Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Love Building

Dragoş Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol - împreună în Love Building, un lungmetraj produs de ei


iulie 2012
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Dragoş Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol vor deveni pentru prima oară colegi de platou şi producători într-un lungmetraj independent. Love Building este cel mai ambiţios proiect al şcolii Actoriedefilm.ro, fondată de cei trei actori care şi-au dorit să aducă pe marile ecrane din România un tip de cinema efervescent, proaspăt, liber de orice fel de constrângere conceptuală. Love Building este o producţie independentă, care demonstrează că astăzi, în România, producţia de film poate exista şi în afara sistemului, în condiţiile în care oamenii din spatele proiectului au o pasiune nebună pentru ceea ce fac. Lucru care se aplică perfect filmului nostru", spun cei trei actori.


Love Building este o comedie dramatică, al cărei subiect le permite tuturor actorilor să experimenteze stări, trăiri, situaţii atât comice, cât şi dramatice, paleta de joc fiind una extrem de variată. Distribuţia filmului este alcătuită din cei 30 de absolvenţi ai celei de-a cincea generaţii a şcolii de actorie, alături de Bucur, Boguţă şi Papadopol. Aceştia vor da viaţă unei poveşti care se construieşte pe durata unei săptămâni, într-o tabără, numită Love Building, al cărei scop este să "repare" relaţii de cuplu ajunse într-un moment critic. Reconstruirea (în cazul în care este posibilă) poveştilor de dragoste dintre participanţi trece printr-o serie de teme şi exerciţii, date de cei trei pshihoterapeuţi şi traineri ai taberei, interpretaţi de Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă. Cu mult umor, dar şi cu o abordare destul de directă şi chiar crudă pe alocuri asupra relaţiilor de cuplu, tabăra Love Building încearcă să demonstreze că se poate ajunge la "şi au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi". Dacă au trăit împreună, sau separat, asta este o altă discuţie...

Filmările pentru Love Building au demarat pe 23 iulie 2012 şi au loc în Baloteşti, la complexul turistic Laguna Verde. Dragoş Bucur şi Alexandru Papadopol se vor reîntâlni în faţa camerei de filmare după 12 ani. În 2001 cei doi au fost protagoniştii lungmetrajului de debut al lui Cristi Puiu, Marfa şi banii.


Zilele acestea actorii ţin pasul repetiţiilor zilnice şi pregătirilor pentru începerea filmărilor. Actorii Dan Bordeianu, Andrei Mateiu şi Claudiu Dumitru vor avea nişte apariţii surpriză în film.

Prin subiect, abordare şi modul de a se raporta la filmul independent românesc ca la o alternativă reală şi valabilă în cinema-ul autohton, Love Building a atras atenţia unor parteneri importanţi, precum Dakino Production, Papaya Advertising şi Digital Cube, care au devenit co-producători ai filmului, alături de Actoriedefilm.ro.


Filmul beneficiază şi de susţinerea unor parteneri precum Panalight, Laguna Verde, Coca-Cola, Praktiker, Romcarton, L'Oreal, Everlast, Atelierul de haine, Rhea Costa, Orhideea Spa, La Copac, Castel Film, Turbo Tequilla.
 Toate articolele despre Love Building


0 comentarii

Spacer Spacer