Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Borgman

Familia van Warmerdam prezintă: Borgman. Sau astă seară filmăm în familie! - Borgman


mai 2014
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Thriller-ul noir Borgman, una din surprizele de la Cannes, film care a intrat în cinematografele din România săptămâna aceasta, are în spate o familie de cineaşti olandezi: familia van Warmerdam.
 
Graniet Film, compania independentă cu sediul în Amsterdam care a produs filmul Borgman, îi are ca membri fondatori pe fraţii Alex van Warmerdam (regizorul Borgman) şi Marc van Warmerdam (producătorul filmului). Începând din 1993, aici au fost produse toate filmele lui Alex: The Dress (1996), Little Tony (1998), Grimm (2003), Waiter (2006), The Last Days of Emma Blank (2009) şi Borgman (2013).

 
Cei doi, Alex şi Marc van Warmerdam au un frate mai mic, pe Vincent van Warmerdam. Acesta este compozitor şi activează pe post de chitarist la diferite trupe în Olanda. Vincent a semnat recent coloana sonoră a filmului Borgman. În 1986 el a scris muzica pentru primul lungmetraj al fratelui său mai mare: Abel. Tot el este cel care realizează soundtrack-ul pentru încă două filme ale lui Alex van Warmerdam: Waiter, în 2006 şi The Northerners, în 1992.


Între cei trei fraţi sunt câte doi ani diferenţă de vârstă: Alex e născut în 1952, Marc în 1954 şi Vincent în 1956. În familia van Warmerdam există şi două surori, Anne Marie şi Lisabeth, dar ele nu au legătură cu afacerea fraţilor lor: sunt amândouă graphic designer.
 
Dacă surorile van Warmerdam nu sunt implicate în industria cinematografică, în schimb regizorul Alex van Warmerdam este căsătorit cu o actriţă: Annet Malherbe. Aceasta apare în majoritatea filmelor soţului său. În Borgman ea este Brenda, o complice a personajului Borgman. Dar Annet a mai avut un rol şi în Grimm (2003), în The Northerners (1992) şi în The Dress (1996).
 

Regizorul Alex van Warmerdam însuşi apare în majoritatea filmelor sale. În Borgman o să-l puteţi recunoaşte în rolul personajului Ludwig. Alex a mai jucat şi în Waiter (2006), în The Dress (1996) şi The Northerners (1992).

În prezent, Alex van Warmerdam şi compania lucrează la un alt lungmetraj, un film poliţist: Schneider vs. Bax, aflat acum în postproducţie. Filmul este programat să apară în august 2015 şi este povestea unui asasin plătit (Schneider) care trebuie să omoare un scriitor (Ramon Bax).
 
În România, Borgman este distribuit de Independenţa Film.
 
Filmele lui Alex van Warmerdam:
2013 Borgman
2010 The Last Days of Emma Blank
2006 Waiter
2003 Grimm
1998 Little Tony
1996 The Dress
1992 The Northerners
1986 Abel
1984 De Stedeling / The Townee (scurtmetraj)
1982 Graniet / Granite (TV)
1980 Zie de Mannen Vallen / Watch the men fall (TV)
1979 Striptease (scurtmetraj)
1978 Entree Brussels (scurtmetraj)
 

Borgman - sinopsis:
 
Borgman este o fabulă sumbră al cărei protagonist este personajul cu acelaşi nume. Nu e clar dacă Borgman este doar un vis, un demon, sau este întruchiparea fizică a tuturor temerilor noastre. În orice caz, este o prezenţă sinistră pe străzile unui cartier rezidenţial de lux, o apariţie care năruie faţada normalităţii din jurul unui cuplu destul de înstărit şi cam arogant, părinţii a trei copii, plus o bonă.
 

Referinţe online:
Independenţa Film - pe Facebook
Independenţa Film - site oficial
Borgman - trailer cu subtitrare în limba română
 
Borgman este adus în România de Independenţa Film, casă de distribuţie care promovează filme independente de referinţă, de nişă sau câştigătoare ale unor premii internaţionale prestigioase.

Independenţa Film a distribuit pelicule ca La grande bellezza, Nymphomaniac, Amour, La vie d'Adèle, Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism, Poliţist, adjectiv, Jagten / Vânătoarea, Amour, Todo sobre mi madre, Trainspotting, Melancholia, Le fabuleux destin d'Amélie Poulain, In the Mood for Love, Vicky Cristina Barcelona, Dogville, etc.

 Toate articolele despre Borgman


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

Sageata Alte linkuri: imdb.com
 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Nisipuri mişcătoare - Borgman, Mihai Fulger
 Îngeri exterminatori - Borgman, Andrei Gorzo
 Din 16 mai, în România, una din surprizele Cannes 2013, thriller-ul Borgman, Comunicat de presă
 Borgman de Alex van Warmerdam, la Cannes, 2013, Lucian Maier


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer