septembrie 2012
Bucharest Fringe - Maratonul Teatrului Independent, 2012
Luni, 10 septembrie 2012, începe Maratonul Teatrului Independent - Bucharest Fringe, Ediţia a 2-a. Timp de 7 zile, bucureştenii vor putea urmări o selecţie a celor mai bune spectacole independente din Bucureşti şi din ţară, prezentate în 11 spaţii de joc din Capitală. Festivalul-concurs îşi va desemna câştigătorii în urma votului publicului spectator.
 
Startul Maratonului se va da la Godot Cafe-Teatru cu o conferinţă de presă ce va avea loc luni, 10 septembrie 2012, la ora 17:00. Începând cu ora 19:00, Godot Cafe-Teatru va găzdui şi prima reprezentaţie, predând apoi ştafeta spaţiilor independente Teatrul de Sufragerie, Teatrul Arca şi Teatrul Apropo. De marţi, 11 septembrie 2012, li se vor alătura alte 7 spaţii teatrale - consacrate sau alternative: Sala Nouă a Teatrului de Comedie, Teatrul Tabu / Legere Live, Unteatru, Teatrul Luni de la Green Hours, In Culise, Clubul UNITER şi Sala ArCuB. Scopul declarat al iniţiatorilor festivalului - Asociaţia TEATRUL.RO, în parteneriat cu ArCuB, AFCN şi UNITER - este de a promova tinerii artişti care activează în zona teatrală independentă din România şi de a susţine o serie de producţii noi sau mai puţin cunoscute publicului iubitor de teatru.
 
De-a lungul celor 7 zile ale MTI, bucureştenii vor putea urmări 43 de producţii după piese contemporane sau clasice, semnate de la A.P. Cehov (Acţiunea se petrece la conacul moşiei), Matei Vişniec (Spectatorul condamnat la moarte, Imaginează-ţi că eşti Dumnezeu), Edward Albee (Trei femei înalte), Samuel Beckett (Ce zile frumoase!) până la dramatizări după Jim Jarmush (Night on Earth), Woody Allen (Bullets over Lipscani), precum şi piese semnate de dramaturgi români contemporani - Mimi Brănescu (Flori, filme, fete sau băieţi), Mihaela Michailov (SubPământ), Cristi Juncu (Ostinato) sau chiar de actorii / regizorii care le joacă, Laurenţiu Bănescu (Monoloagele vecinului), Raluca Mara (Pasărea care nu e), Răzvan Ropotan (regia şi dramaturgia: camil. un oarecare).

Acestora li se vor alătura spectacole de teatru-dans (Heil Love, Carusel) şi spectacole studenţeşti (Chip de foc, Miezul verii la miază-vest), care vor fi promovate în secţiunea Off, alături de producţiile profesioniste. Alături de nume consacrate ale scenei româneşti, ca Marius Manole şi Rodica Mandache (Marea iubire a lui Sebastian), Anca Sigartău şi Claudiu Istodor (A Junk Tango Story), Marius Gâlea (regia - Iubirea e un lucru foarte mare, Norway.today) sau Cătălina Buzoianu (regia spectacolului Frumoasa călătorie a urşilor panda...) se vor afla şi artişti din noile generaţii, Nicoleta Lefter, Alexandru Potocean, Paul Ipate (Asta-i tinereţea noastră), Ecaterina Ţugulea (Încurcă-lume), Dan Rădulescu, Cătălin Grigoraş (Război să fie!), David Schwartz, Eugen Gyemant sau Pavel Bârsan (Improvisneyland).
 
Publicul va fi încurajat să-şi voteze favoriţii, paticipând astfel direct la desemnarea câştigătorilor MTI-ului. Preţul unui bilet la oricare dintre spectacolele MTI  este de 5 lei. Rezervări: [email protected].
 
 Programul Maratonului Teatrului Independent - Bucharest Fringe
Ediţia a doua, 10-16 septembrie 2012

Luni, 10 septembrie 2012
 ora 17.00 - Godot Cafe Teatru: Deschiderea Festivalului. Conferinţă de Presă.
 ora 19.00 - Godot Cafe Teatru - Spectacol Invitat:
Flori, filme, fete sau băieţi de Mimi Brănescu (1 oră şi 20 minute)
Cu: Alec Secăreanu, Paul Ipate, Cristina Găvruş, Mihaela Alexandru.
Multimedia: Maria Dicieanu
Regia: Radu Popescu
Durata: 1h 20 min
Rezervări la: Str. Blănari nr. 14 / 021 31 61 682 / 0736 414 244 / [email protected]

Două fete, doi băieţi. O poveste despre prietenie. La şaisprezece ani. Despre îndrăgostire la şaisprezece ani. O poveste despre cum ne maturizăm şi ce pot să însemne toate astea pentru fiecare, o poveste în care mulţi dintre noi ne vom regăsi - în expresii, în gesturi, în năzuinţele noastre mărunte. Un text care nu dezbate probleme morale, dar care îi va face pe mulţi spectatori să se întrebe - care sunt lucrurile pentru care merită să ne zbatem, pentru care merită să trăim?


 ora 19.30 - Teatrul de Sufragerie:
Fără cap
 după Truman Capote (50 minute)
Cu: Răzvan Ropotan
Regia: Ioana Petre
Durata: 50 min.
Rezervări: Teatrul de Sufragerie: Str. General Grigore Cobălcescu nr. 51, et. 1 / 0723 565 113 /[email protected]

vincent van strauss? Nu.
vincent van shakespeare? Nu.
Vincent van Love!
Nu.

Teatrul de Sufragerie, la noi acasă ca la tine acasă; te descalţi, iei un loc pe perna, bei un ceai cald cu ghimbir şi scorţişoară. Şi te trezeşti că cineva îţi vorbeşte. Chiar ţie. O experienţă unică, intimă, personală. Este un transfer de emoţie ca într-o atingere. Iar tu faci parte din spectacol. Aşa că lasă-te purtat de poveste. Deja îi aparţii. Sau ea îţi aparţine ţie?
 
 ora 20.00 - Teatrul Arca:
Încurcă lume
 de A. De Herz (60 minute)
Cu: Ovidiu Uşvat, Ecaterina Ţugulea, Alexandra Timofte, Cristi Dionise, Răzvan Timingeriu, Cezara Joiţa
Muzica: trupa Dilema - live.
Regia: Cătălin Bugean
Durata: 60 min.
Rezervări la: Teatrul Arca: Calea Călăraşi nr. 55 / 0727 79 53 80 /[email protected]

Emil Strâmbuleanu, distins avocat... Parol! familist de onoare! Cu de seară dus în târg, în cărţi cade gând la gând cu bucurie, cu dragoste, cu temei, cu întâlnire la drum de seară cu o damă de verde pe care n-a putut pentru ca s-o trateze cu refuz şi iaca cum ajunge distinsul acasa taman cum se mijeşte de ziuă afară, unde Didina, consoarta, damă bine, cu ambiţ şi nerv, numai ce-l aşteaptă să îi iscodească lipsa ca i-a cauzat nesomn şi nelinişte. Aşadar, cu amoru' rănit şi sîmţând trădarea, cucoana Didina începe răfuiala cu mişelul. În odaie apare pe nesimţite şi un aşa-zis amic, amicu' Bungrăzescu, pare-se cunoştinţă veche, ce consîmte la onoarea de familist a conului Strâmbuleanu; ba chiar soseşte neanuţată şi consoarta amicului, o jună vaporoasă, chiar dama de verde de care s-a amorezat infamu'. Vine negreşit şi cumnatu', fratele Didinii, că o ştie simţitoare şi pentru care să nu cumva madama să îşi piază uzul raţiunii.

 ora 21.30 - Teatrul Apropo:
Fotografii cu clovni invizibili
 de Val Butnaru (Cluj) (50 minute)
Cu: Clovnul Trist: Ingrid Robu
Vocea Clovnului Vesel: Alexandru Arion
Regia: Alexandru Arion
Durata: 50 minute
Rezervări la: Teatrul Apropo: Str. Foişorului nr 160 / 0758 38 54 54 / [email protected]

Comedia a luat sfârşit. Un circ plin de artişti invizibili, spectacole superbe pe care nimeni nu le poate vedea şi un clovn inutil care, iată, nici măcar nu mai are ce face în arenă... Ai rămas singur. Toată lumea a trecut de partea noastră.


Marţi, 11 septembrie 2012
 ora 18.00 - Teatrul Apropo:
We Are Camera
 de Fritz Kater (Bacău) (1 oră şi 20 minute)
Traducerea: Victor Scoradeţ
Cu: Ştefan Ionescu, Eliza Noemi Judeu, Eric Ţuţuianu, Minodora Elena Broscoi / Maria Covaliu, Bogdan Buzdugan
Regie: Horia Suru
Regie tehnică: Neculai Paşcu
Scenografie şi costume: Marian Văsii
Lumini: Daniel Bibire
Sunet: Cristi Jugaru
PR: Alexandra-Irina Lăiu
Durata: 1h 20 min.
Rezervări: Teatrul Apropo: Str. Foişorului nr 160 / 0758 38 54 54 / [email protected] 

... suflete rănite care nu spun, ci duc cu sine o poveste. Fotografia mişcată care e reprezentaţia reflectă orice mişcare, căci ceea ce se desfăşoară într-un spaţiu e proiectat (video) în altul. Pelicula surprinde doar o umbră a ceea ce a fost odinioară un suflet. Omul-labirint, sufletul-labirint, viaţa-labirint, alegerile-labirint sunt redate prin mişcări ce prind trupurile în spaţii ale captivităţii. (Nicoleta Munteanu - ArtAct Magazine)

 ora 19.00 - Teatrul În Culise:
Imaginează-ţi că eşti Dumnezeu
 de Matei Vişniec (1 oră şi 20 minute)
Cu: Ştefan Nistor, Florin Frăţilă, Maria Popovici, Alexandru Minculescu, Ioana Chelmus, Ionuţ Iftimiciuc
Regia: Cristian Bajora
Producător: Teatrul În Culise
Durata: 1h 20 min
Rezervări: TEATRUL ÎN CULISE: Str. Ştefan Mihăileanu nr. 53 / 0735.026.762 / [email protected]
 
Imaginează-ţi că eşti Dumnezeu propune o altfel de experienţă pentru spectatori. Aceştia vor putea vedea un teatru sincer, fără prea multă scenotehnică, dar cu siguranţă şocant şi intrigant. Spectacolul vorbeşte despre iubire, despre absurdul din vieţile noastre, despre fuga continuă spre ceva despre care de multe ori nu avem foarte multe informaţii, despre România, despre teatru, şi reuşeşte să atingă prejudecăţi şi idei periculos de amintit.

 ora 20.00 - unteatru:
Trei femei înalte de Edward Albee (1 oră şi 15 minute)
Traducerea: Mihai Smărăndache
Cu: Cristina Casian, Florina Gleznea, Nicoleta Lefter
Scenografia: Vladimir Turturica
Regia: Andrei şi Andreea Grosu
O producţie: ArCuB şi UNTEATRU
Durata:1 h 15 min.
Rezervări la: Str. Ilfov nr. 1 / SMS la 0736 351 289  / [email protected]

Un text contemporan care vorbeşte despre conflictul dintre generaţii. Întâlnim trei tipologii de personaje care aparent nu au nimic în comun în afară de spaţiul în care se întâlnesc. Relaţiile se consolidează, principiile umane se dezmorţesc pentru ca până la final cele trei personaje să se contopească într-unul. Spectacolul poate fi o radiografie a fiinţei umane surprinsă în trei etape de evoluţie.
 
 ora 21.00 - Teatrul TABU / Legere Live:
Pasărea care nu e
 de Raluca Mara (Cluj) (50 minute)
Cu: Raluca Mara
Durata: 50 min.
Rezervări: Teatrul Tabu / Legere Live - Piaţa Rosetti nr. 5 / 0753 694 852 / [email protected]
 
"Păsării care nu e am încercat să îi dau viaţă dintr-o necesitate absolut egoistă. Nevoia de a urla lumii o mulţime de lucruri pe care nu avem curaj să le spunem cu voce tare. Am găsit astfel de lucruri în cuvintele lui Nietzsche, ale lui Baudelaire, ale lui Romain Gary, Ionescu, Buñuel, Dali, Nabukov sau Muşatescu. Se găsesc în cuvintele multor oameni mari şi mici. Le-am tradus în cuvintele mele şi le-am inserat în povestea unui personaj care se uită la sine prin oglinda lumii. Aşa a ieşit un text plin de umor, sarcasm, francheţe, dar care nu a scăpat nici de duioşie şi ludic. La început a trăit ca un experiment de 15 minute care mi-a adus premiul Maria Filotti la Gala tânărului actor, HOP, 2010. Apoi a crescut mare şi s-a transformat în acest one woman show care aşteaptă să îl cunoaşteţi, să îl disecaţi, să îl răsfăţaţi, să îl judecaţi, în sfârşit... să vă bucuraţi de el aşa cum are nevoie fiecare dintre voi.

Cine vrea îşi scoate sufletul, îl pune pe tavă şi îl priveşte ca pe o fiinţă străină! Pe al meu vi-l servesc pe o farfurie de argint. Vă aştept cu tacâmurile ascuţite. Zbor întins!"  - Raluca Mara
 
 ora 22.00 - Godot CafeTeatru - Secţiunea OFF
Miezul verii la miază-vest de Tracy Letts (1 oră şi 30 minute)
Cu: Alina Suărăşan, Dana Marineci, Sorin Flutur, Doina Teodoru, Alexandru Zlăvog, Anca Dinicu, Andra Arghir, Răzvan Ilie, Mia Crişan, Vladimir Purdel, Alina Petrică
Durata: 1h 30 min.
Rezervări: Godot Cafe-Teatru: Str. Blănari nr. 14 / 021 31 61 682/0736 414 244 / [email protected]

Miezul verii, luna august pe câmpiile încinse din Oklahoma...
Când Tracy Middleton dispare, fiicele lui se întorc acasă să aibă grijă de mama lor, însoţite fiecare de respectivele lor familii. Încetul cu încetul, întreaga familie se reuneşte în casa părintească. Problema este că atunci când familia Middleton se adună sub acelaşi acoperiş, îţi vine să-ţi iei câmpii...le.

 ora 22.30 - Teatrul Arca:
Iubirea e un lucru foarte mare
 de Ion Băieşu (1 oră şi 20 minute)
Cu: Adina Stoica, Daniel Hara, Sorin Şaguna
Regia: Marius Gâlea
Durata: 1h 20 min.
Rezervări: Teatrul Arca -  Calea Călăraşi nr. 55 / 0727 79 53 80 /[email protected]
 
"Am încercat ca Tanţa şi Costel să exprime această vană ancestrală a romanului, capacitatea şi puterea sa morală de a râde fără răutate şi ranchiună, ci din dragoste de bine şi perfecţiune. Întreaga existenţă a personajelor e învăluită cu o dulce candoare, ele iau lucrurile la modul propriu şi le judecă în chipul cel mai simplu şi franc cu o sinceritate şi bunăcredinţă totale.

Fireşte, nici Tanţa şi nici Costel nu sunt atât de proşti cum par la prima vedere, simplitatea şi naivitatea lor sunt simulate, mimate, trucate. Spunând enormităţi, ei ne fac cu ochiul şi ne iau complici. Dându-le drumul în lume, personajele şi-au croit singure un destin şi s-au dus. Rămas pe loc, le fac duios cu mâna şi le zic: Drum bun!" - Ion Băieşu

Miercuri, 12 septembrie 2012
 ora 17.00 - Club UNITER:
Chutney
după Banana Yoshimoto (55 minute)
Cu: Valentina Popa, Istvan Teglas şi Vitalie Bichir
Durata: 55 min.
Rezervări: Club UNITER - Str. George Enescu nr. 2-4 / 021 318 28 74 / [email protected]
 
Un băiat şi o fată suspendaţi pe o scară, deasupra iadului, privesc cu frică către cazanul care clocoteşte. O privelişte ameţitoare, limbile de foc pârjolesc totul ȋn cale, căldura e insuportabilă şi totuşi, ei doi nu se ţin de mână. Chiar dacă sunt cele mai apropiate persoane de pe lumea asta, chiar dacă sunt cei mai buni prieteni, oricât de trişti şi singuri ar fi, ei vor să stea pe propriile lor picioare.

 ora 18.00 - Teatrul de Comedie, Sala Nouă:
Asta-i tinereţea noastră de Keneth Lonnergan (1 oră şi 20 minute)
Cu: Paul Ipate, Ioana Blaj, Conrad Mericoffer
Regia: Radu Iacoban
Scenografia: Ana Ularu
Durata: 1h 40 min.
Rezervări: Teatrul de Comedie - Sala Nouă:  Str. Sf. Vineri nr. 11 /  021 315 91 37  / [email protected]
 
"E nevoie de foarte mult timp pentru a fi tânăr", spune Picasso. E nevoie de o oră şi jumătate de râs copios pentru cel ca care vizionează acest spectacol să simtă din nou că a fost şi este încă tânăr.

Povestea imaginată de Kenneth Lonergan, care a stat la baza unor producţii impresionante pe Broadway şi West End, vorbeşte despre noaptea maturizării, despre momentul marcant care face trecerea de la teribilism la intrarea propriu-zisă în viaţă. Lonergan manevrează impecabil situaţiile dramatice oferind actorilor posibilitatea de a se implica total şi spectatorului oportunitatea de a se delecta vizionând această poveste hazlie şi emoţionantă. Warren (Paul Ipate) e dat afară din casa tatalui său şi se cazează cu forţa în garsoniera prietenului său cel mai bun, Dennis (Conrad Mericoffer). Peripeţiile încep când Dennis află că Warren a furat din casă 15.000 de dolari.

 ora 19.00 - Teatrul Apropo:
Statuia Libertăţii
 de Vasili Sigarev (Cluj) (55 minute)
Cu: Răzvan Bănuţ, Alexandru Arion, Ingrid Robu
Regia: Alexandru Arion
Video design: Setsuna
Scurtmetraj: Cristian Pascariu
Durata: 55 min.
Rezervări: Teatrul Apropo -  Str. Foişorului nr 160 /  0758 38 54 54 / [email protected]
 
Există pe lumea asta un depou de trenuri, se numeşte depoul de "Nord". În fiecare zi aici se strecoară trenuri "tatuate" pe bord.Încet fac un cerc şi încremenesc înaintea ieşirii. Mecanicul deschide pe jumătate uşa din faţă, iese din tren şi intră, pe fugă, câteva secunde la dispecerat. După care el îşi ocupă iar locul său şi trenul merge mai departe. Pe ruta sa, pe calea sa, pe şinele sale. Apare apoi un alt tren şi totul se repetă... etc... etc... Cu alte cuvinte, rutina.

Acest depou îşi are propriul cimitir. Acolo sunt duse vagoanele "moarte", de la care se scot unele piese, mai bune sau mai rele. Ca şi organele pentru transplanturi. Iar ceea ce nu foloseşte nimănui se descompune treptat din cauza timpului şi a ploilor. Rugineşte, putrezeşte, se dărâmă... etc... etc... Cu alte cuvinte, rutina. Este în acest cimitir un vagon transformat în spaţiu locuibil. Aici îşi ţin turele paznicii, desemnaţi de administraţia depoului să păzească trenurile "moarte" de tot felul de amatori de fier vechi. Salariul paznicilor este mic, dar orarul este foarte comod, se lucrează 24 cu 48 (ore). Vagonul nu este prea curat, dar murdăria de aici e cumva deosebită. Chiar sfântă. Mai exact: dacă n-ar fi ea, n-ar mai fi nici acest vagon, nici cimitirul, nici depoul, nici tot universul.
 
 ora 20.00 - Teatrul LUNI, Green Hours:
Cheia Succesului
 după Allan Benett (50 minute)
One woman show cu Raluca Botez
Regia: Dana Voicu
Durata: 50 min.
Rezervări: Teatrul Luni de la Green Hours - Calea Victoriei nr. 120  / 0788 452 485 / [email protected]

Viaţa fetelor e grea. Viata fetelor care vor să joace în filme e şi mai grea. Dar Raluca nu se plânge. Raluca învaţă. Raluca e ascultătoare. Raluca exersează. Raluca e înţelegătoare. Raluca râde. Raluca nu se supără. Raluca e...încântătoare. De ce? Pentru ca Raluca are... Cheia Succesului şi nu se sfieşte să o arate tuturor.

 ora 21.00 - Teatrul TABU / Legere Live:
Cenestezica
 de Alex Roşca (60 minute)
Cu: Lăcrămioara Bradoschi, Dan Clucinschi, Marius Petrescu
Regia: Daniel Ionescu şi Mihai Vântu
Coregrafia: Cristina Iusan
Scenografia: Ana-Iulia Popov
Grafica şi ilustraţia foto: Alex Roşca
Durata: 60 min.
Rezervări: Teatrul Tabu / Legere Live -  Piaţa Rosetti nr. 5 / 0753 694 852 / [email protected]
 
Cenestezica este un eseu phiso-filozofic intim în forme şi culori sau refuzul blogului.
CENESTEZÍE: f.1) Senzaţie vagă pe care o are o persoană despre existenţa propriilor organe corporale, care în stare normală nu intră în sfera atenţiei sau preocupării psihice. 2) psih. Reacţie senzorială la receptarea unui fapt de viaţă, a unei opere de artă etc. [Art. cenestezia; G.-D. cenesteziei; Sil. -zi-e] /din fr. Cenesthesie
Cenestezica este un spectacol de emanaţie dadaistă ce are la bază texte de pe blogul cu acelaşi nume semnat Alex Roşca, o îmbinare fericită între teatru, arte vizuale şi multimedia din care rezultă un spectacol plin de culoare şi umor.

 ora 22.30 - unteatru:
Ce zile frumoase! de Samuel Beckett (1 oră şi 20 minute)
Cu: Sabrina Iaşchevici, Ionuţ Vişan
Scenografie: Valentin Vârlan
Regia: Sânziana Stoican
Durata: 1h 20 min
Rezervări: Unteatru - Str. Ilfov nr. 1 /  SMS la 0736 351 289 / [email protected]
 
Ce zile frumoase! este un eseu teatral despre trecerea timpului şi efectul pe care aceasta îl are asupra condiţiei umane. O femeie, Winnie, se scufundă încet într-o movilă de pământ sub un soare nimicitor. Alături, liber să se mişte se află Willie, soţul ei. Se aude o sonerie. Winnie se trezeşte. Începe o nouă zi. O zi ca oricare alta căreia trebuie să-i supravieţuiasă. Va reuşi?

Joi, 13 septembrie 2012
 ora 17.00 - Teatrul În Culise:
Night On Earth
 după Jim Jarmush (45 minute)
Cu: Bianca Popescu, Anca Dinicu, Cosmin Pană, Dana Marineci, Alexandru Bogdan, George Rotaru
Regia: Dragoş Alexandru Muşoiu
Durata: 45 min.
Rezervări: Teatrul În Culise - Str. Ştefan Mihăileanu nr. 53 / 0735.026.762 / [email protected]
 
Spectacolul Night on Earth, adaptare dramatică după scenariul de film al lui Jim Jarmusch, prezintă trei poveşti, trei întâlniri între oameni din diferite medii sociale, cu diferite preocupări şi interese, care ajung în contact sub pretextul unei calătorii cu taxiul.  În acelaşi timp dar în trei  oraşe diferite ( Roma, Paris şi Los Angeles),  în cele 15 minute necesare finalizării unei curse, se încearcă afaceri, se flirtează, se moare, se spovedeşte, se sărută, se dau şi se primesc lecţii de viaţă. Apoi, pe măsură ce uşa maşinii se închide în urma clientului ajuns la destinaţie, destinele împletite pentru foarte scurt timp se desprind; ramâne, ca mărturie a acestor întâlniri, câte un bon fiscal rătăcit prin buzunarul vreunui client sau prin torpedoul vreunui şofer de taxi.

 ora 18.00 - Teatrul Arca:
Emigreişăn Drim
 după Ioan Peter (1 oră şi 20 minute)
Cu: Cezar Vlad Popescu, George Constantinescu, Marin Grigore, Ion Bechet
Regia: Bogdan Huşanu
Durata: 1h 20 min
Rezervări: Teatrul Arca -  Calea Călăraşi nr. 55 / 0727 79 53 80 /[email protected]
 
Teatrul de Artă Bucureşti prezintă povestea a trei prieteni, care pleacă în aventura vieţii lor, să perfecteze un contract via România - Anglia. Nu îi aşteaptă decât călătorii cu vaporul, cu trenul, sărituri din vapor, sărituri din tren, înot, alergări, auto-stop, deghizări şi din nou toate de la capăt.

Emigreişăn Drim este un spectacol despre oameni care vor să trăiască şi nu doar să supravieţuiască. Fericirea este acolo unde-ţi sunt prietenii şi dacă prietenii merg cu tine peste tot, viaţa devine un carusel în care nu mai contează decât aventura.

Teatrul de Artă Bucureşti pescuieşte în apele tulburi ale crizei actuale cu undiţe artistice şi caută răspunsuri la întrebări fundamentale, aruncând o momeală: DE CE? Fericirea nu este doar acolo unde-ţi sunt prietenii. Tu şi cu prietenii tăi, trebuie să fiţi ACASĂ. Povestea unor aventurieri români într-o comedie despre aici şi acum: afară-i mai bine. O comedie românească despre graniţele fericirii.

 ora 19.00 - Godot CafeTeatru:
Bullets over Lipscani după Woody Allen (60 minute)
Cu: Dan Rădulescu, Smaranda Caragea şi Cătălin Babliuc
Regia: Eugen Gyemant
Scenografia: Iza Tărţan
Afişul: Tudor Prodan
Durata: 60 min
Rezervări la: Str. Blănari nr. 14 / 021 31 61 682 / 0736 414 244 / [email protected]

Cele două personaje principale - detectivul şi tânăra femeie misterioasă care îl angajează pentru a-L găsi pe Dumnezeu (a cărui existenţă trebuie demonstrată dacă vrea să obţină o notă mare la lucrarea sa de masterat) - mitraliază replici cu aceeaşi uşurinţă cu care gloanţele le scapă din revolverul ascuns fie în buzunarul trenciului de detectiv, fie printre blănurile studentei care îşi schimbă mereu identitatea. Sub acoperirea personajelor schematice din filmele poliţiste, Woody Allen strecoară o viziune ironică, îmbrăcată în tone de umor, asupra intelectualului contemporan, pierdut în labirintul reflexiei filozofice. - Anca Ioniţă, Timeout
 
 ora 20.00 - unteatru:
Zorba
 după Nikos Kazantzakis (1 oră şi 45 minute)
Cu: Silvian Vâlcu,  Ioan-Mihai Cortea
Regia: Ioan-Mihai Cortea
Durata: 1h 45 min
Rezervări: Unteatru: Str. Ilfov nr. 1 /  SMS la 0736 351 289 / [email protected]
 
"Muierea-i altceva... e ceva de neînţeles şi toate legile statului şi ale religiei greşesc. De-ar fi să fac io legile nu le-aş face la fel pentru muieri şi pentru bărbaţi, NU! una, zece, o sută, o mie pentru bărbat, doar e bărbat, poa' să le-ndure... dar nici măcar una pentru muiere, pentru că muierea-i o faptură slabă."

 ora 20.30 - Teatrul de Sufragerie:
camil. un oarecare
 de Răzvan Ropotan (60 minute)
Cu: Ştefan Huluba
Foto: Cristina Ivan
Regia: Răzvan Ropotan
Durata: 60 min.
Rezervări: Teatrul de Sufragerie - Str. General Grigore Cobălcescu nr. 51, et. 1 / 0723 565 113 / [email protected]
 
Numele lui este Camil. Militaru Camil (numele lui din catalog...) Este un oarecare, dar îţi propune un joc "de-a v-aţi ascunselea" cu regulile de la "Adevăr sau Provocare". Interactiv şi experimental. O întâlnire intimă, mai mult decât un spectacol cu un om gata să se deschidă în faţa celor care vor să-l asculte. Premiul Juriului pentru cea Mai Buna Interpretare a unei Monodrame de tip Confesional la Festivalul ExistenS din Tukums Letonia. 
 

 ora 21.00 - Teatrul LUNI, Green Hours - Secţiunea OFF:
Artă de Yasmina Reza (1 oră şi 15 minute)
Cu: Alex Călin, Valentin Florea, Idris Clate
Traducerea: Violeta Popa
Coordonat de prof. asoc.dr. Alexandru Jitea
Durata: 1h 15min
Rezervări: Teatrul Luni de la Green Hours - Calea Victoriei nr. 120  / 0788 452 485 / [email protected]
 
Spectacolul Artă ne prezintă efectul cataclismic pe care cumpărarea unui tablou abstract foarte scump îl are asupra a trei prieteni: Marc, Serge şi Yvan. Dezbaterea estetică a valorii tabloului alb îi va implica pe cei trei într-un conflict care riscă să distrugă o prietenie de-o viaţă. La primul nivel, piesa pune în discuţie sistemul de valori al artei contemporane, comparativ cu cele clasice, dar ceea ce captivează în Artă dincolo de discursurile inteligente şi cu umor, este tocmai complexitatea şi dinamica puterii în prietenie, cu subtilele ei răsturnări psihologice şi emoţionale.

 ora 22.00 - Teatrul Apropo:
Război să fie!
 după Hermann Hesse (Sibiu) (60 minute)
Cu: Cătălin Grigoraş, Mihai Alexandru, Tania Anastasof, Radu Nechifor
Tehnic lumini: Laurenţiu Vlad
Tehnic proiecţie, fallowspot: Alexandru Andrei
Regia: Radu Bărbulescu
Scenografia: Dana Istrate
Coregrafia: Ioana Macarie
Durata: 60 min.
Rezervări: Teatrul Apropo -  Str. Foişorului nr 160 /  0758 38 54 54 / [email protected]
 
Întors din obişnuitele lui călătorii  în lumi paralele, scriitorul Emil Sinclair îşi găseşte locuinţa distrusă. De fapt întregul oraş este la pământ ca rezultat al bombardamentelor. Nici nu apucă să se dezmeticească bine că este oprit de un personaj ciudat, un poliţist / funcţionar care, în urma unui interogatoriu absurd, îl arestează sub acuzaţia de "plimbare fără permis".
Periplul scriitorului continuă de la un birou la altul, întâlnind diferite personaje şi situaţii din ce în ce mai absurde. Sinclair îşi dă seama că nimic nu s-a schimbat de-a lungul secolelor, că lumea e la fel, doar războaiele au fost altele. Vrea să se retragă în universul lui pentru că nu crede în Război ca şi raţiune de-a trăi. În final apare personajul "Războiul" care îl întreabă pe Sinclair dacă e decis să plece şi îi reaminteşte că şi pentru plecare: "El tre să-ţi dea... permis?".
Război să fie! un spectacol despre viaţa noastră, un spectacol "dureros" care a iscat multe semne de întrebare la festivalul de Teatru din Valleyfield -  Montreal, Canada din aprilie 2012
Compania de Teatru BECOME Sibiu vă prezintă o comedie neagră, un crâmpei din realitatea zilelor noastre.
 
 ora 23.15 - Teatrul TABU / Legere Live - Secţiunea OFF:
Ostinato de Cristi Juncu (Tg. Mureş) (60 minute)
Cu: Ioana Cheregi
Regia: Laura Moldovan
Durata: 60 min.
Rezervări: Teatrul Tabu / Legere Live:  Piaţa Rosetti nr. 5/ 0753 694 852 / [email protected]
 
Ostinato e un strigăt cu accente comice împotriva superficialului, a imaginii în detrimentul substanţialului. O privire cu multă autoironie asupra vieţii, a normalului a simplităţii, a iubirii sincere, pe care mulţi dintre noi începem să o scăpăm printre degete.

Cred că această formă de teatru neconvenţional, viu şi direct, este viitorul. Această formă care vine spre oameni într-o societate grăbită, ocupată, care vrea altceva, iar teatrul poate fi acel altceva. - Laura Moldovan
 
Vineri, 14 septembrie 2012
 ora 17.00 - Teatrul Arca:
Prima Dată
 de Michal Walczak (1 oră şi 25 minute)
Traducerea: Sabra Daici
Cu: Ioana de Hillerin, Gabriel Răuţă
Regia: Radu Dragomirescu
Producător: Casa de avocatură "Pachiu şi asociaţii", Fundaţia Culturala Parter
Durata: 1h 25 min.
Rezervări: Teatrul Arca -  Calea Călăraşi nr. 55 / 0727 79 53 80 / [email protected]
 
Trăim într-o lume în continuă schimbare. Paradigmele se schimbă peste noapte. Adevărurile de ieri sunt bullshiturile de azi. Nimeni nu poate prezice cum va arăta lumea mâine. Există o asemenea răsturnare şi la nivelul sexelor, o transformare care-i afectează şi pe bărbaţi şi femei, care afectează rolurile şi relaţiile dintre ei. Statisticile arată că între 33% şi 50% dintre cuplurile căsătorite ajung la divorţ. Între 33% şi 50%! Şi totuşi toţi când se însoară sunt convinşi că lor n-o să li se întâmple. De ce sunt din ce în ce mai multe relaţii în jurul nostru care eşuează? Sunt schimbările prea rapide şi creierele noastre ajung să nu mai ţină pasul cu felul în care arată lumea astăzi?

 ora 18.00 - Godot CafeTeatru:
Acţiunea se petrece la conacul moşiei
 de A.P. Cehov (1 oră şi 10 minute)
Cu: Ana Maria Carablais / Doina Teodoru, Cătălin Babliuc şi Liviu Cheloiu
Regia: Sorin Militaru
Scenografia: Iza Târţan
Durata: 1h 10min.
Rezervări: Godot Cafe-Teatru -  Str. Blănari nr. 14 / 021 31 61 682 / 0736 414 244 / [email protected]
 
Două farse într-un act
Şi devine complicat....
E Cehov, e comedie,
Militaru la regie,
Actorii - o nebunie,
Mamă, ce scenografie!

 ora 19.00 - Teatrul Apropo - Secţiunea OFF:
Closetul servitorilor de Katalin Thuroczy (Tg. Mureş) (60 minute)
Cu: Dan Rădulescu, Mihai Crăciun
Regia: Laura Moldovan
Scenografia: Gabi Rusu
Muzica: Ada Milea
Durata: 60 min
Rezervări: Teatrul Apropo -  Str. Foişorului nr 160 /  0758 38 54 54 / [email protected]
 
Closetul servitorilor aduce în discuţie tema intelectualului, tema valorilor, a esticului pe care Occidentul îl ignoră. Este un text care te determină să gândeşti, să pui întrebări, să faci o incursiune în interiorul tău, să meditezi şi cel mai important rol al teatrului este să ajute oamenii să mediteze.

 ora 20.30 - Teatrul TABU / Legere Live:
Monstrul
 de Adrian Ţofei (50 minute)
One man show cu şi de Adrian Ţofei. Spectacol-monodramă realist cu accente de comedie neagră şi horror
Durata: 50 min
Spectacol nerecomandat minorilor sub 15 ani.
Rezervări: Teatrul Tabu / Legere Live -  Piaţa Rosetti nr. 5 / 0753 694 852 / [email protected]
 
Inspirat de evenimente reale şi idei de Raeesa Aniff şi Jonathan Caouette.

Adrian Verdeş are grave probleme cu el însuşi, cu insectele, cu sora sa, cu pisica surorii sale, cu bunicul său, cu foşti colegi de grădiniţă, cu Lăcrimioara - colega de care a fost îndrăgostit în clasa I, cu Iulia - actriţa de care s-a îndrăgostit în perioada facultăţii, cu Facebook, cu spitalele psihiatrice şi cu o comisie formată din voi - spectatorii!

Spectacolul a evoluat radical de la o reprezentaţie la alta, fiind în prezent un cu totul altul faţă de cel din ziua premierei. Textul, regia şi compoziţia rolului au avut parte de modificări majore pe parcurs, care l-au făcut să evolueze de un simplu one-man-show la un spectacol-monodramă complex cu un personaj pe măsură!

 ora 21.30 - Teatrul de Comedie, Sala Nouă: PREMIERĂ ÎN FESTIVAL
A Junk Tango Story de Chris Simion (1 oră şi 10 minute)
Cu: Anca Sigartău, Claudiu Istodor, Cătălina Bajan, Robert Bajan.
Coregrafia: Carmen Coţofana
Scenografia: Raluca Frăţiloiu
Regia: Chris Simion
Durata: 1h 10min
Rezervări: Teatrul de Comedie, Sala nouă:  Str. Sf. Vineri nr. 11 /  021 315 91 37  / [email protected]
 
O poveste despre tango-ul argentinian, despre oameni care se pierd şi se regăsesc, despre o revedere după 20 de ani, despre sentimente neînfrânte de timp. Uneori credem că oamenii sunt ca nişte bilete de loterie, că există ca să transforme în realitate iluziile noastre absurde. Toate se întâmplă la timpul lor. Degeaba cerem să se întâmple când avem noi chef. Cum să facem să nu mai uităm şi să nu mai cerem ceea ce nu ne trebuie? Pierdem atât de mult timp disperaţi, urând viaţa şi pe noi înşine, crizaţi doar pentru că nu primim ceea ce cerem şi doar pentru că avem senzaţia că viaţa are ceva cu noi. Când, de fapt, nu primim pentru că în realitate nu ne trebuie.


 ora 22.00 - Teatrul de Sufragerie:
Acasă
 de Ştefan Caraman (60 minute)
Cu: Ruxandra Coman
Regia: Răzvan Ropotan
Foto: Cristina Ivan
Durata: 60 min
Rezervări: Teatrul de Sufragerie - Str. General Grigore Cobălcescu nr. 51, et. 1 / 0723 565 113 / [email protected]
 
În seara asta ţi se serveşte numai Ruxandra Coman jucând rolul Ruxandrei Coman. O fată a dracului de vie gata să îţi fie prieten de nădejde, deschisă să-şi împărtăşească poveştile cele mai intime cu tine. Tu trebuie să fii deschis numai. Şi să îţi dai voie să faci orice. La teatru, jena este un sentiment interzis... O producţie Teatrul de Sufragerie.

 ora 23.00 - unteatru:
Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt de Matei Vişniec (1 oră şi 20 minute)
Cu: Iolanda Covaci, Marius Calugariţa
Mişcarea scenică: Galea Bobeicu
Elemente pantomimă: Adrian Nour  
Sound design: Mihai Prejban / Sorin Antonie
Regia: Cătălina Buzoianu
Durata: 1 h 20 min
Rezervări: UnteatruStr. Ilfov nr. 1 /  SMS la 0736 351 289 / [email protected]
 
"Istoria lui Vişniec, absurdă şi plină de umor, începe ca o poveste de dragoste din lumea noastră: doi tineri se trezesc într-o dimineaţă în acelaşi pat şi nu-şi amintesc nici cum au ajuns acolo, nici dacă au făcut dragoste, dar încep o relaţie. Convenţia este să petreacă împreună doar nouă nopţi, apoi ea să dispară pentru totdeauna. Sunt nouă nopţi care se scurg încet şi durează cât o viaţă, în care cei doi refac ritualul vechi şi nou al iubirii dintre un bărbat şi o femeie. Se descoperă unul pe altul, încep să se adulmece, se oferă unul altuia, încep să facă lucruri împreună şi să schimbe experienţe, apoi se ceartă, se însingurează şi devin mai atenţi la ceilalţi decât la ei înşişi..."

Sâmbătă, 15 septembrie 2012
 ora 14.00 - Godot CafeTeatru: Conferinţă deschisă - Starea mişcării teatrale independente în România"
 ora 17.00 - Teatrul de Comedie, Sala Nouă - Secţiunea OFF:
Heil Love de Galea Bobeicu - Teatru-Dans (50 minute)
Cu: Galea Bobeicu, Ştefan Lupu, Bogdan Iacob, Tudor Răzvan Morar, Vasile Marius Revnic, Lorand Eranio Petruska, Marian Olteanu, Vlad Benescu
Lumini: Nae Tănase
Sunet: Simona Mandache
Scenografie şi costume: Andrara Chiriac
Durata: 50 min
Rezervări: Teatrul de Comedie, Sala Nouă:  Str. Sf. Vineri nr. 11 /  021 315 91 37  / [email protected]

 

 ora 18.00 - Teatrul Apropo:
Ai uitat să stingi lumina
 (teatru-dans) (35 minute)
Cu: Andreea C. Hristu, Elena Anghel
Regia şi coregrafia: Elena Anghel
Durata: 35 min
Rezervări: Teatrul Apropo -  Str. Foişorului nr 160 /  0758 38 54 54 / [email protected]
 
Două fete care se descoperă una pe cealaltă, întâmplător, exact în momentul în care amândouă aveau nevoie de o schimbare şi de o nouă perspectivă asupra vieţii. Niciodată lucrurile nu se întâmplă exact aşa cum ne dorim, întotdeauna intervine ceve şi ne strică planurile şi întotdeauna ne întoarcem de unde am plecat, ce-i drept puţin altfel decât la început.

 ora 18.30 - Teatrul În Culise:
Spectatorul condamnat la moarte
 de Matei Vişniec (1 oră şi 20 minute)
Cu: Ştefan Nistor, Alexandru Minculescu, Paul Alexandru, Florin Frăţilă, Maria Popovici, Anisa Lupu, Maria Popovici, Alexandru Banciu
Regia: Cristian Bajora
Durata: 1h 20min
Rezervări: Teatrul în Culise: Str. Ştefan Mihăileanu nr. 53 / 0735.026.762 / [email protected]

Piesa aduce relaţia actor-spectator la o altă dimensiune, arătând că şi spectatorul se poate implica la fel de mult în piesă ca şi actorii. Iar dacă această implicare este autentică, atunci poate nici spectatorul n-ar mai fi atât de tranşant la adresa piesei de teatru. Piesa impinge această implicare spectator-actor la extremă. Dacă subiectul piesei este tocmai crima săvârşită cu bună ştiinţă de către un spectator, atunci canoanele piesei clasice de teatru se schimbă, iar rolurile se inversează: spectatorul devine actor, iar actorii sunt fie martori, fie acuzatori, fie apărători ai săi, fie sunt simpli spectatori în aşteptarea mărturiei spectatorului-criminal, care întârzie să apară până în final.

 ora 19.00 - Teatrul Arca:
Emigranţii
 de Slawomir Mrozek (1 oră şi 15 minute)
Cu: Lari Giorgescu, Silvian Vâlcu
Scenografia: Vladimir Turturică
Durata: 1h 20min
Rezervări: Teatrul Arca -  Calea Călăraşi nr. 55 / 0727 79 53 80 /[email protected]
 
Doi  bărbaţi din clase sociale diferite (un muncitor şi un intelectual) ajung să împartă aceeaşi cameră într-o ţară din care nu se mai pot întoarce. Muncitorul  este motivat de bani, iar intelectualul este disident.

Trăiesc unul pe seama altuia. Intelectualul îşi transformă colegul de cameră în material de studiu, vrea să scrie o carte despre sclavia banilor. Muncitorul este mulţumit că nu plăteşte chiria, poate să mănânce, să bea şi să fumeze pe seama  celuilalt.

 ora 20.00 - unteatru:
SubPământ
 de Mihaela Michailov (1 oră şi 20 minute)
Cu: Alice Monica Marinescu, Katia Pascariu, Alexandru Potocean, Andrei Şerban.
Echipa proiectului: Bobo Burlăcianu, Adrian Cristea, Vlad Petri
Coordonatori: Mihaela Michailov şi David Schwartz.
Durata: 1 h 20 min
Rezervări la: Unteatru - Str. Ilfov nr. 1/ SMS la 0736 351 289 / [email protected]

Teatrul SubPământ. Valea Jiului după 1989 este un proiect de observaţie cotidiană şi analiză critică a existenţei unor comunităţi afectate decisiv de schimbarea politică din anii '90. Proiectul îşi propune să documenteze situaţia economică, viaţa şi munca minerilor în post-socialism. Teatrul SubPământ este un proiect de reconstrucţie performativă a poveştilor-document care fundamentează istoria comunităţilor din Valea Jiului, aflate la limita dintre supravieţuire, migraţie, dispariţie şi posibilă reconstrucţie.


 ora 21.00 - Club UNITER - Spectacol Invitat:
Trupa Improvisneyland (1 oră şi 15 minute)
Actori: Axel Moustache, Andreea Samson, Mădălin Mandin, Monica Anastase, Pavel Bârsan, Radu Ciobanaşu, Rozana Radu
Muzicieni: Marian Hâncu, Vlad Pasencu, Filip Dascălu
Durata: 1h 15min
Rezervări: Club Uniter - Str. George Enescu nr. 2-4 / 021 318 28 74 / [email protected]
 
"Improvisneyland: improvizaţie cu clasă! De departe, o trupă de improvizaţie remarcabilă la ale cărei spectacole voi reveni cu plăcere. Am plecat cu zâmbetul pe buze, atât eu cât şi prietenii mei fiind de acord în unanimitate: cele aproape două ore de râs sănătos ne smulseseră din goana cotidianului, a job-urilor, a deadline-urilor!"  - Ciao.ro
 
 ora 22.00 - Teatrul Apropo:
norway.today
 de Igor Bauersima (1 oră şi 10 minute)
Cu: Raluca Ghervan, Alexandru Zob
Regia: Marius Gîlea
Durata: 1h 10min
Rezervări: Teatrul Apropo - Str. Foişorului nr 160 /  0758 38 54 54 / [email protected]
 
Câţi dintre noi se simt bine în pielea lor, în viaţa lor, în familiile lor?
Câţi dintre noi sunt pregătiţi pentru o schimbare radicală?
Câţi dintre noi au curajul să facă o astfel de schimbare?
Doi tineri îşi dau întâlnire pe net ca să... zboare!
O poveste despre viaţă, înţelegere, comunicare... o poveste plină de umor şi sensibilitate.

 ora 23.00 - Teatrul TABU / Legere Live:
Monoloagele vecinului
de Laurenţiu Bănescu (50 minute)
Cu: Laurenţiu Bănescu
Durata: 50 min.
Rezervări: Teatrul Tabu / Legere Live -  Piaţa Rosetti nr. 5 / 0753 694 852 / [email protected]
 
Un one-man show pe ritmuri din Subcarpaţi / www.subcarpati.com
"Personajele lui sunt, aşa cum o spune şi titlul (evocând deliberat derutant Monoloagele vaginului de Eve Ensler), vecini de-ai noştri. Sau oameni care ne-ar putea fi vecini. (...) Bazate pe un simţ al observaţiei ieşit din comun, pe o priză fermă la real, construite cu impecabilă rigoare (...) şi debordând de un umor niciodată gratuit, niciodată căutat, niciodată forţat, poveştile din Monoloagele vecinului sunt atât de convingătoare, încât ar trece oricând drept fragmente de realitate surprinsă de o cameră ascunsă." (Victor Scorădeţ, Revista Cultura)


Duminică, 16 septembrie 2012
 ora 16.00 - Teatrul LUNI, Green Hours:
Ficţiuni mici de România după Regis Jauffret (60 minute)
Cu: Conrad Mericoffer (Premiul UNITER pentru Debut, 2011), Camelia Pintilie, Alexandra Apetrei, Bogdan Nechifor, Vlad Mihu, Ştefan Huluba
Regia: Eugen Jebeleanu
Asistent regie: Yann Verburgh
Scenografie: Cosmin Florea
Durata: 60 min
Rezervări: Teatrul Luni de la Green Hours: Calea Victoriei nr. 120  / 0788 452 485 /[email protected]
 
Spectacolul Ficţiuni mici de România abordează teme încă tabu precum sexualitatea, relaţiile de cuplu ostile sau stranii, paternitatea şi maternitatea privite cu răceală, fără clişee sau greutatea de a accepta îmbătrânirea...

La originea acestui spectacol se află romanul Microficţiuni al lui Régis Jauffret, distins cu premiul France Culture/Telerama şi premiul pentru umor negru Xavier Forneret.
 
"În acest climat actual de criză generală, înecaţi în obsesia sfârşitului lumii, umorul, absurdul şi aciditatea personajelor din Ficţiuni mici de România descriu exact societatea noastră bolnavă şi mâncată de ego. O societate care a încetat să creadă şi care acordă mai multă importanţă noilor gadgeturi tehnologice şi preţioaselor bijuterii electronice decât unei fiinţe umane.  Întrebarea mea este: unde e locul inocenţei şi al visării? Oamenii surprinşi în acest spectacol reprezintă inocenţa noastră, puritatea noastră, adevărul nostru; reprezintă copilul pe care îl purtăm cu toţii în interiorul nostru, pe care însă îl ţinem prizonier, refuzându-i toate posibilităţile de a se exprima . De acestă dată  el devine liber, conştient, asumat." Eugen Jebeleanu

 ora 18.00 - Teatrul de Comedie, Sala Nouă - Secţiunea OFF:
Chip de foc de Marius von Mayenburg (1 oră şi 45 minute)
Cu: Vlad Şpilca, Cristina Drăghici, Oana Popescu, Bogdan Nechifor, Cezar Grumăzescu
Coregrafia: Mihaela Culda
Scenografia: Ioana Pashca
Regia: Catinca Drăgănescu
Durata: 1h 45min
Rezervări: Teatrul de Comedie, Sala Nouă - Str. Sf. Vineri nr. 11 /  021 315 91 37  / [email protected]
 
Chip de foc de Marius von Mayenburg, deţinătorul Premiului pentru cel mai bun spectacol, Premiului pentru cea mai bună regie, Premiului pentru cea mai bună interpretare feminină - Cristina Drăghici şi Premiului pentru cea mai bună interpretare masculină - Vlad Şpilca , în cadrul Galei Absolvenţilor UNATC 2012, secţiunea master, este un spectacol despre o lume în derivă. O lume ce ne aparţine şi ne creează în acelaşi timp, o lume ce ne fabrică deja stricaţi, în care noi înşine suntem şi inginerii şi meşterii şi materialul de construcţie şi însuşi produsele finite. Familia nucleară ca celulă de bază a societăţii e în criză, societatea e într-o criză perpetua a valorilor iar conştiinţa este în delir. Iată universul tragi-comic în care vieţuim ca într-un desen animat sau ca într-un film horror (depinde de gust) şi în care Kurt şi Olga, doi tineri în pragul adolescenţei, explodează. Poate cu sens, poate fără. Rămâne de văzut. O producţie UNATC 2012.

 ora 20.00 - Sala ARCUB - Secţiunea OFF:
Carusel de Cristian Osoloş (1 oră şi 10 minute) - Teatru-dans
Cu: Irina Strungăreanu, Cristian Daniel Osoloş, Constantin Chiriţă, Ionuţ Picinicu, Adrian Nour, Galina Bobeicu, Daniela Hasiade, Marius Drăguş.
Scenografie: Răzvan Mihai Plăiaşu
Regia şi coregrafia: Cristian Daniel Osoloş
Durata: 1h 10min
Rezervări: SALA ArCuB / Str. Batişte nr 14 / 021.319.26.90/91 / [email protected]
 
Teatru-dans, cu o structură coregrafică ce conţine elemente de magie, acrobaţie, step şi dans contemporan.

Arena circului părăsit este un spaţiu mistic în care timpul parcă s-a oprit în loc pentru spectatorul şi totodată protagonistul unui bizar spectacol de circ. El este clovnul şi totodată regele, el este în acelaşi timp inculpat şi judecător în spectacolul propriei sale vieţi. O viaţă pusă sub semnul erorilor destinului necruţător ce-i regizează un aspru proces de conştiinţă. Magia, grotescul, umorul şi tragismul sunt împletite astfel încât să creeze un labirint de situaţii-limită, pe care, pentru a-şi atinge scopul, protagonistul trebuie să le depăşească.

 ora 21.00 - Godot CafeTeatru: Spectacol Invitat:
Marea iubire a lui Sebastian după M. Sebastian (1 oră şi 10 minute)
Cu: Marius Manole, Rodica Mandache, Ana Ioana Macaria, Istvan Teglas
Durata: 1h 10min
Rezervări: Godot Cafe-Teatru:  Str. Blănari nr. 14 / 021 31 61 682/0736 414 244 / [email protected]
 
Având la bază fragmente din însemnările lui Leny Caler, jurnalul lui Mihail Sebastian şi piesa Jocul de-a vacanţa, spectacolul are în centru povestea de iubire dintre scriitor şi Caler, mare actriţă a perioadei interbelice. Decor minimalist, pagini de jurnal intim, dialoguri imaginare între ea - acum, în vârstă - şi el, încă tânăr, şi muzica epocii. Un recital actoricesc deosebit.

 

 ora 22.30 - Club ENERGIA - Închiderea Festivalului.
Festivitatea de Premiere & Concert Moonlight Breakfast

 
Preţul unui bilet, valabil pentru o singură reprezentaţie, este de 5 LEI. Ele pot fi procurate de la teatrele organizatoare.
Rezervări: [email protected]
Intrarea la Concertul de Închidere se va face pe bază de invitaţie.


Sponsori şi parteneri: AFCN - Administraţia Fondului Cultural Naţional, ArCuB - Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti, UNITER, Teatrul Metropolis, Teatrul de Comedie, Grolsch, Casa de avocatură "Pachiu şi asociaţii", Radio Guerrilla, Diverta, LiterNet.ro, Digi 24, Zile şi Nopţi, B365.ro, Hotnews.ro, ArtAct Magazine, Port.ro, Observator Cultural, BeWhere, PostModern, Ziarul Ring, Hello Hotels, Înoraş.ro, Teen Press, Tilllate.ro, 220.ro, Sub25.ro, Revista de Povestiri.
 
Asociaţia Culturală TEATRUL.RO a fost înfiinţată în 2006, la iniţiativa a trei tineri creatori din zona artelor spectacolului, cu scopul de a dezvolta proiecte teatrale. În prezent, Asociaţia TEATRUL.RO, producător al spectacolului de succes Flori, filme, fete sau băieţi de Mimi Brănescu, deschide în cadrul Maratonului un nou spaţiu de joc al Teatrului APROPO.
 
TEATRUL.RO |0758.38.54.54 | www.teatrul.ro | [email protected] | www.facebook.com/teatrul.ro

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus