august 2012
Festivalul de teatru tânăr Ideo Ideis, 2012
Brainstorming, Bucureşti
Şapte dintr-o lovitură, de Lia Bugnar
Regia: Anghel Damian şi Andrei Cătălin
Scenografia: Dona Ghenof
Costume: Dona Ghenof, Adeline-Andreea Bădescu
Ilustraţia muzicală şi sunet: Anghel Damian
Lumini şi grafică: Andrei Cătălin
Cu: Dona Ghenof (Marina), Raphaela Lei (Fefe), Ilinca Tuvene (Ema), Diana Soare (Clara), Vlad Bălan (Luca), Carol Ionescu (Gabi), Voicu Aaniţei (Nick), Mihai Berbec (Bobo), Alexandru Munteanu (Copilul)

Prezentare:
Piesa Liei Bugnar ilustrează o realitate concretă a lumii prezente. Un post de televiziune de calitate inferioară organizează un casting pentru o telenovelă şi îşi trimite o moderatoare să adune din "rămăşiţe" câţiva oameni pentru un reality-show construit după modelul american "Big Brother". Marina, prezentatoarea, îi aduce şefului ei, "Vocea", şapte tineri pe care îi închide într-o casă timp de trei zile. Aceştia sunt aduşi acolo cu pretextul că doi dintre ei vor primi un rol în presupusa telenovelă şi vor ajunge celebri. Vocea o instigă pe Marina să îi provoace din ce în ce mai tare, să facă lucruri din ce în ce mai şocante, pentru a obţine ratinguri. Acţiunea denaturează progresiv, ajungându-se la dezvăluirea caracterului extrem al fiecăruia dintre personaje. Finalul este, intenţionat, unul prozaic, poliţia arestându-i pe tineri pentru consum de droguri în direct şi pentru comportament indecent. Totuşi, epilogul este unul simplu şi sensibil, prezentând viaţa de peste 7 ani a doi dintre concurenţi, cei mai normali şi cei mai sinceri. Singurii care ajung să fie fericiţi.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus