Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Despre oameni şi melci

Despre oameni şi melci - filmul românesc cu cei mai mulţi spectatori în 2012


decembrie 2012
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Înregistrând până în prezent un număr de 63.623 de spectatori, Despre oameni şi melci a rulat în peste 50 de localităţi din ţară, unde a fost extrem de bine primit. Majoritatea proiecţiilor s-au desfăşurat cu casa închisă, la cererea publicului fiind organizate spectacole suplimentare. Regizorul Tudor Giurgiu şi echipa filmului, din care nu au lipsit actorii Andi Vasluianu, Monica Bîrlădeanu, Dorel Vişan şi Ovidiu Crişan au participat la o mare parte dintre proiecţii, împărtăşind celor prezenţi detalii legate de producţie, personaje şi experienţa din timpul filmărilor.
 
Despre oameni şi melci a avut premiera naţională în data de 14 septembrie 2012, ajungând în prima săptămână în 19 de oraşe, iar avanpremierele şi spectacolele din primul weekend ale filmului au însumat o cifră impresionantă: 13.929 spectatori. Distribuitorii filmului au încercat să aducă filmul şi în acele zone din ţară care nu beneficiază de o sală de cinema, şi, prin intermediul unor echipe mobile, au fost organizate proiecţii cu spectatori plătitori în diferite oraşe din România, în teatre sau case de cultură. Recent, Despre oameni şi melci a putut fi vizionat în Buzău, în cadrul a două proiecţii speciale în prezenţa regizorului şi a actorului Andi Vasluianu.
 
Filmul s-a bucurat de succes şi la nivel internaţional. Lungmetrajul a obţinut Premiul Special al Juriului la cea de-a 28-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Varşovia, unul din cele mai importante festivaluri competitive din lume, şi a câştigat trofeul secţiunii competiţionale Meeting Point (ex-aequo cu pelicula belgiană Offline, r. Peter Monsaert) din cadrul celei de-a 57-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Valladolid.


În perioada următoare, Despre oameni şi melci va fi prezentat în cadrul festivalurilor de film de la Trieste (17-23 ianuarie 2013) şi Göteborg (25 ianuarie- 4 februarie 2013).

Filmul va participa în perioada 20 iunie-1 iulie 2013 şi în competiţia Festivalului Internaţional de Film de la Edinburgh, cel mai vechi festival de film din lume şi un punct de atracţie pentru industria de film internaţională.
 
Despre oameni şi melci este o coproducţie româno-franceză, fiind produs de Libra Film (România) şi Agat Films (Franţa).
 
Lansarea pe marile ecrane din Franţa va avea loc în primăvara anului 2013.
 
Filmul este disponibil pe DVD şi poate fi achiziţionat din lanţurile de librării Cărtureşti, Humanitas, Librarium, precum şi de la Casa TIFF din Cluj (Str. Universităţii, nr. 6).
 
În România, filmul este distribuit de Transilvania Film în colaborare cu Ro Image. 

Pentru mai multe informaţii despre film, vă rugăm accesaţi site-ul oficial www.despreoamenisimelci.ro, precum şi pagina de facebook www.facebook.com/Despre.oameni.si.melci.
 Toate articolele despre Despre oameni şi melci


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

Sageata Alte linkuri: imdb.com
 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Un film care ridică ştacheta - Despre oameni şi melci, Iulia Alexandra Voicu
 61.211 de spectatori din întreaga ţară au mers să vadă filmul Despre oameni şi melci, Comunicat de presă
 Umiliţi şi obidiţi - Despre oameni şi melci, Doinel Tronaru
 Despre oameni şi melci îşi începe parcursul internaţional - premiera la Festivalul Internaţional de Film de la Chicago, Comunicat de presă
 Amar - Despre oameni şi melci, Lucian Maier
 Toate articolele despre Despre oameni şi melci


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer