iunie 2012
Festivalul TIFF 2012
Melissa Leo, actriţa premiată în 2011 cu Oscar şi cu Globul de Aur pentru rolul secundar din The Fighter, vine la TIFF 2012! Vedeta americană se va întâlni cu publicul din Cluj duminică seara, 3 iunie 2012, la 20.00, la Cinema Victoria, când va introduce unul dintre scurtmetrajele recente în care a jucat, The Sea Is All I Know, proiectat înaintea filmului David (r. Joel Fendelman).


Luni, 4 iunie 2012, de la ora 10.30, Melissa Leo va susţine şi un masterclass despre actorie în cadrul Transilvania Talent Lab, la Napoca 15. Masterclass-ul este deschis publicului şi presei.

The Sea Is All I Know, în regia lui Jordan Bayne, este drama unui cuplu divorţat nevoit să-şi privească fiica pe patul de moarte, în camera ei cu vedere la mare. Peter Gerety şi Kelly Hutchinson îi sunt parteneri în acest scurtmetraj de 30 de minute aflat pe lista scurtă la Oscar 2012.

Melissa Leo se află în România pentru filmările la The Necessary Death of Charlie Countryman (r. Fredrik Bond), o dramă romantică pulp cu Shia LaBeouf, Evan Rachel Wood, Mads Mikkelsen şi Til Schweiger în distribuţie. Pelicula se filmează în Bucureşti, la studiourile MediaPro.

De la Frozen River (2008) încoace, filmul multi-premiat care i-a adus, printre altele, o nominalizare la Oscar, Melissa Leo (51 de ani) are o agendă mai încărcată ca oricând la Hollywood. Actriţa a avut circa 100 de roluri în filme şi seriale de televiziune. A început în anii '80 cu roluri în serii TV care i-au adus, în scurt timp, popularitate şi câteva premii Emmy - printre ele, All My Children, The Young Riders, Homicide: Life on the Street şi Law & Order.

Celebritatea a venit însă odată cu partitura din 21 Grams (2003), filmul lui Alejandro González Iñárritu, apoi cu cea din Frozen River (2008), drama unei femei care transportă ilegal imigranţi la graniţa Canadei cu Statele Unite. Capacitatea ei de a construi roluri complexe, de substanţă, a fost reconfirmată în The Figther (r. David O. Russell), în care Leo are rolul mamei a doi boxeri profesionişti. Un Oscar, un Glob de Aur şi trofeul Screen Actors Guild i-au răsplătit performanţa.

Recent, Melissa Leo a apărut în serialul HBO Treme şi în mini-seria HBO Mildred Pierce - alături de Kate Winslet, Evan Rachel Wood şi Guy Pearce - care va avea parte de o proiecţie-maraton la TIFF joi, 7 iunie 2012, de la 10.00, la Cinema Arta. Pentru rolul ei, actriţa a primit o nominalizare la Premiile Emmy.


0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus