mai 2012
Festivalul Internaţional de Teatru Sibiu, 2012
Jan Lauwers, unul dintre cei mai importanţi regizori europeni vine la Sibiu în cadrul celei de-a XIX-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. Deşi evenimentul a fost iniţial anulat, organizatorii festivalului au reuşit să asigure în cele din urmă prezenţa companiei belgiene la Sibiu.

Propunerile regizorului belgian sunt considerate de-a dreptul revoluţionare, iar prezenţa acestuia la Sibiu se negociază de mai bine de patru ani. Cele două reprezentaţii ale companiei sale au fost programate la Sala de Sport a Colegiului Naţional "Octavian Goga" şi vor avea loc duminică, 27 mai 2012 şi luni, 28 mai 2012, începând cu ora 22:00. Pornind de la ideea că arta reprezintă natura umană, iar arta devine o reflectare a celui care observă, The Deer House / Casa cerbilor prezintă povestea reală a jurnalistului de război Kerem Lawton, fratele uneia dintre dansatoarele companiei, ucis în războiul din Kosovo. Spectacolul a fost produs la cererea Salzburger Festspiele, iar regizorul Jan Lauwers a fost distins cu marele premiu la Festivalul Internaţional de Teatru din Sarajevo, Grand Prix - Golden Laurel Wreath Award for Best Performance.


Accesul publicului la aceste spectacole se face pe baza biletelor puse în vânzare la Agenţia Teatrală din Sibiu (bd. Nicolae Bălcescu nr. 17, zilnic între orele 11:00 - 15:00) sau în reţeaua Eventim (în Librăriile Humanitas şi Cărtureşti, magazinele Germanos, Vodafone şi Orange si online pe eventim.ro). Preţul unui bilet este de 30 de lei.

Publicul sibian şi turiştii vor avea şansa să asiste luni, 28 mai 2012, ora 14:00, la Librăria Humanitas, la spectacolul lectură Camera Isabelei, după un text semnat de regizorul belgian. Tot în aceeaşi zi, dar începând cu ora 16:00, la Sala Studio de la Casa de Cultură a Sindicatelor, intrarea B, publicul va putea urmări proiecţia filmului Goldfish Games semnat de Jan Lawuers. Regizorul belgian va susţine, de asemenea, o conferinţă specială ce va avea loc marţi, 29 mai 2012, ora 11:30, la Centrul Habitus. Intrarea la toate cele trei evenimente este gratuită, in limita locurilor disponibile.

Descarcă programul FITS, 2012 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus