu al cherestelei, în anul 1929. Serena se dovedeşte rapid a fi egală oricărui bărbat: supraveghează echipele de lucru, vânează şerpi cu clopoţei şi chiar salvează viaţa unui om în sălbăticie. Împreună, cei doi îşi guvernează domeniul precum un rege şi o regină, ucigând sau supunând pe oricine se pune în calea ambiţiilor lor. Dar, atunci când Serena află că nu poate avea un copil, pleacă să o ucidă pe Rachel Hermann (Ana Ularu), iubita şi mama copilului lui George dinainte ca el să se căsătorească.  Şi, când începe să suspecteze că George îşi protejează familia nelegitimă, mariajul intens şi pasional al Pemberton-ilor se fisurează, pe măsură ce povestea se îndreaptă spre deznodământul răvăşitor.
 
Filmul în care joacă acum Ana este o co-producţie 2929 Productions - o companie din Los Angeles care a produs şi finanţat filme ca Good Night, and Good Luck, al lui George Clooney, peliculă care a primit şase nominalizări la Premiile Academiei, What Just Happened?, cu Robert De Niro, The Burning Plain, cu Charlize Theron şi Kim Basinger. Chockstone Pictures şi Studiocanal (una dintre cele mai mari companii europene de co-producţie, distribuţie şi vânzare de filme) sunt, de asemenea, co-producători.
 
Scenariul filmului este o adaptare a romanului omonim scris de poetul şi romancierul american Ron Rash, roman aflat pe lista finală a nominalizaţilor la Premiul PEN/Faulkner 2009, adaptarea fiind semnată de scenaristul Christopher Kyle (Alexander, 2004). "Spectatorii sunt atraşi de poveşti măreţe cu personaje autentice. Iar cu o distribuţie atât de spectaculoasă şi un regizor de talia Susannei Bier, suntem încrezători că publicul va aprecia filmul Serena ca fiind fascinant", mărturiseşte Ben Cosgrove, unul dintre co-producătorii filmului.
***
Ana Ularu are 26 de ani şi este absolventă a Universitătii de Artă Teatrală si Cinematografică. De la 8 ani joacă în filme de lung şi scurtmetraj, piese de teatru şi seriale TV. Pentru rolul din Periferic (regia: Bogdan Apetri), Ana a primit Premiul pentru Cea mai bună actrită la Festivalul de Film de la Salonic şi trofeul Boccalino - Premiul Criticii Elveţiene pentru Cea mai bună actriţă, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Locarno, precum şi premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal în cadrul Galei Premiilor Gopo 2012. Ana Ularu a primit de asemenea trofeul Shooting Stars la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin (2012). Alte câteva producţii de succes în care a jucat sunt Turkey Girl, un scurtmetraj realizat de Cristian Mungiu şi inclus în proiectul internaţional Lost and Found, Italiencele (regia: Napoleon Helmis), Hârtia va fi albastră (regia: Radu Muntean) şi Youth Without Youth (regia: Francis Ford Coppola).


Susanne Bier a regizat 11 lungmetraje, majoritatea producţii daneze. Cu drama Hævnen (2010), Bier a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun film într-o limbă străină şi premiul pentru cel mai bun film şi premiul publicului la European Film Awards (2011). Things We Lost in the Fire (2007), cu Halle Berry, Benicio del Toro şi David Duchovny în roluri principale, o dramă despre o femeie care trebuie să treacă peste moartea soţului ei ajutată de cel mai bun prieten al acestuia, un fost-dependent de droguri, a fost singurul lungmetraj realizat în Statele Unite. All You Need is Love, al 12-lea lungmetraj semnat de Susanne Bier, cu Pierce Brosnan în rolul principal, este în post-producţie şi va intra în cinematografele internaţionale în august 2012.
 
contact:
anca romanescu | punk pr | 0732 144 570| 0751 224 222 | [email protected] Toate articolele despre Articole diverse


0 comentarii

Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Documentary Mondays - cine suntem, cum suntem, unde suntem, Comunicat de presă
 Programul educaţional TEHC, 2018, lansează un concurs de video-eseuri pentru elevii de liceu, Comunicat de presă
 În curând, Săptămâna filmului European despre romii invizibili, Comunicat de presă
 Zile de film argentinian la Bucureşti, Comunicat de presă
 Comoara Naivă, din 13 aprilie în cinematografele din ţară, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Articole diverse


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer