Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Articole diverse

Unde este Sofia? - cel mai bun scenariu la Oaxaca Film Festival, Mexico, 2012


decembrie 2012
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Scenariul de lungmetraj Unde este Sofia? de Bogdan Mureşanu a câştigat premiul Agave oferit celui mai bun scenariu din cele 42 aflate în selecţia oficială a festivalului de film Oaxaca, Mexico, 2012. Ediţia limitată de statuete Agave este opera unui renumit artist local, Alejandro Santiago, ale cărui lucrări sunt bine cotate pe întreg continentul nord-american.

Secţiunea de scenarii este cea mai importantă a festivalului şi a însumat peste 200 de înscrieri din toate colţurile lumii, cu predilecţie din Statele Unite.

Scenariul câştigător a fost dezvoltat în 2011 în cadrul laboratorului internaţional de scenaristică StrangersLab organizat de Strada Films. Opt scenarii, printre care şi Unde este Sofia?, au fost selecţionate în 2011 pentru a face parte din laborator.

Unde este Sofia? este povestea unei fetiţe de 6 ani, prinsă între certurile dintre părinţi şi divorţul lor iminent. Marginalizată emoţional, ea şi-a inventat o prietenă imaginară, Sofia, de care este nedespărţită, cel puţin până în ziua în care părinţii ei se separă. În aceeaşi zi, Sofia dispare iar Maria nu va avea linişte până când nu o va găsi.

Bogdan Mureşanu este autorul scenariilor Torţa vie şi Tuns, ras şi frezat, publicate de Editura LiterNet în format electronic. Toate articolele despre Articole diverse


0 comentarii

Spacer Spacer