Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Articole diverse

Unde este Sofia? - cel mai bun scenariu la Oaxaca Film Festival, Mexico, 2012


decembrie 2012
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Scenariul de lungmetraj Unde este Sofia? de Bogdan Mureşanu a câştigat premiul Agave oferit celui mai bun scenariu din cele 42 aflate în selecţia oficială a festivalului de film Oaxaca, Mexico, 2012. Ediţia limitată de statuete Agave este opera unui renumit artist local, Alejandro Santiago, ale cărui lucrări sunt bine cotate pe întreg continentul nord-american.

Secţiunea de scenarii este cea mai importantă a festivalului şi a însumat peste 200 de înscrieri din toate colţurile lumii, cu predilecţie din Statele Unite.

Scenariul câştigător a fost dezvoltat în 2011 în cadrul laboratorului internaţional de scenaristică StrangersLab organizat de Strada Films. Opt scenarii, printre care şi Unde este Sofia?, au fost selecţionate în 2011 pentru a face parte din laborator.

Unde este Sofia? este povestea unei fetiţe de 6 ani, prinsă între certurile dintre părinţi şi divorţul lor iminent. Marginalizată emoţional, ea şi-a inventat o prietenă imaginară, Sofia, de care este nedespărţită, cel puţin până în ziua în care părinţii ei se separă. În aceeaşi zi, Sofia dispare iar Maria nu va avea linişte până când nu o va găsi.

Bogdan Mureşanu este autorul scenariilor Torţa vie şi Tuns, ras şi frezat, publicate de Editura LiterNet în format electronic. Toate articolele despre Articole diverse


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Rebelii Cehoslovaciei - înainte şi după - la Centrul Ceh, Comunicat de presă
 Bilet de iertare, debutul în regie de film al actriţei Alina Şerban, pe marile ecrane din Bucureşti, Comunicat de presă
 La braţ cu Havel, Pavek şi Otik la Centrul Ceh, Comunicat de presă
 O bulă de libertate atipică în Cehoslovacia - Documentary Mondays şi Fiction Tuesdays la Centrul Ceh, Comunicat de presă
 Serialul Umbre se vede la TNT din 5 noiembrie 2019, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Articole diverse


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer