iunie 2013
Asociaţia Culturală Control N şi Bonsi Travel vă propun o călătorie către începuturile de drum, de istorie şi de poveşti.
 
În perioada 11 - 18 august 2013 Control N organizează o tabără de scenaristică de scurtmetraj dedicată oamenilor aflaţi la început de drum, ce au în portofoliu un scenariu de scurtmetraj pe care vor să îl dezvolte.
 
Timp de 7 zile, sub îndrumarea celor trei traineri ai atelierului de scenaristică First Draft, Ana Agopian, Oana Răsuceanu şi Iulia Rugină, într-un cadru încărcat de natură şi de istorie (zona cetăţilor dacice din Munţii Orăştie), cei 15 participanţi vor avea ocazia să discute pe larg poveştile din scenariile lor, să parcurgă practic etapele scrierii unui scenariu, să cunoască poveştile altora şi să îşi ia o pauză "de scris" necesară oricărui scenarist.
 
Participanţii trebuie să aibă minim 18 ani şi să aibă în portofoliu un scenariu de scurtmetraj de maxim 30 de pagini. Partea de training a taberei va conţine discuţii teoretice legate de scenaristică de scurtmetraj, feedback aplicat pe fiecare scenariu în parte, vizionări de filme şi lucru propriu zis pe scenariu.
 
Atelierul de scenaristică First Draft a început în 2009 şi a continuat periodic până în prezent, propunându-şi să susţină participanţii în scrierea unui prim scenariu de scurt metraj. Până în prezent, în cadrul First Draft s-au dezvoltat aproximativ 165 de scenarii de scurt metraj. Trainerii atelierului First Draft sunt, din 2009, Ana Agopian (scenarist), Oana Răsuceanu (scenarist) şi Iulia Rugină (regizor). Cele trei au semnat, printre altele, scenariul filmului de lungmetraj Love Building ce va putea fi vizionat în cinematografe începând cu 13 septembrie 2013.
 
Pe langa partea de training, pachetul taberei include şi un pachet de servicii turistice, detaliat pe www.controln.ro şi http://www.bonsiromania.ro/tabara-de-scenaristica.html
 
Înscrierile pentru Tabăra de Scenaristică First Draft se pot face până în data de 15 iunie 2013 pe adresa de email [email protected].
 
Mai multe informaţii despre tabără se găsesc pe www.controln.ro.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus