octombrie 2013
Les Films de Cannes à Bucarest, 2013
Graţie cererii de bilete din anii trecuţi şi interesului stârnit deja de ediţia 2013, care adună cele mai provocatoare titluri din selecţia Festivalului de la Cannes, o a treia sală a fost inclusă în programul Les Films de Cannes à Bucarest. Astfel, pe lângă cinematografele Studio şi Elvira Popescu, vor avea loc proiecţii şi la CinemaPRO.

Totodată, de luni, 23 septembrie 2013, cinefilii îşi pot deja cumpăra bilete la unele dintre cele mai aşteptate filme din program, printre care şi două filme laureate cu Palme d'Or.

Lista filmelor pentru care se pun în vânzare bilete în avans va fi actualizată în permanenţă pe site-ul oficial www.filmedefestival.ro. Cea de-a patra ediţie a Les Films de Cannes à Bucarest va avea loc între 25 şi 31 octombrie 2013.


Jimmy P. (Psychotherapy of a Plains Indian), cu Benicio del Toro şi Mathieu Amalric va fi proiectat în premieră în România în cadrul festivalului. Cel de-al cincilea film regizat de Arnaud Desplechin este selectat în competiţia oficială a Festivalului de la Cannes. Desplechin a scris scenariul după ce a citit studiul pasionant al psihanalistului francez Georges Devereux, transformând o lucrare ştiinţifică într-un "western psihanalitic uimitor şi pasionant", potrivit Le Figaro. Reuşita li se datorează parţial şi celor doi actori, Benicio del Toro, în rolul unui soldat amerindian cu afecţiuni psihice, şi Mathieu Amalric, în rol de psihanalist francez născut în Transilvania, care fac o echipă memorabilă. "Un film superb, cu o imagine captivantă, şi straniu în cel mai bun sens al cuvântului", nota şi The Village Voice.


Regizorul Arnaud Desplechin, renumit pentru filme ca La vie des mortsLa sentinelle, Esther Kahn, Comment je me suis disputé (ma vie sexuelle), Rois et Reine sau Conte de Noel, este unul intre cei mai importanţi cineaşti francezi contemporani, câştigător a numeroase premii. Cinefilii îşi pot cumpăra bilete la acest film începând din 23 septembrie 2013.

Tot atunci s-au pus în vânzare biletele şi la proiecţiile de gală ale filmelor La Vie d'Adèle: Chapitres 1 & 2, distins cu Palme d'Or, regizat de Abdellatif Kechiche, şi Heli, de Amat Escalante, recompensat cu Premiul pentru regie, ambele urmând a fi proiectate în prezenţa regizorilor, care vor discuta cu spectatorii la final.


Cinefilii îşi pot cumpăra bilete la Sous le Soleil de Satan, cu Gerard Depardieu şi Sandrine Bonnaire, filmul care i-a adus un Palme d'Or lui Maurice Pialat în 1987, şi la Los Bastardos, titlul care l-a impus în atenţia criticii internaţionale pe Amat Escalante. Los Bastardos, un amestec de dramă socială şi thriller violent amintind de Funny Games al lui Michael Haneke, urmăreşte o zi din viaţa a doi imigranţi mexicani din Los Angeles care acceptă un job suspect de bine plătit. Filmul va fi proiectat în prezenţa regizorului, fiind urmat de o sesiune de Q&A.  Biletele se pot achiziţiona tot din data de 23 septembrie 2013.


Biletele pot fi achiziţionate separat pentru fiecare dintre cele trei cinematografe: pentru CinemaPRO, pe www.eventim.ro, pentru Cinema Elvira Popescu, pe www.eventbook.ro, iar pentru Cinema Studio, de la casieria cinematografului. Programul proiecţiilor pentru cele trei filme poate fi consultat pe site-ul www.filmedefestival.ro.  Lista filmelor pentru care se pun în vânzare bilete va fi actualizată în permanenţă pe www.filmedefestival.ro.

Les Films de Cannes à Bucarest a fost iniţiat în 2010 de Cristian Mungiu, cu sprijinul delegatului general al Festivalului de la Cannes, Thierry Frémaux. Ediţia a patra va fi organizată de Asociaţia Cinemascop şi Voodoo Films, în parteneriat cu Institutul Francez din Bucureşti şi cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Ministerului Culturii. Festivalul beneficiază de sprijinul distribuitorilor Independenţa Film şi Asociaţia Macondo. 

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus