martie 2013
Când eşti la liceu, cel mai important lucru crezi că este să te distrezi cum poţi mai mult. Asociaţia Culturală Macondo consideră că în liceu contează cel mai mult să te descoperi şi să te exprimi, iar filmele sunt un mijloc ideal pentru a face acest lucru.

Dacă eşti licean şi locuieşti într-unul din oraşele Bucureşti, Timişoara, Cluj, Iaşi sau Constanţa şi iţi place să spui o poveste bună prietenilor, înseamnă că trebuie să trimiţi un mail pe [email protected] până pe 26 martie 2013!
 
Workshopul «Cinema-edu» nu iţi cere să ai habar de cum se cablează luminile pe platou sau cum se manevrează un steady-cam, ci doar să ai destul entuziasm şi curiozitate în buzunare pentru a afla cine vine cu ideile la un film, cine pune banii şi cine ia premiile. O sa vorbim de reguli de bază în construirea scenariului şi a filmării, de inspiraţie şi o să analizăm secvenţe de film. O să alergam la pas susţinut prin procesul filmării pentru ca la final să poposim pe covorul roşu al festivalurilor de film si să ne bucurăm de recunoaşterea talentului şi mai ales a muncii pe care am depus-o.
 
Proiectul Cinema-edu are ambiţia de a aduce liceenii însoţiţi de profesorii lor la filme pe care nu le văd de-obicei în mall sau la TV, filme care pot schimba vieţi şi, mai ales, mentalităţi.
 
Întrucât cu un film nu se face primăvară, pe parcursul primei săptămâni din aprilie 2013, Cinema-edu aduce o selecţie amplă de filme, printre care cinci dintre cele mai calde realizări cinematografice. Pe lista filmelor selectate printre care se numără: Filantropica, Desert Flower, Die Fremde / Străina, Un heureux événement / Un eveniment fericit, Beasts of the Southern Wild, Svet ake / Hoţul de lumină, Roşia Montană - un loc la marginea prăpastiei, punctate de dezbateri pe teme de viaţă dintre cele mai diferite.
 
Mai multe detalii pe site-ul www.cinema-edu.ro, pe adresa [email protected] sau la telefon 0725 925 313.

Nu uitaţi: în industria filmului este loc pentru toată lumea dar nu toată lumea are destul loc în viaţa sa pentru film!

Proiect organizat cu sprijinul Centrului Naţional Al Cinematografiei şi Tineret în Acţiune.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus