aprilie 2014
Articole diverse
National Screenwriting Alumni Pitch primeşte propuneri de scenarii de lungmetraj până pe 30 mai 2014.
 
National Screenwriting Alumni Pitch este un program educaţional intensiv de pitching, organizat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale", pentru a facilita interacţiunea dintre studenţii sau absolvenţii UNATC şi regizorii, producătorii, distribuitorii de film români. Programul are ca scop soluţionarea hiatului care apare după absolvirea studiilor de profil şi valorificarea scenariilor de lungmetraj în vederea producţiei.

Obiectivele principale vizate de platformă sunt cunoaşterea profesioniştilor din lumea cinematografică, absorbţia pe piaţa muncii a absolvenţilor şi sprijinirea debutului în lungmetraj a tinerilor cineaşti.
 
Prima ediţie va debuta în iulie 2014 cu un pitch public adresat producătorilor romani şi va continua în decembrie 2014, în cadrul CineMAiubit ISFF cu pitch-ul adresat producătorilor de film străini.
 
Toţi participanţii din selecţia oficială se bucură de sprijin instituţional necondiţionat, de îndrumare şi de promovarea proiectelor la nivel naţional şi internaţional in vederea producţiei.
 
Condiţii de eligibilitate:
Prima ediţie a programului se adresează tuturor studenţilor şi absolvenţilor Facultăţii de Film.
Toate genurile abordate sunt acceptate: ficţiune, animaţie, documentar.
 
National Screenwriting Alumni Pitch îşi rezervă dreptul să clasifice în secţiuni specifice proiectele selectate în funcţie de genul acestora.
 
Target principal:
National Screenwriting Alumni Pitch se adresează studenţilor Facultăţilor de Film, pentru a-şi dezvolta proiectele de film într-un mod avizat, şi pentru a-i iniţia într-un mediu cinematografic profesionist în care vor activa după absolvire.
 
Target secundar:
Absolvenţilor Facultăţilor de Film care au proiecte de lungmetraj în dezvoltare şi care necesită consultanţă scenaristică, feedback şi expunere în faţa unor profesionişti cu expertiză în domeniul cinematografic.
 
Aplicaţia completă trebuie trimisă la [email protected] până pe 30 mai 2014 şi constă în:
One-pager al proiectului de lungmetraj (titlu, gen, logline, sinopsis)
Scenariu (redactat în Final Draft) sau Treatment (10 pagini)
Scurtă biografie a fiecărui membru al echipei / CV
Scurtă scrisoare motivaţională a scenaristului
Opţional: moodboarduri, anexe vizuale, teasere
 
Programul nu percepe taxă de înscriere.
 
National Alumni Screenwriting Pitch va selecta 10 proiecte de lungmetraj in vederea pitch-ului public.Un premiu va fi oferit scenariului cu cel mai mare film-appeal / care va fi suficient de avansat pentru a putea intra în filmare.
 
Pentru mai multe detalii cu privire la program:
http://romanianpitch.tumblr.com / https://www.facebook.com/ROMANIANPITCH
 
Persoană de contact: Ioana Mischie | [email protected]

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus