Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Păcătoasa Teodora

Păcătoasa Teodora, un documentar despre Lumină şi Spirit


aprilie 2013
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Începând cu 30 aprilie 2013, documentarul artistic Păcătoasa Teodora, regizat de Anca Hirţe şi co-produs de Elefant Film împreună cu Les Films d'Ici (Franţa), va putea fi vizionat în cinematografele din ţara şi în spaţii neconvenţionale (galerii de artă, muzee, cluburi care sprijină evenimente culturale şi librării). Premiera va avea loc pe 30 aprilie 2013 la Cinema Elvira Popesco a Institutului Francez din Bucureşti, iar filmul va fi prezentat de psihologul Aurora Liiceanu.
 
Filmat în anul 2010 la Mănăstirea Văratec, filmul a avut premiera în anul 2011 la Festivalul de Film ASTRA (Sibiu). Documentarul a fost invitat în selecţia oficială a unoara dintre cele mai importante festivaluri de film - Cottbus (Germania), Aubagne (Franţa), Transilvania Film Festival (Cluj) - unde a fost distins cu premii, dintre care amintim: Premiul pentru cea mai bună Imagine la Festivalul de Film Documentar Astra (Sibiu, 2011).
 
La ediţia 2012 a Premiilor GOPO, Păcătoasa Teodora a fost nominalizat la categoria Cel mai Bun Film Documentar al anului 2011.
 
Filmul este un martor discret la ritualul de călugărire al unei tinere de 28 de ani, Teodora. Atmosfera monastică se revelează privitorului într-un spectacol de o frumuseţe specială, văzută prin ochii tinerei care alege să se rupă de lume, decizie care trebuie înţeleasă ca o poveste de dragoste pentru Domnul Iisus Hristos.
"Ritualul este dezvăluit în imagini neasemuit de bine gândite artistic (...). Aş putea spune că nu mi-am imaginat niciodată că un asemenea ritual poate fi atât de complex şi de puternic punctat în desfăşurarea sa", scria psihologul Aurora Liiceanu după vizionarea filmului.
 
Cu puţine zile înaintea Sărbătorilor Pascale, vă invităm la un film adevărat despre oamenii care îl găsesc pe Dumnezeu şi despre frumuseţea şi curăţenia unei vieţi trăite conştient la mănăstire.
  Toate articolele despre Păcătoasa Teodora


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

Sageata Alte linkuri: imdb.com
 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Senzualitate - Păcătoasa Teodora, Lucian Maier
 Observaţie - Astra Film Fest 2011 (IV), Lucian Maier


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer