Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Proiect de educaţie cinematografică - Cinema.edu

Primul clopoţel la Cinema-edu, 2012


septembrie 2012
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Asociaţia Culturală Macondo îi aşteaptă din toamna lui 2012 pe liceeni la Cinema-Edu. Peste 30 de licee din Bucureşti şi alte 20 din ţară vor avea acces gratuit la cinematografele şi spaţiile culturale din programul Cinema-Edu.

De la începutul anului 2012 până în vacanţa de vară, liceenii din peste 10 oraşe din ţară au avut ocazia să vizioneze trei filme dezbătute la final cu invitaţi speciali: documentarul Waste Land de Lucy Walker, drama Străina / Die Fremde şi Un eveniment fericit / Un heureux événement de Rémi Bezançon, film proiectat în avanpremieră pentru liceeni cu spijinul Durex. Am discutat aşadar cu liceenii despre reciclare, violenţa în familie sau etapele unei relaţii amoroase şi intimitate. Şi în acest sezon, la proiecţii liceenii vor avea parte de mici cadouri din partea Durex.

Din toamnă, profesorii şi liceenii sunt chemaţi din nou la film, cu alte trei producţii special selectate pentru ei, printre care Loverboy, în regia lui Cătălin Mitulescu, selectat la Un Certain Regard la Cannes 2011. Loverboy va fi proiectat în cadrul Cinema-edu prin amabilitatea distribuitorului Strada Film.

Loverboy este un film inspirat din realitate, portretizând tinerele care îşi doresc o aventură şi o evadare din mediul familial unde li se pare că autoritatea părinţilor e sufocantă, ajungând în braţele unor "loverboy" seducători dar periculoşi. Pelicula atinge teme precum traficul de fiinţe umane, presiunea familială, delicvenţa juvelnilă, subiecte care rezonează cu mediul social românesc şi care trebuie cunoscute şi înţelese de tineri.

Proiecţiile vor avea loc începând cu 24 septembrie 2012, de luni până vineri, cu grupuri de aproximativ 100 de liceeni, însoţiţi de profesori. Accesul este liber. Profesorii şi elevii care doresc să participe la proiect sunt rugaţi să ne scrie pe adresa asociatia.macondo[at]gmail[dot]com privind detaliile acestor proiecţii.


Proiectul Cinema-edu este primul proiect de educaţie cinematografică şi socială desfăşurat la nivel naţional. Cinema-edu înseamnă vizionări gratuite de filme, urmate de discuţii şi impresii pe marginea temelor abordate, cu speakeri prietenoşi într-o atmosferă relaxată. Acesta este conceput şi implementat de Asociaţia Culturală Macondo, care are ca scop dezvoltarea proiectelor culturale şi nu numai. O activitate constantă a asociaţiei o reprezintă exploatarea filmelor de artă în cadrul Noului Cinematograf al Regizorului Român dar şi organizarea de festivaluri şi cinecluburi.

Mai multe detalii:
Site: www.cinema-edu.ro
Telefon: 0723234005 Toate articolele despre Proiect de educaţie cinematografică - Cinema.edu


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 De la YouTube la marele ecran! - Cinema.edu, Comunicat de presă
 Cinema-Edu: punct şi de la capăt, Comunicat de presă
 Liceenii au o materie în plus: educaţia cinematografică!, Comunicat de presă
 Cinema-Edu vine spre tine cu o mână bună de filme!, Comunicat de presă
 Workshop Cinema-Edu - Ideile prind film, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Proiect de educaţie cinematografică - Cinema.edu


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer