Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Despre oameni şi melci

61.211 de spectatori din întreaga ţară au mers să vadă filmul Despre oameni şi melci


noiembrie 2012
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Despre oameni şi melci a înregistrat până în prezent, un număr de 61.211 spectatori, rezultat ce îl situează în rândul celor mai vizionate filme româneşti ale ultimului deceniu.

Filmul a avut premiera naţională în data de 14 septembrie 2012, ajungând în prima săptămână în 19 oraşe, pe un număr de 40 de ecrane şi adunând până în prezent reacţii extraordinare din partea publicului în fiecare din cele 52 oraşe în care a fost proiectat. 

După o prezenţă de 8 săptămâni în cinematografe, Despre oameni şi melci se bucură încă de o mare atenţie din partea publicului, înregistrându-se un număr important de cereri de spectacole suplimentare. Aşadar, începând din 11 noiembrie 2012, spectatorii vor putea urmări filmul regizat de Tudor Giurgiu la Noul Cinematograf al Regizorului Român din Bucureşti în fiecare duminică, timp de trei săptămâni. Proiecţii speciale vor fi programate şi la Cinema Victoria Iaşi (din 12 noiembrie 2012) şi Casa de Cultura a Sindicatelor Câmpulung (12-15 noiembrie 2012).


Pentru programul complet, vă rugăm vizitati site-ul www.despreoamenisimelci.ro.

Despre oameni şi melci se bucură de aprecieri şi peste hotare, de curând a fost distins cu Premiul Special al Juriului la Festivalul Internaţional de Film de la Varşovia şi premiul secţiunii competiţionale Meeting Point la categoria lungmetraj (ex-aequo cu pelicula belgiană Time of my life, regia Nic Balthazar) din cadrul celei de-a 57-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Valladolid, Spania. 

Acţiunea filmului Despre oameni şi melci în regia lui Tudor Giurgiu, se petrece în anul 1992, în Câmpulung Muscel, la fabrica de maşini ARO. Publicul va putea gusta din plin o comedie savuroasă cu români descurcăreţi, care pornesc într-o aventură de zile mari. Se vor bucura de prestaţia unor actori români îndrăgiţi, precum Andi Vasluianu, Dorel Vişan, Monica Bîrlădeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crişan, Ion Grosu, Clara Vodă sau Alina Berzunţeanu, dar şi de interpretarea renumitului actor francez Jean François Stevenin şi a fiului său, Robinson Stevenin.


Scenariul îi aparţine lui Ionuţ Teianu, mutat în Franţa din 1991, după ce a absolvit Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti. Vivi Drăgan Vasile semnează imaginea, iar Vlaicu Golcea este compozitorul filmului.

 Toate articolele despre Despre oameni şi melci


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

Sageata Alte linkuri: imdb.com
 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Un film care ridică ştacheta - Despre oameni şi melci, Iulia Alexandra Voicu
 Despre oameni şi melci - filmul românesc cu cei mai mulţi spectatori în 2012, Comunicat de presă
 Umiliţi şi obidiţi - Despre oameni şi melci, Doinel Tronaru
 Despre oameni şi melci îşi începe parcursul internaţional - premiera la Festivalul Internaţional de Film de la Chicago, Comunicat de presă
 Amar - Despre oameni şi melci, Lucian Maier
 Toate articolele despre Despre oameni şi melci


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer