iunie 2012
Cel mai mare festival de modă al anului, Feeric Fashion Days, începe în 26 iunie 2012 în Sibiu şi în alte câteva spaţii din împrejurimi. Ajuns la cea de-a cincea ediţie, Festivalul a suferit modificări radicale faţă de ediţiile precedente, fiind mult mai mare şi mai diversificat. Dacă ediţiile anterioare durau doar trei zile, pentru ediţia aniversară festivalul a ajuns la şase zile, cu prezentări de modă în câteva locuri inedite. Şase zile de prezentări de modă, expoziţii, workshopuri, seminarii în spaţii extrem de spectaculoase.

A cincea ediţia a festivalului debutează cu o expoziţie de fotografie de modă expusă pe cuburi translucide, iluminate din interior, în Piaţa Mare. Expoziţia este realizată de Oltin Dogaru, Mike Weis (Germania), Andreea Retinschi şi conţine multe imagini ce au apărut în ultima ediţie a M Calendar.

Miercuri, 27 iunie 2012, de la ora 13, în premieră absolută, pe drumul dintre Sibiu şi Răşinari va avea loc o prezentare de modă vizibilă din tramvai. Modelele îmbrăcate de Bianca Pop vor prezenta creaţiile sale la marginea lizierei, spectatorii putând să observe colecţia din cele două vagoane de tramvai ce se vor deplasa înspre Răşinari. Tot miercuri, la ora 19, Antonia Giurgiu prezintă cea mai recentă colecţie a sa în Palatul Brukenthal din Avrig, prezentare de modă urmată de un garden cocktail.

Joi, 28 iunie 2012, în cea de-a treia zi de festival, în Piaţa Mică va fi vernisată expoziţia foto Fashionation, o colecţie de fotografii realizate în stradă, care surprinde în cel mai onest mod posibil modul în care oamenii abordează îmbrăcămintea în viaţa de zi cu zi. Lucian Rusu îşi va prezenta cea mai nouă colecţie pe strada Cetăţii, de la ora 19, într-un decor de-a dreptul provocator pentru scenografi. Modelele vor prezenta colecţia pe pasarela Turnului Dulgherilor.

Vineri, 29 iunie 2012, e prima zi de gală. La ora 15, în depozitul de făină al companiei Boromir, Natalia Vasiliev va pune în scenă o nouă prezentare de modă uimitoare. Apoi, la ora 20, în Piaţa Mică va avea loc prima parte a Galei Feeric, pe pasarela suspendată, ce va fi paralelă cu Podul Minciunilor. "În prima seară de gală sibienii vor putea vedea colecţii aparţinând designerilor Ana Maria Galan (Spania), Maria Simion, Anca & Silvia Negulescu, Maura Revuelta (Spania), Sandra Chira, Ioana Ciolacu, Sandra Galan, Astrid Ţârlea - Donatella sau Il Passo", spune Mitichi, organizatorul celui mai mare festival de modă din Transilvania.

Penultima zi de festival debutează cu prezentarea colecţiei Ritei Mureşan, în Sala Oglinzilor din clădirea Forumului Democrat al Germanilor din România, de la ora 17. De la ora 18, Adina Buzatu prezintă sibienilor ultimele sale creaţii în curtea interioară a Primăriei Municipiului Sibiu, ca de la ora 21, în Piaţa Mică, să aibă loc a doua parte a Galei Feeric. Înaintea galei, pe scena din Piaţa Mică vor urca cei de la HI-Q. "În cea de-a doua seară de gală, pe pasarela suspendată vom putea vedea creaţiile designerilor Adina Buzatu, Samir Abou-Suede & Birte Weiner (Germania), Erika Lopez (Spania), Agnes Toma, Rhea Costa, Natalia Vasiliev, Simona Semen - Donatella, Il Passo", mai spune Mitichi.


Cea de-a cincea ediţie a Feeric Fashion Days se încheie în 1 iulie 2012, cu un dineu la Gura Râului, la Tărâmul Mândrului.


Feeric Fashion Days este un concept al Fundaţiei Mitichi. Dumitru Preda "Mitichi", organizatorul festivalului, este fotograf de modă, autorul M Calendar şi "creierul" din spatele celui mai important festival de modă din România, Feeric Fashion Days.
 
Feeric Fashion Days este un eveniment susţinut de Primăria Municipiului Sibiu şi Consiliul Local prin Casa de Cultură a Municipiului.

Partener principal: Boromir
Parteneri: Wella, Ibis Hotels, Profi, Metropolis, Contempo Cars Sibiu, True Energy
Colaboratori: SetUp, Printcenter, Buonavista, MHS studio de arhitectură, Tărâmul Mândrului, Bolta Rece, Eventi Bianchi, Am Ring Hotel, Plastic Pro, The Box
Parteneri de comunicare: Kiss FM, Marie Claire, Casino, Sibiu 100%, Zile şi Nopţi, Turnul Sfatului, Rondul de Sibiu, Ora de Sibiu, News Outdoor, Sibiu Media Center, Sibiul.ro, Brylu.ro

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus