Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul Internaţional de film pentru copii Kinodiseea, 2012

Efectele speciale din Războiul Stelelor, la Kinodiseea, 2012!


noiembrie 2012
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
KINOdiseea, Festivalul de Film pentru Copii, începe astăzi, 16 noiembrie 2012. Animaţia Zarafa dă startul săptămânii dedicate copilăriei şi bucuriei în familie.
 
Kinodiseea - alternativă la filmele de familie de la Hollywood, cu Mickey Mouse made in Letonia şi E.T. made in Franţa
Americanul Jor vor Kline, cel care a pus norii pe cer în succesul internaţional Războiul Stelelor, va susţine atelierul de efecte speciale
Spectatorii vor fi întâmpinaţi cu cele mai bune filme pentru copii ale anului 2012 şi filme clasice Disney
Proiecţii gratuite pentru primele două filme din fiecare zi (orele 10.00 şi 12.00)
 
Festivalul Internaţional de Film pentru Copii, KINOdiseea, se deschide pe 16 noiembrie 2012 cu Premiera de Gală, pentru care a fost ales filmul Zarafa, povestea adevărată a primei girafe a Franţei şi a călătoriei sale pline de peripeţii, cu balonul, din Egipt la grădina zoologică din Paris.
 
Copiii, părinţii, iubitorii de animaţii clasice, dar şi sunt aşteptaţi la film în fiecare zi, până miercuri, 21 noiembrie, de la orele 10.00, 12.00 şi 19.00. Spectatorii de toate vârstele vor fi întâmpinaţi la Cinema Studio, Cinema Eforie şi Sala Elvira Popescu de Zarafa, Nemo, Mary Poppins şi mulţi alţii.
 
Primele două proiecţii din zi la Cinemateca Eforie vor fi dublate în limba română. Filmele de la orele 10:00 şi 12:00, din toate cele trei cinematografe, precum şi cele din Retrospectiva Disney, sunt gratuite. Spectatorii vor avea surpriza de a-i cunoaşte chiar pe autorii filmelor la sfârşitul proiecţiilor şi de a intra în dialog cu ei.
 
Pe parcursul festivalului, cei mici au şansa să participe la ateliere de actorie, efecte speciale, scenografie, montaj, machiaj de film şi costume, susţinute de profesionişti din domeniu.
 
Duminică, 18 noiembrie 2012, micii spectatori sunt invitaţii speciali ai Balului Mascat KINOdiseea, ce va avea loc la Clubul Ţăranului Român, între orele 16.00-18.00. La Bal vor fi întâmpinaţi de personajele lor preferate, dar şi de trupe de dans precum Dance Prestige Studio sau Mini Trouble, campionii naţionali hip hop, categoria juniori, în 2010 şi semifinalişti la Românii au Talent în 2011. Barbarossa Samba Group vin la Balul Kinodiseea cu terapie prin muzică, în grup. Le vor arăta copiilor cum se cântă la instrumente de percuţie şi vor crea noi ritmuri împreună cu ei. Echipa Creative Arts aduce indrăgitul face-painting unde toţi copilaşii se vor transforma ca prin minune in eroii favoriţi.
 
Mai multe detalii despre filme, ateliere, precum şi programul complet al festivalului, se gasesc pe website-ul http://www.kinodiseea.ro/ şi pe www.facebook.com/kinodiseea.
 
Festivalul Internaţional de Film pentru Copii, Kinodiseea, este organizat de Asociaţia Culturală Metropolis, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Primăriei Sectorului 5, Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti, sponsorizat de Apa Nova, proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Partener Hotel Caro. Toate articolele despre Festivalul Internaţional de film pentru copii Kinodiseea, 2012


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Jean de la Lune şi Tony 10 - Filme de memorat la Kinodiseea 2012, Venera Dimulescu
 Kauwboy / Micul corb şi noul val de filme realiste pentru cei idealişti la Kinodiseea, 2012, Venera Dimulescu
 În noiembrie 2012, cele mai bune filme pentru copii vin la Kinodiseea, 2012!, Comunicat de presă


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer