noiembrie 2013
Festivalul de film CineMAiubit 2013
«The most powerful weapon in the world is the human soul on fire» este tema celei de-a doua ediţii a programului de scenaristică miniMIDPOINT. miniMIDPOINT este primul program intensiv de dezvoltare de scenariu de scurtmetraj din România, dedicat scenariştilor juniori.

A doua ediţie miniMIDPOINT va avea loc în perioada 2-5 decembrie 2013, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Studenţesc CineMAiubit, organizată de UNATC în parteneriat cu MIDPOINT Central European Script Center.

miniMIDPOINT se adresează echipelor tinere alcătuite din scenarişti, regizori şi producători, având ca ţintă în principal studenţii facultăţilor de profil, pentru a-i ajuta să îşi dezvolte proiectele într-un mod avizat şi pentru a-i iniţia într-un mediu cinematografic profesionist în care vor activa după absolvire.

Cele patru proiecte incluse în selecţia oficială vor fi rescrise în cadrul unor cursuri şi ateliere de rescriere intensivă coordonate de regizorul şi scenaristul Csaba Bollok. În plus, se va oferi consultanţă scenaristică pentru două proiecte invitate în cadrul miniMIDPOINT. Selecţia tuturor proiectelor şi îndrumarea lor este realizată de Csaba Bollok.

La finalul workshop-ului, unul dintre proiectele participante va fi premiat cu miniMIDPOINT Award 2013 şi cu posibilitatea de a-şi dezvolta proiectul ulterior în cadrul MIDPOINT Central European Script Center, având parte de sprijin UNATC în vederea producţiei.

În 2013, în cadrul miniMIDPOINT, Csaba Bollok a selectat pentru dezvoltare patru proiecte provocatoare de scurtmetraj, iniţiate de echipe de scenarist-regizor producător aflaţi la început de carieră:
Exam - Ioana Moraru (scenarist), Diana Plopeanu (regizor), Sorin Ana (producător)
The Harvest - Karolis Kaupinis (scenarist), Irina Alexiu (regizor), Marija Razgute
(producător)
Us and Our Dads - Andrada Botezatu (scenarist), Rusu Raluca Maria (regizor), Sebastian Condurache (producător)
The Trial - Cristina Iordan (scenarist), Mirona Radu (regizor)

În fiecare an, în afara selecţiei oficiale a miniMIDPOINT, organizatorii invită două proiecte de scurtmetraj pentru o consultare strategică în vederea dezvoltării. Acestea sunt:
Happy Motel - Răzvan Dutchevici (scenarist)
Flagman - Mihai Ghiţă (regizor)

Printre evenimentele de neratat ale ediţiei 2013 se numără atelierul colectiv coordonat de regizorul şi scenaristul Csaba Bollok, masterclass-ul cu Gianfranco Angelucci, scenaristul filmului Intervista regizat de Federico Fellini, lansarea MIDPOINT 2014 în prezenţa Veronika Dvorackova (MIDPOINT Production Manager) şi un lounge creativ iniţiat de Storyscapes.

Toate cursurile generale sunt deschise publicului, cu excepţia sesiunilor care implică lucru pe proiect. Intrarea este liberă.

Program miniMIDPOINT 2-5 decembrie 2013

Luni, 2 decembrie 2013
orele 09:30 - 18:00 Cursuri coordonate de regizorul şi scenaristul Csaba Bollok rezervate participanţilor miniMIDPOINT @ UNATC 112 A
ora 19:00 Deschiderea Oficială Festivalului CineMAiubit, Accesul permis publicului. Intrarea liberă @ Cinema Studio
ora 23:00 Afterparty @ Club FRAME

Marţi, 3 decembrie 2013
orele 10:00 - 18:00 Cursuri coordonate de regizorul si scenaristul Csaba Bollok rezervate participanţilor miniMIDPOINT @ UNATC 112 A
ora 21:00 Fiction Short Films Screening @ Cinema Studio
ora 23:30 Intervista (regia: Federico Fellini) Eveniment Special urmat de Q&A cu Gianfranco Angelucci, scenaristul filmului. Accesul permis publicului. Cinema Studio

Miercuri, 4 decembrie 2013
orele 10:00-12:00 Masterclass cu Gianfranco Angelucci, scenaristul filmului Intervista regizat de Federico Fellini. Accesul permis publicului. Intrarea liberă. @ UNATC, Sala 112 A
orele 12:00 - 17:00 Atelier creativ de rescriere cu regizorul şi scenaristul Csaba Bollok, rezervat participanţilor miniMIDPOINT @ UNATC, Sala 112A
orele 17:00- 17:45 Lansare MIDPOINT 2014 Call for entries - cu Veronika Dvorackova (MIDPOINT Production Manager) urmat de Q&A @ UNATC, Sala 112 A
orele 18:30 -19:00 Creative Lounge, Storyscapes @ UNATC, Sala 112 A

Joi, 5 decembrie 2013
ora 18:30 Ceremonia de Premiere miniMIDPOINT în cadrul Galei CineMAiubit @ Cinema Studio

Regizorul şi scenaristul Csaba Bollok este o voce unică în cinema-ul ungar contemporan. A debutat ca cineast realizând scurtmetraje în anii '80 şi a absolvit ulterior secţia de regie de film din cadrul Hungarian Film Academy în anul 1994. A studiat filmul şi în Statele Unite şi a realizat scurtmetraje în cadrul legendarului Bela Balazs Studio. Primul său lungmetraj, North by North (1999) a fost premiat cu Hungarian Film Critics' Prize. Iska's Journey (2007) a câştigat Marele Premiu la Hungarian Film Week şi a avut premiera în cadrul Berlinale, fiind un succes internaţional de atunci. În prezent Csaba este trainer la Esterhazy Karoly College şi trainer al MIDPOINT Central European Script Center.

Persoane de contact:
Ioana Mischie, Coordonator naţional al miniMIDPOINT 2013
Alina Dinu, PR Manager miniMIDPOINT 2013

W: Minimidpoint.tumblr.com
F: www.facebook.com/minimidpoint
M: [email protected]

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus