iulie 2013
Articole diverse
După succesul înregistrat în 2012, cu peste 80.000 de spectatori în 7 oraşe, Caravana Metropolis revine şi în 2013 cu proiecţii gratuite de film în aer liber. 

Caravana Metropolis, care a înregistrat cel mai mare succes la public în 2012, aduce în faţa publicului cele mai bune filme din ultimul an, filme de Oscar, filme premiate cu Globul de Aur sau la festivaluri de renume precum Cannes, Berlin, Toronto sau Veneţia, semnate de regizori de renume mondial, ca Pedro Almodovar (Los amantes pasajeros), Michael Haneke (Amour), Wes Anderson (Moonrise Kingdom), François Ozon (Dans la maison). Filmele selectate, producţii internaţionale şi româneşti, mulţumesc toate gusturile, atât pe ale cinefililor, cât şi pe ale amatorilor de distracţie şi relaxare într-un spaţiu deschis. 

Caravana va debuta în luna iulie 2013 la Braşov, în Piaţa Sfatului, urmând ca apoi să se îndrepte spre Sibiu şi Bucureşti. Întreaga călătorie cinematografică va dura până în luna septembrie 2013, timp în care publicul va avea ocazia de a alege din cele 12 filme selectate special pentru acest eveniment.

"Este un proiect de succes pe care dorim să-l menţinem şi să-l dezvoltăm, un proiect prin care vrem să aducem oamenilor atmosfera grădinilor de vară de altădată şi filme foarte bune. Mulţumim primăriilor şi sponsorilor care încă investesc în cultură." (Daniel Mitulescu, preşedintele Asociaţiei Culturale Metropolis)

Caravana Metropolis aduce în România un concept popular peste hotare, "Cinema în aer liber", împreună cu cel mai mare ecran gonflabil din România, de 120 m², şi un proiector de 17.000 de lumini, care au uimit publicul anul trecut. Spectatorii se vor putea bucura, alături de prieteni şi familie, în răcoarea serii, de una dintre surprizele cinematografice selectate:

Aventuri sub clar de lună (Moonrise Kingdom) - În avanpremieră în România, regizat de Wes Anderson cu Bruce Willis, Bill Murray şi Edward Norton în rolurile principale, a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun scenariu, în competiţie la Cannes 2012.

Câştigătorul Oscarului European pentru Cel mai bun scenariu, Vânătoarea (Jagten / The Hunt), în regia lui Thomas Vinterberg, este filmul care i-a adus lui Mads Mikkelsen un premiu la Cannes 2012 pentru Cel mai bun actor.

Cel mai recent film semnat de celebrul regizor Pedro Almodovar, Amanţii Pasageri (Los amantes pasajeros), îi aduce pe marile ecrane, în rouri scurtissime, pe Penelope Cruz, Antonio Banderas şi stârneşte hohote de râs.

Nominalizat la Oscar şi Globul de Aur, premiat cu Oscarul European şi cu Premiul Cesar, O afacere regală (En kongelig affære / A Royal Affair), r. Nikolaj Arcel, este povestea adevărată a unui om obişnuit care câştigă inima reginei şi porneşte o revoluţie.

Din competiţia Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia, vine Superstar, r. Xavier Giannoli, în avanpremieră în România, povestea unui bărbat obişnuit, care descoperă într-o zi că a devenit extrem de faimos.

Născut din nou (Twice Born), în regia lui Sergio Castellitto, în avanpremieră în România, a fost selecţionat la Toronto şi este o frumoasă poveste de dragoste ce îi are ca protagonişti pe Penelope Cruz şi pe Emile Hirsch (Into the Wild).

Partea îngerilor (The Angels' Share), cel mai recent film semnat de Ken Loach, este câştigătorul premiului juriului la Cannes în 2012, nominalizat la Cesar şi EFA.

O ocazie unică este şi aceea de a vedea filmul În pielea lor (In their Skin), în avanpremieră în România, un thriller captivant, premiat în cadrul Festivalului internaţional de Film de la Chicago, cu Selma Blair şi Joshua Close în rolurile principale.

Câştigătorul Oscarului pentru cel mai bun film străin şi al marelui premiu de la Cannes de anul trecut, Iubire (Amour), în regia lui Michael Haneke este o poveste sensibilă de dragoste la vârsta a treia.

În casă (Dans la maison), r. François Ozon, thriller premiat la Toronto, San Sebastian şi nominalizat la premiile Cesar şi Goya.

În final, din caravană nu va lipsi cel mai de succes film românesc din 2013, Poziţia copilului, în regia lui Călin Netzer, premiat cu Ursul de Aur la Berlinale 2013.


 

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus