august 2012
Festivalul de teatru tânăr Ideo Ideis, 2012
Noi, Constanţa
Visul unei nopţi de vară, după William Shakespeare
Regia: Tiberiu Roşu
Costume: NOI
Ilustraţie muzicală: Tiberiu Roşu
Coregrafie: Geta Violeta Ravdan
Cu: Adrian Bănică (Thezeu, Oberon), Raluca Stanca (Hypolita, Zână), Cosmin Stănilă (Lysander), Tiberiu Iorgulescu (Demetrius), Maria Luiza Babu (Hermia), Corina Deacu (Hellena), Şerban Andrei (Egeu, Flaut), Ana Pricop (Titania), Radu Costandache (Fundulea), Silviu Popa (Gutuie), Carolina Caloian (Robin-Subţirelu, Zână), Cristian Simionica (Blându-Tâmplarul), Viţel Ştefan Cătălin (Botişor), Irina Sibef (Puck), Anca Roibu (Zână), Maria Luiza Brînzea (Zână), Raluca Stanca (Zână), Cosmin Bogdan Adrian (Umbra Lui Puck, Elf), Andrei Iliescu (Elf), Vladimir Dumitru (Copilul Indian).

Prezentare:
Nebunia, extazul poetic şi ameţeala erotică se regăsesc din abundenţă în Visul unei nopţi de vară în care trei "mari familii" se suprapun: umanitatea grosolană a meşteşugarilor, umanitatea mijlocie a celor trei perechi de muritori în frigurile dragostei şi lumea spiritelor care planează. În felul acesta spiritul stă alături de clovn, lirismul de grotesc. Firul care le leagă şi dă viaţă fiecărei categorii e închipuirea, fapt de la care şi spectacolul nostru demarează; un copil care citeşte, visează sau îşi imaginează povestea. Copii sunt fiinţele pure care au această putere. Meşteşugarii ar dori şi ei să viseze, dar nu reuşesc. Închipuirea e un dar de la Dumnezeu.
Tema imaginaţiei se împleteşte strâns cu cea a esenţei-aparenţei. Spectacolul este invadat de momente coregrafice care dau senzaţia de vis, de plutire specifice unei feerii pe o muzică irlandeză ce ne aminteşte de minunata Irlandă plină de poveşti fantastice în care Shakespeare a copilărit.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus