mai 2014
INSIDE
Între 17 şi 21 mai 2014, PopUP Theatrics şi Doctor's Studio, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Ţăranului Român, invită publicul bucureştean la INSIDE.

INSIDE, un concept PopUP Theatrics, o intervenţie teatrală experimentată deja la nivel internaţional, soseşte acum şi prinde culoare locală în România. Spectacolul are caracter site-specific (inspirat de un loc anume, creat pentru acel loc şi derulat o singură dată). La Bucureşti, INSIDE le va oferi spectatorilor posibilitatea de a experimenta un traseu emoţional fictiv într-unul dintre cele mai importante muzee de tradiţie şi artă populară din Europa: Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

INSIDE: MŢR
Muzeul Naţional al Ţăranului Român
este una dintre clădirile emblematice ale Bucureştiului. Nu este locuitor care să nu o ştie, nu este bucureştean care să nu fi fost acolo, măcar o dată. Deschis publicului din 1906, Muzeul Naţional al Ţăranului Român a trecut prin momentele importante ale istoriei recente alături de localnici, rămânând un simbol al sufletului românesc.

O colaborare internaţională
3 regizori şi 3 dramaturgi colaborează pentru a descoperi poveşti uitate, întâmplări pierdute şi suflul "din interior" al acestui monument istoric. O documentare prealabilă constituie materialul pe baza căruia vor construi 3 poveşti conectate între ele, inspirate de istoria şi prezentul instituţiei-gazdă.
Componenţa artistică internaţională asigură perspective diferite ce vor conferi profunzime produsului artistic final, pentru că artiştii străini vor identifica lucruri pe care localnicii nu le mai percep, iar românii vor (re)cunoaşte detalii pe care străinii nu le pot înţelege.
Echipa de actori, regizori şi coregrafi are la dispoziţie zece zile pentru a transpune textul într-un spectacol original, care se va juca în exclusivitate la MŢR, timp de 5 zile consecutiv, între 17 şi 21 mai 2014.

INSIDE MŢR îi reuneşte pe dramaturgii Ella Greenhill (UK), Vera Ion, Peca Ştefan
şi pe regizorii Tamilla Woodard (SUA), Radu Apostol şi Ana Mărgineanu.

12 actori români vor face parte din distribuţia spectacolului: Laurenţiu Bănescu, Viorel Cojanu, Toma Dănilă, Sabrina Iaşchevici, Andreea Mateiu, Rolando Matsangos, Oana Mărgineanu, Isabela Neamţu, Maria Nicola, Katia Pascariu, Simona Pop şi Cosmin Seleşi.

Coregrafia spectacolului este semnată de Andreea Duţă, iar scenografia este realizată de Maria Nicola.

Un spectacol în care TELEFONUL MOBIL este personaj
INSIDE
va dezvălui spaţiile private ale MŢR unui număr restrâns de spectatori, în acelaşi timp - mai exact, doi. Titlul INSIDE (Înăuntru) se referă atât la accesul fizic al publicului în spaţii pe care altfel nu avea ocazia să le vadă, cât şi la cel metaforic, la vocea interioară a personajelor, pe care publicul o va auzi cu ajutorul unui TELEFON MOBIL.
La intrare, fiecare spectator va primi un telefon şi va fi invitat să-l folosească. Telefonul mobil este cheia principală de acces către înţelegerea spectacolului. Fiecare pereche de spectatori este ghidată de vocile "Dinăuntru".

PREMIERA va avea loc în 17 mai 2014 şi va fi urmată de 4 reprezentaţii în 18, 19, 20 şi 21 mai 2014.
Reprezentaţiile au loc între orele 18.00 şi 22.00. La o reprezentaţie pot participa doar 22 de spectatori, în cupluri de câte 2 persoane. Fiecare spectator va avea, la alegere şi în limita locurilor, ore diferite de intrare la spectacol. Acestea vor fi specificate pe bilet.
Biletele sunt puse în vânzare la Clubul Ţăranului, Str. Monetăriei, nr. 3. Preţ bilet - 35 lei.
FB event: https://www.facebook.com/events/408714492602225/

Blog event: www.popuptheatrics.com/inside-bucharest-blog.html

Despre PopUP Theatrics: Un proiect a cărui misiune este să creeze evenimente teatrale site-specific, în colaborări dinamice cu artişti din toată lumea. Echipa a creat mai întâi Hotel Project - un spectacol pentru un singur spectator, care a fost jucat în Querétaro Mexico la Obispo Hotel, la Itza Hostel în 2011, apoi în SUA la WJ Hotel în NYC şi la The Grand Summit Hotel în New Jersey în 2012. Long Distance Affair a urmat în 2013 ca primul proiect oficial sub brandul PopUP Theatrics. 50 de artişti din toată lumea au participat la realizarea lui. Din nou o creaţie pentru un singur spectator per performance, Long Distance Affair a fost extrem de bine primit de presă şi de public în New York şi a adunat articole în peste 30 de publicaţii internaţionale. Spectacolul a fost invitat la Sumerhall în celebrul festival de la Edinburgh, secţiunea Fringe.

Despre INSIDE: Conceput de Ana Mărgineanu şi Tamilla Woodard, INSIDE a avut premiera la Hotelul InterContinental Madrid în mai 2013 - unde a fost ovaţionat de presă şi de public. Biletele la toate reprezentaţiile s-au vândut în timp record, iar El Pais, una din cele mai importante publicaţii spaniole a scris: "Dacă teatrul este deja tridimensional, acest spectacol face saltul la a patra dimensiune".

PopUP Theatrics înseamnă Ana Mărgineanu, Tamilla Woodard şi Molly Morris - www.popuptheatrics.com

Ana Mărgineanu (RO/SUA, creator şi concept)
Este membru fondator al PopUP Theatrics. A absolvit regie de teatru la UNATC, Bucureşti. Spectacolele ei au fost prezentate în New York, Edinburgh, Madrid, Dublin, Mexic, Basel, Dusseldorf, Graz, Praga, Saint Petersburg, Viena şi în majoritatea oraşelor din România. A obţinut numeroase premii, precum Cel mai Bun Spectacol - Dramă de Relaţii la LONDON Fringe Awards (2006), Premiul Criticii pentru Cel Mai Bun Spectacol (2007), Cel mai Bun Spectacol la Festivalul Comediei Româneşti (2010). Recent, spectacolul ei The Window a fost nominalizat la nu mai puţin de 7 categorii la Premiile New York Innovative Theatre Awards.

Tamilla Woodard (SUA, creator şi concept)
Este Membru fondator al PopUP Theatrics. A absolvit Yale School of Drama şi este regizor în rezidenţă la New York Theatre Workshop. Spectacolele semnate recent includ - Drama Tour în Querretaro, Mexico, Valiant de Lanna Joffrey la Teatrul InterAct din Philadelphia, Nightlands de Sylvan Oswald la New Georges, NYC. Spectacolul ei Polanski Polanski de Saviana Stănescu a fost prezentat la Teatrul Odeon din Bucureşti în 2012. A mai regizat pentru teatrele Working Theater, HERE, The Actors Theatre of Louisville, PS122, DR 2, The Culture Project, Urban Stages, Dance Theatre Workshop, The Kitchen Theatre. A primit The Charles Bowden Award de la New Dramatists şi The Josephine Abady Award din partea The League of Professional Theatre Women.

Despre Doctor's Studio: Înfiinţată în 2012 în Bucureşti, Doctor's Studio este o asociaţie culturală independentă, care organizează, produce şi promovează proiecte artistice cu strânse şi evidente legături cu România şi lumea în care trăim. Doctor's Studio promovează experimentul şi inovaţia în artă şi militează pentru educarea publicului prin cultură. Doctor's Studio a produs două spectacole de teatru - Colibri de Garret Groenveld (regia Florin Piersic Jr.) si LSD Theatre Show de Christopher Durang (regia Horia Suru), pregăteşte premiera unui film documentar despre teatrul independent din România şi este onorat de co-producerea spectacolului INSIDE la Bucureşti. Fondatorii Doctor's Studio sunt Daniel Popa, Isabela Neamtu şi Marta Bănescu. www.doctorsstudio.org

Proiectul INSIDE MŢR este produs de PopUP Theatrics şi Doctor's Studio, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Ţăranului Român, cu sprijinul Teatrului LUNI de la Green Hours.

Spectacolul este susţinut de VODAFONE ROMÂNIA.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Şapte Seri, BeWhere, Port.ro, TATAIA, Cooperativa Tradiţională, România Pozitivă, Zeppelin.

Pentru mai multe informaţii: Marta Bănescu, PR event 0723 529 460 / [email protected]


De: Ella Greenhill, Vera Ion, Peca Ştefan Regia: Tamilla Woodard, Radu Apostol şi Ana Mărgineanu Cu: Laurenţiu Bănescu, Viorel Cojanu, Toma Dănilă, Sabrina Iaşchevici, Andreea Mateiu, Rolando Matsangos, Oana Mărgineanu, Isabela Neamţu, Maria Nicola, Katia Pascariu, Simona Pop, Cosmin Seleşi

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus