Ca în fiecare an, Timishort aduce pe marele ecran un program competiţional de scurtmetraj împărţit în deja tradiţionalele secţiuni: competiţie internaţională, competiţie naţională şi Videorama, dedicată filmelor experimentale.
Juriul Competiţiei Internaţionale Timishort este format din regizorul britanic Antony Hickling, regizorul argentinian Eduardo Williams şi criticul de film sloven, Eva Križková.
După studii de 4 ani la The Arden School Of Theatre din Manchester, Antony Hickling a lucrat ca actor în Marea Britanie înainte de a se muta în Franţa, pentru a efectua un master şi un doctorat în Artă Scenică. Între timp, Anthony a trecut în spatele camerei, scriind şi regizând o serie de scurtmetraje ce explorează tematica homosexualităţii. Toate filmele sale au fost produse de el însuşi şi au fost prezentate în cadrul unor festivaluri de film independent din întreaga lume, generând aprecieri pozitive din partea criticilor. Cel mai recent film al său, One Deep Breath, a avut premiera la festivalul Queer Lisboa în septembrie 2014; în prezent lucrează la următorul său film, Where horses go to die.
Eduardo Williams a studiat la Universidad del Cine in Buenos Aires (Argentina), apoi la Le Fresnoy, Studio National des Arts Contemporains (Franţa). A regizat următoarele scurtmetraje: Tôi quên rồi! (I forgot!) 2014, Que je tombe tout le temps? (That I'm falling?), 2013, El ruido de las estrellas me aturde (The sound of stars dazes me), 2012, Pude ver un puma (Could see a puma), 2011, Tan Atentos (Beware), 2010. Este câştigătorul Trofeului Timishort, 2013.
Eva Križková a absolvit secţia de Teoria filmului la Universitatea de artele spectacolului din Bratislava şi se află în cel de-al treilea an de doctorat. În 2010, ea a devenit co-fondator al revistei Kinečko, al cărei redactor-şef este. Este de asemenea co-fondator al companiei Filmtopia, care cercetează noi metode de distribuţie, în special pentru cinematograful independent. În ultimul timp, ea s-a concentrat pe scurtmetraje, datorită proiectului KINEČKO without borthers organizat de revista sa - prezentarea unor scurtmetraje din Slovacia, Republica cehă, Polonia, Austria şi Ungaria în Europa.
Festivalul Internaţional de Film Timishort este organizat de Asociaţia Română a Filmului Independent, cu suportul Primăriei şi al Consiliului Local Timişoara, în parteneriat cu Centrul Cultural German Timişoara, Ambasada Israelului la Bucureşti şi susţinut de Cuib D'Arte, Van Graph K'fe, RDS/RCS.
Pentru mai multe detalii urmăriţi www.timishort.ro!