septembrie 2014
Festivalul Internaţional de Scurtmetraj Timishort, 2014
Cea de-a şasea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Timishort (2-5 octombrie 2014) o are ca ţară invitată în 2014 pe Islanda. Pe lângă o selecţie de scurtmetraje recente produse pe insula nordică, Timishort va găzdui şi o prezentare a festivalului Shorts & Docs din Reykjavík.
 
Secţiunea Focus on va prezenta activitatea cinematografică a regizorului britanic, stabilit la Paris, Antony Hickling. Selecţia de scurtmetraje semnate de apreciatul regizor cuprinde filmele Carnaval, Little Gay Boy, P.D. şi Q.J.

Carnaval este un scurtmetraj experimental creat pentru lansarea cărţii Carnaval de Manuel Blanc. Este este filmat în întregime în format Super 8.

Little Gay Boy constă din trei părţi care spun povestea lui Jean-Christophe, o călătorie iniţiatică  de la naştere până la re-naşterea finală. El este fiul unei prostituate, pe care o cunoaştem foarte puţin, şi a unui tată absent. În adolescenţă, JC experimentează cu sexualitatea sa şi îşi împinge limitele propriei identităţi până ce îl cunoaşte în cele din urmă pe tatăl pe care şi l-a imaginat toată viaţa. Pendulând între fantezii violente şi ireale, scopul lui JC este de a-şi croi propriul drum, înfruntând şi învingând demonii trecutului său. Filmul se apropie de performance art, dans, body art, text şi poezie, cerând publicului să rămână deschis către un alt gen de experienţă. Filmul foloseşte modul tradiţional de a spune o poveste şi un stil de filmare mai experimental pentru a-şi transmite mesajul.
 
Q.J. este o reinterpretare a filmului clasic din 1927 al lui Carl Theodor Dreyer, La passion de Jeanne d'Arc. El explorează temele sexualităţii şi opresiunii în cadrul unui context contemporan.
 
Scurtmetrajul / poemul video PD începe ca un omagiu adus cărţii Derek Jarman\'s Garden cu fotografii de Howard Sooley, şi este filmat în întregime cu un telefon mobil.

Tot la Timishort 2014 veţi putea urmări în cadrul secţiunii SHORT MATTERS! şi turneul de scurtmetraje al Academiei Europene de Film.
 
Ca în fiecare an, şcoala de film invitată este UNATC din Bucureşti. Astfel, veţi avea ocazia de a viziona pe marele ecran cele mai recente scurtemetraje realizate de studenţii renumitei şcoli de film româneşti.

Festivalul Internaţional de Film Timishort este organizat de Asociaţia Română a Filmului Independent, cu suportul Primăriei şi al Consiliului Local Timişoara, în parteneriat cu Centrul Cultural German Timişoara, Ambasada Israelului la Bucureşti, promovat de promovat de TVR Timişoara, Radio România Cultural, Radio Timişoara, West City Radio, Digi24 Timişoara, 24Fun, Observator Cultural, Modernism.ro, Dordeduca.ro, LiterNet, Cinemagia, CineFAN, PoliticALL, Sub25, Marele Ecran şi susţinut de Cuib D\'Arte, Van Graph K\'fe, RDS/RCS, Music Service, Elba Timişoara, Porsche România.
 
Pentru mai multe detalii urmăriţi www.timishort.ro sau https://www.facebook.com/timishort !
 


0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus