Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Proiect de educaţie cinematografică - Cinema.edu

De la YouTube la marele ecran! - Cinema.edu


octombrie 2014
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Cinema-edu, cel mai mare proiect de educaţie cinematografică, destinat liceenilor, va ajunge în lunile octombrie şi noiembrie 2014 în şase oraşe din ţară: Ploieşti (21-23 octombrie, Club Cinema Twins), Craiova (28-30 octombrie, Biblioteca Judeţeană Alexandru şi Aristia Aman), Mediaş (4-6 noiembrie), Târgu Mureş (11-13 noiembrie, cinema Arta), Iernut (14 noiembrie) şi Roman (25-27 noiembrie).

Liceenii iau pauză de la blockbustere şi sunt invitaţi să urmărească trei filme de artă, pe marginea cărora vor avea oportunitatea să dezbata împreună cu invitaţi speciali. Cinema-edu îi invită să vadă cum e viaţa în cea mai mare groapă de gunoi din lume, în documentarul Wasteland (r. Lucy Walker), ce se petrece într-un tărâm imaginar apocaliptic în Beasts of the Southern Wild (r. Benh Zeitlin) şi cum trece peste problemele de comunicare un adolescent italian în Io e Te în regia cunoscutului regizor Bernardo Bertolucci.

Rodica Dominteanu, scenaristă şi speaker Cinema-edu, consideră că "într-o perioada determinată de accesul aproape nelimitat la tehnologie, un proiect de educaţie cinematografică este esenţial în dezvoltarea apetitului vizual al liceenilor. Aceştia se află la vârsta la care vor să descopere cât mai mult, la vârsta la care gusturile se formează. Prin urmare, acum este momentul cel mai potrivit pentru a face cunoştinţă cu filmele de artă, care, de cele mai multe ori, din lipsa puterii de promovare, nu ajung la ei. În plus, proiectul Cinema-edu îşi propune redescoperirea cinematografului ca spaţiu social, loc de întâlnire şi declanşator de discuţii între tineri."

Cinema-edu doreşte să familiarizeze publicul tânăr cu filme din patrimoniul mondial, susţinând discuţii şi dezbateri pe baza temelor cinematografice abordate. Asociaţia Culturală Macondo organizează proiecţiile Cinema-Edu încă din 2010, reuşind să dezvolte primul proiect de educaţie cinematografică din România în această manieră. Liceenii Cinema-Edu de azi reprezintă viitorul public de filme europene şi independente, cu un vocabular format pentru înţelegerea acestor producţii, ce provoacă spiritul critic şi creativ.

De-a lungul celor patru ani, Cinema-edu a organizat evenimente pentru elevii de la 80 de licee din Bucuresti şi din ţară, iar în lunile octombrie şi noiembrie, cu sprijinul Romgaz, va continua proiectul în Ploieşti, Craiova, Mediaş, Târgu Mureş, Iernut şi Roman. Elevii şi profesorii vor putea accesa şi ghiduri didactice pentru fiecare film în parte, pentru a putea dezvolta şi continua discuţiile şi în afara sălii de cinema.

Pentru mai multe detalii si programări la proiecţii, profesorii din liceele aflate în cele şase oraşe sunt rugaţi să ne scrie pe adresa [email protected].
Mai multe informaţii despre filme si despre ediţiile anterioare ale proiectului Cinema-edu  sunt disponibile pe site-ul www.cinema-edu.ro Toate articolele despre Proiect de educaţie cinematografică - Cinema.edu


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Cinema-Edu: punct şi de la capăt, Comunicat de presă
 Liceenii au o materie în plus: educaţia cinematografică!, Comunicat de presă
 Cinema-Edu vine spre tine cu o mână bună de filme!, Comunicat de presă
 Workshop Cinema-Edu - Ideile prind film, Comunicat de presă
 Cinema.Edu îţi stârneşte şi în 2013 apetitul pentru filme, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Proiect de educaţie cinematografică - Cinema.edu


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer