Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Love Building

De ziua ei, Iulia Rugină şi-a îndeplinit cea mai mare dorinţă cu Love Building


august 2013
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Născută pe 2 august 1983, cea mai mare dorinţă a tinerei regizoare Iulia Rugină a devenit realitate. Dacă în 2012 îşi dorea ca până la împlinirea vârstei de 30 de ani să realizeze un lungmetraj, în 2013 se va bucura de lansarea primului său film, Love Building, care va avea premiera pe marile ecrane pe 13 septembrie 2013.


"Cea mai frumoasă amintire e ultima zi de filmare. Dimineaţa de după ultima zi de filmare, care a durat cam 20 de ore fără pauză. Am terminat pe la 4 dimineaţa. Şi am mers să ajutăm cu toţii la strâns pentru că trebuia să eliberăm locaţia. Şi după 10 zile absolut halucinante, în afara spaţiului şi timpului cumva, mi-am adus aminte ce dată era când 50 de oameni au început să cânte la mulţi ani, în cea mai neaşteptată petrecere supriză, acolo pe ponton. Era 2 august. Ziua mea de naştere. Şi am împlinit 30 de ani. Îmi dorisem tot timpul să fac un film de lung metraj până la 30 de ani. Am terminat filmările pentru Love Building în ziua în care am împlinit 30 de ani. Şi nici că mi-aş fi putut dori ceva mai frumos decât ce s-a întâmplat acolo.", declară Iulia Rugină.


Filmările pentru Love Building au avut loc în vara anului 2012, pe parcursul a 10 zile, la complexul turistic Laguna Verde. Distribuţia filmului este alcătuită din cei 31 de absolvenţi ai celei de-a cincea generaţii a şcolii Actoriedefilm.ro, alături de Dragoş Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol. Scenariul este semnat de Ana Agopian, Oana Răsuceanu si Iulia Rugină.


Iulia Rugină a studiat regia de film la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică între 2002 si 2006. În 2011 a finalizat un master în regie în cadrul aceleiaşi universităţi. A regizat 8 scurtmetraje şi 3 filme de mediumetraj, pentru majoritatea dintre ele fiind şi co-scenarist. Filmele sale au fost proiectate în cadrul a peste 50 de festivaluri şi evenimente legate de film din 13 ţări. În 2013 Iulia debutează în regie de lungmetraj cu filmul Love Building, proiectat şi premiat deja în cadrul a două festivaluri de film şi care urmează să fie distribuit în cinematografele din toată ţara începând cu 13 septembrie 2013. 
 Toate articolele despre Love Building


0 comentarii

Spacer Spacer