Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Festivalul Internaţional de Film Experimental BIEFF, Bucureşti, 2014

Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro

Tu eşti propriul tău super-e(ro)u - Me, Nobody and I la BIEFF, 2014


decembrie 2014
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
El îşi reconsideră trecutul, într-o urmărire pe tărâmul celor puternici, al eroilor inspiraţi, aspiranţi ori inspiraţionali ai copilăriei sale; reprezentanţii tăriei de caracter şi forţei inimaginabile, eroii, modelele ideale, fixate de orice puşti pentru a ajunge exact ca ei. El se antrenează pentru a fi un erou. El e un wrestler - e puternic, masculin, dominant, agresiv. Cade şi experimentează. Îl doare şi experimentează. Aşa se simte când te transformi într-un ideal, nu? Nu, ceva lipseşte. Ce îţi doreşti cu adevărat? Ce îţi doreşti cu adevărat. Joerg Hurschler ne duce într-o călătorie a sincerităţii, în căutarea super-eului.


Suntem într-o continuă căutare a unor modele ideale, a unor reprezentanţi cât mai apropiaţi de valorile şi aspiraţiile noastre, cât mai veridici, să se muleze cât mai mult pe eul nostru şi să ne protejeze. Oscilăm între marile dorinţe din copilărie, adolescenţă dar şi din prezent. Călătoria noastră nu reprezintă nimic altceva decât un salt dintr-un potenţial model în altul, cu speranţa oarbă că îl vom găsi pe acel cineva care să ne întregească, în care să ne refugiem. Ne ducem veacul dintr-o imitaţie în alta, în încercarea de a aduce muntele la Mahomed sau strugurii la vulpe sau conceptul de "departe" mai aproape de dimineţile în care ne trezim târziu. Ne comparăm personalitatea ideală cu cea a celor din jurul nostru, idealul nostru pare mai puţin ideal faţă de al lor, eroul nostru mai puternic sau mai slab ori cel mai bun, cel mai popular ş.a.m.d. Ajungem să ne raportăm la nişte idei care nu au, de fapt, nicio bază. Nimic nu este real, pentru că niciunul dintre acei eroi nu există, iar tu nu poţi fi un produs al lor. Toate elementele care îi propulsează pe piaţa modelelor ideale reprezintă doar iluzii, fie că sunt lupte, maşini ale viitorului ori costume şi recuzită de cowboy. Iluzii - pentru că niciun erou nu deţine ceva de genul ăsta, ci o tolbă ideală de sentimente-model şi întrebări existenţiale, ideale pentru concentrarea esenţei umane.

De fapt, e mai puţin complicat decât sună aici. Tu eşti propriul tău super-e(ro)u şi eşti cel mai potrivit pentru tine însuţi. Dar mai bine dă o fugă la BIEFF 2014, să vezi despre ce e vorba!

Secţiunea Recycled Cinema: Me, Nobody and I (regia Joerg Hurschler, 8\', Elveţia/Spania)

Descarcă programul BIEFF, 2014 aici..
 Toate articolele despre Festivalul Internaţional de Film Experimental BIEFF, Bucureşti, 2014


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Ilinca Anamaria Prisăcariu


Alte articole

 The Buried Alive Videos câştigă Marele Premiu BIEFF, 2014, Comunicat de presă
 Filme din filme, Oedip şi amintiri la BIEFF, 2014, Ziua 2, Maria Ruxandra Burcescu
 Recycled Cinema: Films Made of Films la BIEFF, 2014, Mădălina Dumitrache
 In Search of a Soul: Spiritual Journeys la BIEFF, 2014, Mădălina Dumitrache
 Dance Cinema from the Netherlands la BIEFF, 2014, Mădălina Dumitrache
 Toate articolele despre Festivalul Internaţional de Film Experimental BIEFF, Bucureşti, 2014


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer