februarie 2015
Articole diverse
Ambasada Republicii Chile în România, în colaborare cu Instituto Cervantes din Bucureşti şi prin amabilitatea Transilvania Film, organizează în perioada 25-28 februarie 2015, o serie de proiecţii de film chilian actual, 5 lungmetraje de ficţiune purtând semnătura unor regizori cunoscuţi deja publicului iubitor de film.

Filmele, cu excepţia peliculei La vida de los peces / Viaţa peştilor care va rula cu subtitrare în limba română, vor fi prezentate în versiune originală spaniolă, cu subtitrare în engleză. Proiecţiile vor avea loc la Instituto Cervantes de Bucarest - Sala Auditorium, Bd. Regina Elisabeta, 38.

Rezervări: [email protected]; tel. 021 2102737.
Preţ bilet: 7 lei. La filmul La vida de los peces / Viaţa peştilor intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Program

Miercuri, 25 februarie 2015, ora 19.00
La vida de los peces
(Chile, 2010, 84 min, dramă; romance)
Regizor: Matías Bize
Sinopsis: Andres trăieşte de zece ani în Germania. Se întoarce în Chile pentru a-şi încheia socotelile cu trecutul înainte de a se stabili pentru totdeauna la Berlin. În timpul vizitei, ajunge la aniversarea unui prieten unde redescoperă lumea pe care a lăsat-o în urmă, inclusiv pe femeia pe care o iubeşte de atâta vreme, Beatriz. Regăsirea i-ar putea schimba viaţa pentru totdeauna.
Proiecţia are loc prin amabilitatea Transilvania Film. Intrare liberă, număr de locuri limitat.

Scenariul acestui film a fost publicat la editura LiterNet şi se poate descărca gratuit aici.

Joi, 26 februarie 2015, ora 19.00
Bombal
(Chile, 2011, 81 min, dramă; biografic)
Regizor: Marcelo Ferrari
Sinopsis: Bombal povesteşte istoria reală a uneia dintre cele mai importante femei din literatura latino-americană; scriitoare de geniu şi amantă neobosită, María Luisa Bombal, magnetică şi pasională, a reuşit să aducă pentru prima dată rostirea erotică în planul literelor latino-americane. O creatoare pe care orbirea emoţională a condus-o la pierderea minţilor şi la transformarea propriei viaţi într-o nebunie, determinând-o să răzbune sângeros trădările suferite în dragoste.

Vineri, 27 februarie 2015, ora 19.00
B-Happy
(Chile, 2003, 90 min, dramă)
Regizor: Gonzalo Justiniano
Sinopsis: Kathy trăieşte în condiţii umile, împreună cu fratele ei mai mare, pe coasta de sud a Chile, la ţară. Tatăl lor este mai tot timpul absent, intră şi iese de la închisoare şi îşi încalcă în permanenţă promisiunile; în foarte scurt timp, Kathy va vedea cum i se destramă toate visele din pricina prea multor circumstanţe potrivnice.

Sâmbătă, 28 februarie 2015, ora 18.00
La jubilada
(Chile, 2011, 82 min, dramă)
Regizor: Jairo Boisier
Sinopsis: Când împlineşte treizeci de ani, Fabiola Neira se întoarce resemnată în satul natal, unde toată lumea o ştie ca pe cea care a jucat în filme porno în capitală. Retrasă din activitate, drumul vieţii ei se dovedeşte greu şi dureros. E o femeie care trebuie să obţină un serviciu şi să-şi reconstruiască relaţia cu tatăl şi sora mai mare. O prietenie nevinovată şi dezinteresată cu un adolescent pare menită să-i aline tristeţea, dar nu toată lumea interpretează aşa relaţia.

Sâmbătă, 28 februarie 2015, ora 20.00
Pérez
(Chile, 2012, 82 min, dramă)
Regizor: Álvaro Viguera
Sinopsis: Filmul prezintă întâlnirea dintre un tată imatur şi iresponsabil, Pérez, un tip de vreo 40 de ani, cu fiica sa pe nume Roma, în vârstă de 22 de ani, pe care n-o văzuse decât de câteva ori în toată viaţa ei. Încercând tardiv să stabilească punţi de comunicare cu ea, o invită să petreacă împreună câteva zile la o cabană în sudul Chile, iar Roma, pe parcursul celor 3 zile, îşi desfăşoară cu toată cruzimea şi sarcasmul de care e în stare, întreaga furie pe care a adunat-o împotriva tatălui său.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus