Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Portret Alex. Leo Şerban

Bursa Alex. Leo Şerban - prima ediţie, 2012


mai 2012
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Producătorul Bobby Păunescu şi Festivalul Internaţional de Film Transilvania, în parteneriat cu Institutul Cultural Român din New York şi Film Society of Lincoln Center vor acorda, începând cu acest an, Bursa Alex. Leo Şerban, onorând astfel memoria unui profesionist desăvârşit.

Beneficiarul acestei burse va fi un tânăr sub 35 de ani care s-a afirmat şi remarcat în zona de jurnalism şi / sau critică de film, cu potenţiale aptitudini pentru a deveni programator de festival. Bursa Alex. Leo Şerban constă în oferirea unui sejur de perfecţionare profesională la New York şi acoperă cheltuieli legate de deplasare, cazare şi per diem pentru o perioadă de trei luni. Rezidenţa va debuta la sfârşitul lunii septembrie 2012, o dată cu ediţia semicentenară a Festivalul de Film de la New York, şi se va încheia în luna decembrie 2012, cu ocazia celei de-a VII-a ediţii a Festivalul de Film Românesc organizat de ICRNY şi găzduit de Lincoln Center.

Pe lângă participarea la aceste două festivaluri, bursa oferă, prin intermediul Lincoln Center şi ICRNY, acces la resurse de specialitate, întâlniri profesionale cu reprezentanţi din industrie şi la o serie de alte evenimente cinematografice.

Bursierul va trebui să relateze periodic despre evenimentele la care participă, articolele sale fiind publicate într-o revistă din ţară, print ori on-line, şi va fi stagiar în echipa ICR New York care pregăteşte Festivalul Filmului Românesc de la Lincoln Center.

Un juriu de experţi format din criticul de film Magda Mihăilescu, prof. univ. dr. Sorin Botoşeneanu (decanul Facultăţii de Film din cadrul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L.Caragiale" din Bucureşti) şi dr. Andrei Gorzo (critic de film, cercetător în cadrul U.N.A.T.C.) a alcătuit lista finaliştilor:

Florentina Ciuverca (jurnalist de cinema, fondator şi editor http://filmreporter.ro/)
Cristi Luca (critic de film, colaborator la Dilema Veche, Observator Cultural, LiterNet.ro)
Lucian Maier (critic de film, colaborator la LiterNet.ro şi Tribuna de Cluj)
Cătălin Olaru (critic de film la Revista Cultura)
Andrei Rus (prep. univ. drd. la Facultatea de Film din cadrul U.N.A.T.C, coordonator al revistei Film Menu, selecţioner de filme pentru festivalul Timishort)
Irina Trocan (redactor Film Menu, colaborator la Decât o revistă, co-selecţioner pentru Festivalul Internaţional de Film NexT)

O comisie formată din Corina Şuteu (director ICR New York), Bobby Păunescu (producător Mandragora Movies, România), Tudor Giurgiu (preşedinte TIFF) şi Mihai Chirilov (director artistic TIFF) va desemna câştigătorul pe baza dosarului profesional trimis de fiecare nominalizat în parte. După încheierea rezidenţei, aceeaşi comisie va evalua rezultatul primului an de Bursă şi va stabili coordonatele următoarelor ediţii.

Decizia finală se va lua la Cluj, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (1-10 iunie 2012), iar câştigătorul va fi anunţat în seara zilei de 8 iunie 2012. Toate articolele despre Portret Alex. Leo Şerban
 Toate articolele despre Festivalul TIFF 2012


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Criticul de film Andrei Rus, al treilea câştigător al bursei Alex. Leo Şerban, Comunicat de presă
 Florentina Ciuverca obţine noua bursă Alex. Leo Şerban, 2013, Comunicat de presă
 Make it there - Bursa Alex. Leo Şerban, ediţia 2012, Cătălin Olaru
 Cu Leo pe insula lui Alexander Selkirk, Radu Cosaşu
 Meseria cea mai frumoasă, Ileana Bîrsan
 Toate articolele despre Portret Alex. Leo Şerban


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer