noiembrie 2012
Despre oameni şi melci
Despre oameni şi melci a înregistrat până în prezent, un număr de 61.211 spectatori, rezultat ce îl situează în rândul celor mai vizionate filme româneşti ale ultimului deceniu.

Filmul a avut premiera naţională în data de 14 septembrie 2012, ajungând în prima săptămână în 19 oraşe, pe un număr de 40 de ecrane şi adunând până în prezent reacţii extraordinare din partea publicului în fiecare din cele 52 oraşe în care a fost proiectat. 

După o prezenţă de 8 săptămâni în cinematografe, Despre oameni şi melci se bucură încă de o mare atenţie din partea publicului, înregistrându-se un număr important de cereri de spectacole suplimentare. Aşadar, începând din 11 noiembrie 2012, spectatorii vor putea urmări filmul regizat de Tudor Giurgiu la Noul Cinematograf al Regizorului Român din Bucureşti în fiecare duminică, timp de trei săptămâni. Proiecţii speciale vor fi programate şi la Cinema Victoria Iaşi (din 12 noiembrie 2012) şi Casa de Cultura a Sindicatelor Câmpulung (12-15 noiembrie 2012).


Pentru programul complet, vă rugăm vizitati site-ul www.despreoamenisimelci.ro.

Despre oameni şi melci se bucură de aprecieri şi peste hotare, de curând a fost distins cu Premiul Special al Juriului la Festivalul Internaţional de Film de la Varşovia şi premiul secţiunii competiţionale Meeting Point la categoria lungmetraj (ex-aequo cu pelicula belgiană Time of my life, regia Nic Balthazar) din cadrul celei de-a 57-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Valladolid, Spania. 

Acţiunea filmului Despre oameni şi melci în regia lui Tudor Giurgiu, se petrece în anul 1992, în Câmpulung Muscel, la fabrica de maşini ARO. Publicul va putea gusta din plin o comedie savuroasă cu români descurcăreţi, care pornesc într-o aventură de zile mari. Se vor bucura de prestaţia unor actori români îndrăgiţi, precum Andi Vasluianu, Dorel Vişan, Monica Bîrlădeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crişan, Ion Grosu, Clara Vodă sau Alina Berzunţeanu, dar şi de interpretarea renumitului actor francez Jean François Stevenin şi a fiului său, Robinson Stevenin.


Scenariul îi aparţine lui Ionuţ Teianu, mutat în Franţa din 1991, după ce a absolvit Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti. Vivi Drăgan Vasile semnează imaginea, iar Vlaicu Golcea este compozitorul filmului.


Regia: Tudor Giurgiu Cu: Andi Vasluianu, Dorel Vişan, Monica Bîrlădeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Jean-François Stévenin, Robinson Stevenin, Ion Besoiu, Ovidiu Crişan, Ion Grosu, Clara Vodă, Alina Berzunţeanu

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus