iunie 2012
Feeric Fashion Days, cel mai mare festival de modă din România, aflat acum la cea de-a cincea ediţie, îşi va seduce publicul şi în 2012 cu o atmosferă de basm prin prezentările de modă şi expoziţiile ce vor avea loc în perioada 26 iunie - 1 iulie 2012 la Sibiu.
 
Cămăşi albe simple, dar nu mai puţin inedite, rochii şi fuste care propun un concept îndrăzneţ şi elemente de design vestimentar împrumutate din domeniul medicinei, cum sunt fluturii alcătuiţi din radiografii - toate acestea sunt prezente într-o colecţie incitantă semnată Lucian Rusu, student în ultimul an la secţia de Design vestimentar din cadrul Facultăţii de Artă de la Sibiu. Intitulată Woods of Heaven / Pădurile Paradisului, colecţia concepută de tânărul designer va fi prezentată în premieră în cadrul Feeric Fashion Days joi, 28 iunie 2012, pe Strada Cetăţii, de la ora 19. Modelele vor prezenta colecţia pe pasarela Turnului Dulgherilor, aducând înaintea iubitorilor de modă şi artă haine menite să recompună atmosfera totodată tulburătoare şi poetică a pădurilor.


Dacă în 2010, la prima sa colaborare cu festivalul Feeric, Lucian Rusu a atras atenţia prin curajul de a dinamita clişeele despre modă, propunând forme şi volume ce transgresează conceptul de fashion ca simplă expunere estetizantă, în 2012 artistul revine cu o colecţie în care sintetizează cu originalitate elementele de avangardă şi cele tradiţionale.

Elementul nucleu al colecţiei, care, de altfel, a inspirat şi titlul, este cămaşa albă, ca simbol al unui veşmânt ce nu se poate demoda, întrupând prospeţimea şi puritatea. Alături de cămaşă, celelalte creaţii vestimentare din colecţie invocă, de asemenea, ambiguitatea pădurii, trecând prin nostalgia armoniei paradisiace.
 
Pădurile Paradisului îşi propune să depăşească înţelegerea tradiţională a frumuseţii feminine şi sugerează o perspectivă în care femininul şi masculinul se îmbină pentru a da naştere unei armonii depline.
 
Combinând melancolia romantică şi curajul unui design postmodern, Lucian Rusu adresează această colecţie celor care se simt liberi şi neconstrânşi de nicio idee prefabricată despre frumuseţe. Feeric Fashion Days şi organizatorul principal, Mitichi, vă invită miercuri, 28 iunie 2012, să pătrundeţi în lumea misterioasă a pădurilor pentru o întâlnire cu adevărat feerică în lumea creaţiei lui Lucian Rusu!

Pentru detalii legate de Feeric Fashion Days, vizitaţi site-ul oficial al festivalului.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus